Connect with us

10 TRUCURI vechi de 100 de ani care încă sunt GENIALE

LIFESTYLE

10 TRUCURI vechi de 100 de ani care încă sunt GENIALE

10 TRUCURI vechi de 100 de ani care încă sunt GENIALE

Nu degeaba aceste trucuri sunt folosite și astăzi. Iată care sunt cele mai folositoare 10 trucuri din istorie.

În anul 1910, Compania Gallaher Ltd. Tobacco a publicat 100 de cartonaşe pe care erau inscripţionate diferite trucuri ce puteau fi aplicate problemelor din viaţa noastră de zi cu zi. Probabil nimeni nu s-ar fi gândit atunci că, 106 ani mai târziu, informaţiile inscripţionate pe ele vor fi în continuare extrem de folositoare.

1. Cum să readuci la viaţă florile tăiate

Dacă ai tăiat nişte flori şi au început să se pleoștească, pune-le în apă caldă. Până când apa se va răci, florile se vor ridica şi vor reveni la poziţia iniţială. Apoi scurtează-le tulpinile şi pune-le înapoi în apă rece.

2. Cum să speli sticlele

Umple jumătate din sticlă cu apă şi aruncă înăuntru nişte nisip sau un pumn de sare grunjoasă, apoi agită sticla cu putere şi clăteşte-o.

3. Cum să scapi de petele de cerneală de pe ţesături

Dacă ai fost ghinionist şi ţi-ai pătat o batistă sau o haină de bumbac cu cerneală, plasează repede bucată de material în lapte. Las-o la înmuiat timp de 30 de minute, după care spal-o normal şi vei observa că pata a fost îndepărtată.

4. Cum să detectezi umiditatea din pat

Dacă vrei să verifici dacă patul tău este sau nu umed, plasează o oglindă între cearceafuri. Dacă peste câteva minute o vei găsi aburită, înseamnă că patul tău este încă ud şi nu trebuie să dormi în el.

5. Cum să fierbi ouăle sparte

Dacă vrei să fierbi un ou care s-a spart asigurându-te că acestuia nu îi va curge conţinutul, adaugă puţin oţet în apa de fierbere.

6. Cum să verifici calitatea untului

Dacă vrei să verifici calitatea untului pe care l-ai cumpărat, freacă-l de o bucăţică de hârtie, apoi dă-i foc. Untul natural, organic va avea un miros delicat, care nu va fi neplăcut pentru nările tale, în timp ce margarina va miroşi neplăcut şi extrem de puternic.

7. Cum să îndepărtezi o aşchie sau un ciob

Găseşte un recipient mic şi umple-l cu apă fierbinte, apoi presează zona cu aşchia sau ciobul deasupra lui şi aşteaptă ca apă să se răcească. În urma procesului de răcire, aşchia sau ciobul vor fi aduse mai aproape de suprafaţa pielii, aşa că vor deveni mult mai uşor de îndepărtat.

8. Cum să îngrijeşti o luxaţie

Ridică membrul luxat şi înfăşoară zona afectată într-o cârpă rece şi umezită, având grijă să uzi din nou cârpa de fiecare dată când începe să se usuce.

9. Cum să separi paharele blocate

Există multe cazuri în care poţi sparge accidental unul dintre pahare atunci când încerci să le dezlipeşti, aşa că ar fi recomandat să utilizezi această metodă extrem de simplă. Umple paharul de sus cu apă rece şi plasează-l pe cel de jos în apă caldă. Din cauza condensului, cele două se vor separa imediat.

 

10. Cum să tai pâinea proaspătă

Dacă vrei să nu mai fărâmiţezi pâinea proaspătă atunci când o tai, ţine cuţitul în apă caldă timp de 10-15 secunde, apoi taie pâinea cu mişcări lente.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus