Connect with us

10 greșeli pe care le fac oamenii când merg la plajă, care sunt foarte periculoase

LIFESTYLE

10 greșeli pe care le fac oamenii când merg la plajă, care sunt foarte periculoase

Mersul la plajă te relaxează, soarele îți dă energie iar înotul ne face mai puternici și ne întărește sănătatea. Dar, în același timp, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, înecul este una dintre cele trei cauze principale ale accidentelor care se petrec în întreaga lume.

Astăzi aruncăm o privire asupra principalelor reguli de care trebuie să ținem cont atunci când mergem la plajă și care sunt principalele greșeli pe care le comit oamenii la mare.

1. Nu merge niciodată singur

Este periculos să înoți singur, pentru că nici măcar un atlet experimentat nu este complet ferit de posibilitatea întâmplării unui accident. Principala problemă legată de înec este că acesta se petrece în liniște și aproape imperceptibil. Atunci când ești la plajă, este mai bine să găsești un companion, care să stea cu ochii pe voi sau să fie alături de voi atunci când mergeți în apă.

2. Nu vă grăbiți în apă

Atunci când sunteți într-un loc necunoscut, intrați în apă aproape de țărm și stați acolo ceva timp. Acest lucru este valabil mai ales pentru lacurile și râurile cu apă opacă, unde nu puteți să vedeți fundul apei. Apa de mare transparentă poate ascunde și ea un mare pericol, pentru că fenomenul de refracție al luminii te poate induce în eroare. S-ar putea să credeți că adâncimea este suficientă pentru un salt sigur, dar nu ți-ai dori să ajungi să te lovești cu capul sau picioarele de sol.

3. Fii atent la temperatură

Consecințele supraîncălzirii ( hipertermiei ) care pot să fie sub formă de dureri de cap, greață și amețeli, pot să apară brusc și te pot surprinde chiar atunci când ești în apă. Când ești la mare, corpul tău se încinge foarte tare. Atunci când te arunci în apă rece, corpul tău resimte un șoc. În aceste situații, există chiar riscul ca inima ta să se oprească sau să ai probleme de respirație.

4. Nu organizați concursuri

Cursele de înot arată distractiv, dar pot conduce la adevărate tragedii. Adrenalina excesivă și un sentiment de entuziasm împiedică evaluarea corectă a circumstanțelor în care vă aflați. În plus, este posibil să te chinui să câștigi concursul și să te trezești că ai ajuns departe de țărm, obosit și neputincios. Chiar dacă vrei să faci o glumă, nu te scufunda sub oameni la scăldat, nu îi apucă de membre și nu încerca să îi tragi la fund. De la sperietură, o persoană se poate panica și înghiți apă sau poate să te lovească pe tine accidentali.

5. Evaluați cu atenți riscurile

În lacurile, mlaștinile, râurile tulburi, microorganismele dăunătoare și bacteriile pot să fie foarte periculoase. Evitați să înotați într-un iaz cu rațe, gâște și alte păsări de apă care transportă larve și viermi plați, paraziți care provoacă mâncărime sau iritații
De asemenea, nu înotați în apropierea plaselor de pescuit și a geamandurilor, pentru că partea subacvatică a acestora nu este deloc vizibilă, vă puteți accidenta foarte ușor.
Nu vă scufundați la adâncime foarte mare, apa este mult mai rece acolo. Rămâneți mai aproape de suprafață, în straturile mai calde ale apei. O scădere bruscă a temperaturii poate duce la spasme musculare.

6. Încearcă să previi spasmele musculare

Pentru a evita crampele și spasmele, faceți puțin antrenament înainte de a intra în apă. În cazul în care simțiți spasmul în apă, este foarte important să nu intrați în panică.
Țineți piciorul cu spasme cu o mână, iar cu cealaltă, trage tare de mușchii răniți. Dacă poți să folosești o singură mână, ciupește zona cu dureri.

7. Ai grijă la respirație

Dacă vrei să explorezi fundul apei, flora și fauna subacvatică, utilizează aparate de respirație subacvatică. Respirația frecventă și profundă, precum și o întârziere lungă între turele de respirație, pot provoca amețeli sau chiar pierderea conștienței. Timpul pe care îl putem petrece sub apă depinde mai mult de cantitatea de dioxid de carbon din sânge decât de aerul colectat în plămâni. Cu cât este mai mult, cu atât mai repede creierul trimite un semnal către piept și ajungem să respiram involuntar.

8. Accesoriile gonflabile oferă un sentiment de încredere falsă

Este mai bine să lăsați o saltea gonflabilă pe plajă. Aceste piese înlocuiesc perfect așternutul, dar în apă ele doar par a fi tovarăși de încredere. În soarele fierbinte și sub influența apei sărate, salteaua poate fi dezumflată în momentul cel mai inoportun. Și, de asemenea, poate fi luată de o rafală de vânt împreună cu persoana de pe ea și se îndepărtează foarte repedeîn largul mării.

Copiii încearcă adesea să se scufunde împreună cu colacul de înot și ajung cu capetele sub apă, și picioarele în sus. Este destul de dificil să vă întoarceți pe cont propriu din poziția inițială. Cu cât copiii dvs. învață mai devreme să înoate pe cont propriu, cu atât sunt mai încrezători că vor simți atunci când se apropie pericolul în jurul lor.

9. Amintiți-vă de culorile steagurilor de plajă și de semnificația lor

Alb sau verde – Înot liber. Este posibil ca aceste steaguri să nu fie instalate pe plajă dacă salvamarii sunt pe plajă.
Galben – Aveți grijă – Puteți să mergeți în apă, însă aveți grijă.
Roșu – este interzis să înoți.
Dublu roșu – este interzisă chiar și intrarea în apă.
Negrul – există posibilitatea unui atac al rechinilor
maro sau portocaliu – apa este poluată.
Alb-negru – un loc pentru surfing.

10. Nu intrați în apă pe timp de noapte

Mulți oameni găsesc reprizele de înot nocturn incitante, neobișnuite și, prin urmare, atractive. Nu există interdicții clare asupra acestui tip de divertisment, dar trebuie să înțelegem că înotul în întuneric este mult mai riscant decât în ​​timpul zilei. În primul rând, pentru că nu există salvamari noaptea pe plajă. Dacă ai nevoie de ajutor, nu va fi nimeni acolo care să poată să te ajute. În al doilea rând, poți să te rănești călcând pe solul pe care nu îl vezi, precum o piatră sau meduze.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus