Connect with us

Dragostea, grija și curajul salvează vieți

ADELINA

Dragostea, grija și curajul salvează vieți

Dragilor, astăzi vreau să vorbim despre un subiect foarte important pentru mine. Până la finalul lunii octombrie mă veți vedea purtând ceva roz în fiecare dintre ținutele mele, ținute în care mă voi fotografia și voi posta imaginile pe rețelele de socializare, cu hashtag-ul #morethanpink, ca modalitate de transmitere a mesajului Fundației Renașterea legat de mișcarea de conștientizare și prevenție a cancerului la sân atât din România, cât și din lume.

Indiferent că vorbim despre ținuta mea de zi cu zi, de ce aleg să port la evenimente, de o apariție televizată sau de o ședință foto, voi integra în ținuta mea un element roz pe parcursul acestei luni. Rozul din ținuta mea de zi cu zi va fi ceva simbolic, mic, însă îmi doresc să fac tot ce îmi stă mie în putere, să semnalez femeilor nevoia de a avea grija de ele, de a merge la controale periodice, de a fi conștiente de rolul lor în viețile celor din jur și de a preveni problemele de sănătate.

Împreună cu Fundația Renașterea am decis să începem această campanie în urma vizitei pe care am făcut-o la Centrul Medical de Excelență al Fundației Renașterea. Săptămâna trecută mi-am făcut ecografia la sâni și m-am simțit foarte bine că am făcut acest gest pentru mine și cei care mă iubesc. După 40 de ani, mi-am propus să fac anual, așa cum spun toți medicii, și o mamografie. Mi se pare un gest mic de prevenție care ne poate ține departe de griji și probleme de sănătate. Nu trebuie să ajungem în punctul de a fi bolnavi pentru a face ceva pentru noi și pentru a merge la medic, nimic, nici serviciul, nici treburile zilnice, nici gospodăria sau programul copiilor nu sunt mai importante decât noi. Dacă suntem sănătoase și liniștite le putem face pe toate și toată familia noastră va fi fericită.

Probabil că știți deja că am făcut parte și din campania Brave Cut a Fundației Renașterea. Imediat ce am auzit de intenția Fundației Renașterea de a face peruci pentru femeile aflate sub tratament de cancer, m-am programat la tuns și am donat păr pentru a le fi și eu alături și pentru a da un exemplu femeilor sănătoase care pot și ele să facă un gest mic pentru a ajuta pe cineva într-un moment de cumpănă în viață.

Astăzi vă invit să mă susțineți în acest demers și să integrați și voi un element roz în ținutele voastre luna aceasta. Postați-le pe rețelele de socializare folosind #morethanpink și fiți alături de mine și de Fundația Renașterea.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus