Connect with us

Cum ne ÎNGRIJIM părul în anotimpul RECE

FASHION & BEAUTY

Cum ne ÎNGRIJIM părul în anotimpul RECE

Cum ne ÎNGRIJIM părul în anotimpul RECE

Anotimpul rece îți poate avaria foarte serios părul, așa că trebuie să ai mare grijă de el!

Sezonul rece aduce numeroase dezavantaje părului şi pielii noastre, aşa că este necesar să avem mai multă grijă de noi în acest anotimp decât în restul anului. Temperaturile joase şi vântul îţi pot face pielea capului să fie mai sensibilă, lucru care va duce la apariția vârfurilor despicate sau la o cădere accentuată a părului.

Din fericire, există câteva trucuri pe care le putem aplica pentru a ne păstra frumuseţea în anotimpul rece.

1. Ai grijă mai mult de tine

Nu uita că vremea rece este greu de suportat de părul tău, aşa că trebuie să îl hrăneşti şi hidratezi mai mult decât de obicei. Acesta va deveni mai uscat şi mai greu de aranjat, aşa că va fi nevoie să aloci mai mult timp rutinei de îngrijire a părului. Dacă până acum îţi aplicai o mască de păr o dată pe lună, încearcă să o aplici acum săptămânal şi vei vedea diferenţa!

Pentru a găsi idei de măşti eficiente de păr pe care le poţi prepara chiar la tine acasă, citeşte aici. Aplică o astfel de mască pe păr cu cel puţin o oră înainte de a-l spăla. Dacă vrei să obţii rezultate mai eficiente, îţi poţi aplica o astfel de mască seara înainte de culcare, apoi înfăşoară-ţi părul într-un prosop şi spală-l dimineaţa.

2. Protejează-ţi părul

Este extrem de indicat să purtăm pălării sau căciuli pe timpul iernii, întrucât acestea ne protejează părul de intemperii. În cazul în care ai vrea să creşti la maxim nivelul protecției, îţi poţi înfăşură părul într-o eşarfă moale de mătase înainte de a-ţi pune pe cap căciula.

ad390e4bbcad60dc5d1a2a4731eb8faf

Nu doar eşarfele din mătase te pot ajuta să îţi protejezi părul, ci şi fețele de pernă. Bumbacul poate fi prea dur pentru părul tău şi îl va face să devină mai sensibil şi mai fragil, însă o faţă de pernă din mătase va face ca acesta să rămână moale şi descurcat.

3. Masează-ţi pielea capului

5-1

10 minute de masaj al pielii capului în fiecare zi îţi vor stimula circulaţia sângelui şi creşterea părului. Pe lângă acest lucru, masajul capului îţi va relaxa tot corpul şi îţi va întări rădăcinile firelor de păr, aşa că încearcă să-ţi rezervi 10 minute pe zi înainte de culcare pentru acest tratament.

Mişcările trebuie să fie blânde şi circulare. Puteţi folosi chiar şi un ulei precum uleiul de măsline sau uleiul de argan pe care îl poţi masa pe pielea capului înainte de a te spăla pe păr.

4. Evită expunerea la căldură

6

Pe timpul iernii ajungem în mod inevitabil să folosim mai des uscătorul de păr sau produsele pentru coafat, însă acestea ne pot provoca mari daune părului. Încearcă să eviţi folosirea acestor instrumente sau să foloseşti un produs de protecţie foarte eficient.

5. Schimbă-ţi dieta

Pe lângă produsele de styling şi de îngrijire pe care le foloseşti, este foarte important să îţi hrăneşti părul din interior spre exterior. Bea cât mai multă apă pentru a rămâne mereu hidratată şi încearcă să integrezi în dieta ta alimente bogate în vitaminele C(citrice sau salată), B(cereale integrale, fulgi de ovăz, carne de pasăre, ouă) şi E, care sunt extrem de benefice pentru părul tău.

În cazul în care simţi nevoia de ajutor suplimentar, poţi folosi şi capsule cu biotină, care îţi vor ajuta părul să crească şi să fie mai puternic.

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus