Connect with us

10 OBICEIURI care te fac să îmbătrânești PREMATUR

FASHION & BEAUTY

10 OBICEIURI care te fac să îmbătrânești PREMATUR

Ți se spune vreodată că arăți mai în vârstă decât ești? Este posibil să suferi de unul dintre aceste 10 obiceiuri! Vezi aici care sunt activitățile care îți pot influența îmbătrânirea și încearcă să le schimbi!

Arăți mai în vârstă decât ești? În afară de genetică, există mai mulți factori care contribuie la aspectul nostru fizic și la vârsta pe care ceilalți ne-o atribuie.

1. Diete fără grăsimi

 

Pentru a preveni apariția ridurilor este esențial să consumi zilnic acizi grași care ajută la menținerea suplă și netedă a pielii. O dietă săracă în grăsimi te privează de acest beneficiu, cauzând îmbătrânirea prematură a pielii.

2. Băutul cu ajutorul unui pai

 

Atunci când bei foarte des folosind un pai, țuguierea buzelor poate duce la apariția ridurilor fine în jurul gurii. Același lucru este valabil și în cazul celor care fumează. Încearcă să bei direct din sticlă.

3. Dormitul pe o parte

 

Dacă dormi pe o parte, cu fața strivită de pernă, îți crești șansele de apariție a ridurilor pe obraji și bărbie. Experții spun că dormitul pe spate este cea mai bună poziție pentru a rămâne tânăr, proaspăt și odihnit.

4. Postura incorectă

 

Postura incorectă îți va avaria coloana vertebrală și va duce la pierderea aliniamentului normal al acesteia iar, ca rezultat, mușchii și oasele vor avea de suportat foarte multă presiune. Aceste lucruri pot duce la durere și oboseală și pot cauza adesea deformări permanente.

5. Utilizarea protecției solare numai în vacanță

 

Supra-expunerea la razele UV este principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii. Pentru a vă proteja de efectele dure ale soarelui este important să purtați protecție solară întotdeauna când vă aflați în aer liber.

6. Supra-încălzirea spațiului de locuit

 

Utilizarea excesivă a încălzirii artificiale va face ca aerul din interior să fie foarte uscat, așa că pielea și părul tău vor deveni uscate și vei face riduri mult mai ușor.

7. Refuzatul dulciurilor

 

Știm cu toții că zahărul este rău pentru noi, însă asta nu înseamnă că nu putem să ne permitem și să ne facem poftele din când în când.

8. Uitatul prea mult la televizor

 

Un studiu a constatat că, pentru fiecare oră petrecută în față televizorului, speranța noastră de viață scade cu 22 de minute. Experții recomandă ca, indiferent dacă ești la birou sau pe canapea, o dată la 30 de minute să te ridici și să faci câțiva pași.

9. Lipsa somnului

 

Adulții au nevoie de cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte. Dacă nu vei dormi destul, nu numai că vei fi obosit, însă durată ta de viață va scădea. Experții recomandă să te culci mai devreme dacă te simți lipsit de energie sau nu mai ești capabil să te concentrezi.

10. Stresul cauzat de lipsa de organizare

 

Mai multe studii au arătat că stresul cronic provoacă moartea celulelor, lucru care poate duce la accelerarea procesului de îmbătrânire. Încearcă să rămâi organizat și să îți îndeplinești sarcinile la timp.

 

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus