Connect with us

7 TRUCURI – Cum să porți TOCURI fără DURERE

FASHION & BEAUTY

7 TRUCURI – Cum să porți TOCURI fără DURERE

7 TRUCURI – Cum să porți TOCURI fără DURERE

Nu exstă nicio femeie care să nu fie îndrăgostită de pantofii cu toc! Însă uneori acestea ne pot provoca dureri infernale! Află aici cum poți scăpa de aceste dureri!

Pe cât de mult ne plac pantofii cu toc, pe atât de multă durere ne pot provoca din când în când. Este foarte important să ştii să porţi o pereche de pantofi cu toc în mod corect, fără să te dezechilibrezi sau să pari dizgraţioasă. Dacă vrei să vezi cum poţi să mergi corect şi frumos pe tocuri, citeşte aici.

Pentru a vedea cum poţi purta pantofi cu toc fără să plângi de durere, urmează aceste sfaturi simple!

1. Asigură-te că porţi mărimea corectă a pantofilor

Una dintre principalele greşeli pe care femeile le fac atunci când îşi cumpără o pereche de pantofi, este să îşi aleagă greşit măsura pantofilor. Picioarele noastre îşi modifică dimensiunile de-a lungul anilor, aşa că este posibil să creştem sau să descreștem cu cel puţin jumătate de număr. Ar fi indicat să îţi măsori piciorul cel puţin o dată pe an. Atunci când îţi cumperi o pereche de pantofi, probează întotdeauna cât mai multe măsuri diferite, mergi la magazine care au foarte multe numere la
pantofi, astfel încât să reuşeşti să găseşti măsura perfectă.

2. Cu cât tocul este mai gros, cu atât te vei simţi mai bine

Evită tocurile subţiri sau cui. Acestea îţi vor face piciorul să se mişte extrem de mult pentru a-şi recăpăta echilibrul. Există anumite ţinute care necesită o astfel de pereche de pantofi, însă ar fi bine să nu exagerezi cu acest tip de încălţăminte. Dacă faci parte din categoria fetelor care poartă tocuri subţiri în fiecare zi, ar fi recomandat să mai renunţi la ele din când în când şi să optezi pentru un toc gros sau o încălţăminte joasă.

3. Evită pantofii cu talpă subţire, alege pantofi cu platformă

Pantofii cu talpă subţire îţi vor cauza mereu dureri picioare. O talpă mai groasă sau o pereche de pantofi cu platformă te vor ajuta să scazi presiunea aplicată asupra piciorului tău atunci când mergi. Materialele dense precum lemnul sau cauciucul vor absorbi mare parte din această presiune şi te vor ajuta să mergi mai uşor.

4. Ia pauze

Dacă îţi petreci toată ziua mergând pe tocuri, este foarte important ca, din când în când, să îţi acorzi câteva minute de odihnă pentru a-ţi relaxa gambele şi gleznele.

5. Întinde picioarele de fiecare dată când te descalţi

După ce îţi dai jos pantofii cu toc, vei simţi nevoia să îţi întinzi laba piciorului, gleznele şi degetele. Nu neglija această nevoie! Este foarte important să nu sari peste acest pas şi să îţi întinzi foarte bine toate aceste zone ale piciorului. Acest lucru te va ajuta să diminuezi din durerea pe care o vei simţi a doua zi şi te va ajuta să rezişti mai bine pe pantofi data viitoare.

6. Alege un pantof cât mai acoperit

Cu cât pantofii pe care îi ai ajung mai sus pe piciorul tău, cu atât vei beneficia de mai multă susţinere. Susţinerea este foarte importantă, în special cea din jurul gleznei, întrucât acest lucru te va ajuta să îţi păstrezi mai uşor echilibrul şi să pui mai puţină presiune pe gleznele tale. Există foarte multe variante de cizme şi botine care să se poată potrivi cu toate ţinutele tale şi care să te facă să te simţi confortabil!

7. Nu neglija inserţiile sau perniţele pentru pantofi

Magazinele care comercializează încălţăminte vând foarte des şi anumite accesorii speciale pentru pantofii cu toc, precum inserţiile din gel sau cauciuc sau perniţele de catifea. Acestea se poziţionează în interiorul pantofului şi te ajută să îţi păstrezi piciorul într-o poziţie confortabilă. Astfel, durerea pe care o simţi la sfârşitul zilei va fi mult mai mică decât cea cu care erai obişnuită. De asemenea, poţi folosi acest gen de accesorii şi pentru a încălţa o pereche de pantofi care sunt cu jumătate de număr mai mari, însă nu exagera cu acest lucru!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus