Connect with us

Cum să ieși dintr-o MAȘINĂ care se SCUFUNDĂ!

LIFESTYLE

Cum să ieși dintr-o MAȘINĂ care se SCUFUNDĂ!

Cum să ieși dintr-o MAȘINĂ care se SCUFUNDĂ!

În situațiile de urgență este esențial să știi care sunt deciziile pe care să le iei! Iată ce trebuie să faci pentru a-ți salva viața atunci când ești într-o mașină care se scufundă!

Sondajele au demonstrat că una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor în materie de accidente este aceea de a rămâne blocaţi în interiorul unei maşini care se scufundă.

Aşa cum sfătuiesc toţi experţii în arta supraviețuirii, în aceste momente este esenţial să îţi păstrezi calmul şi să acţionezi prompt. Dacă te vei agita, nu vei face decât să pierzi timp liniștindu-te ulterior iar reacţiile tale vor fi nesigure.

În acest articol vă vom prezenta sfaturile pe care le oferă membrii unei echipe speciale de salvare, făcându-vă astfel o idee despre cum ar trebui să acţionaţi în astfel de situaţii limită.

În principiu, din momentul în care maşina a început să se scufunde, este esenţial să acţionezi prompt încă din primul minut. Timpul pe care îl poţi petrece în maşină este foarte scurt, aşa că nu ar trebui să aştepţi deloc.

1. Nu pierde timpul încercând să deschizi uşa. Probabil ai văzut în filme că mulţi oameni încearcă să deschidă uşa în momentul în care autoturismul în care se află se scufundă, însă asupra acesteia acţionează presiunea apei din exterior. Cea mai bună decizie este aceea de a deschide geamul şi de a ieşi prin el.

În cazurile ideale, geamul poate fi deschis cu maneta, manual. În cazul în care geamurile tale se deschid electric, ar trebui să iei în considerare faptul că, din momentul în care maşina ajunge în contact cu apa, aparatele electrice mai pot funcţiona până la 10 minute.

2. Nu încerca să spargi parbrizul

Parbrizul este în general construit dintr-o sticlă extrem de rezistentă, tocmai pentru a putea rezista cu brio în cazul accidentelor sau coliziunilor. Astfel, nu vei face decât să pierzi timpul, în loc să te concentrezi asupra geamurilor.

Pentru orice eventualitate, poţi păstra în maşină anumite obiecte concepute special pentru astfel de situaţii pe care le poţi folosi pentru a sparge sticla extrem de rezistentă, precum un ciocan sau o şurubelniţă mare.

3. În cazul în care eşti blocat într-o maşină în care se află şi copii, cea mai eficientă varianta de salvare este aceea în care te concentrezi întâi asupra copiilor. Astfel, ar trebui să le desfaci lor centura întâi şi să îi ajuţi să iasă pe geam, după care să treci la adulţi.

4. Una dintre cele mai riscante metode de salvare care însă dă rezultate este aceea care implică deschiderea uşii. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să astepți până când maşina s-a umplut aproape în întregime cu apă. În acest moment, presiunea din exterior este aproximativ egală cu cea din interior, aşa că vei putea deschide uşa mult mai uşor. Astfel, ar trebui să iei o gură mare de aer, apoi să te scufunzi, să deschizi uşa şi să ieşi.

5. În apă tulbure este foarte uşor să fii dezorientat şi să nu ştii în ce direcţie să înoţi. Ar trebui să te orientezi în funcţie de bulele de aer care se vor îndrepta cu siguranţă către suprafaţă.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus