Connect with us

Solutii pentru combaterea oboselii

FASHION & BEAUTY

Solutii pentru combaterea oboselii

In ziua de azi este foarte greu sa nu te simti obosit, cand sunt atatea lucruri pe care trebuie sa le faci in fiecare zi. Exista cateva obiceiuri pe care le poti adopta, care te ajuta sa faci fata mai usor lipsei de energie.

1. Consuma proteina la micul dejun

In timpul somnului, corpul consuma energie pentru a se reface, astfel te trezesti cu un deficit, care trebuie inlocuit. Pentru asta, consuma iaurt grecesc cu seminte sau nuci.

2. Ia gustari sanatoase!

Evita sa rontai alimente procesate sau dulciuri. Opteaza pentru fructe sau nuci. Fibrele si proteinele te ajuta sa-ti pastrezi energia pana la urmatoarea masa.

3. Controleaza nivelul de stres!

Oboseala poate sa fie raspunsul organismului la stres si modul de a-ti transmite ca este foarte tensionat. Incearca sa te relaxezi macar cateva minute, in fiecare zi, iar atunci cand simti ca explodezi, retrage-te in liniste 10 minute si mediteaza.

4. Evita alcoolul!

Chiar daca pe moment ai impresia ca alcoolul te ajuta sa te relaxezi, se pare acesta influenteaza negativ calitatea somnului. Opteaza pentru un ceai cald sau un pahar cu lapte.

5. Fa sport!

La prima vedere, ti se pare o contradictie sa faci sport, cand deja esti epuizat. Incearca cu activitati usoare, pentru 20-30 de minute zilnic si o sa vezi ca hormonii eliberati dupa antrenament iti vor da o stare de bine, De asemenea, si somnul va fi unul mult mai odihnitor.

6. Razi!

Chiar daca ai o zi proasta, te-ai certat cu un prieten sau cu un membru al familiei, incearca sa-ti distragi atentia si sa te relaxezi, Uite-te la un film de comedie, intalneste-te cu cineva care stii ca te binedispune, joaca-te cu cainele, orice, cu conditia sa razi!

7. Hidrateaza-te!

Lipsa de energie poate sa fie si un semnal al organismului ca este deshidratat. Bea apa, in portii mici, pe tot parcursul zilei.

8. Petrece timp in natura!

Deconecteaza-te de la tehnologie si alte distrageri si mergi singur sau impreuna cu cei dragi, la o plimbare in natura. Linistea si aerul curat te vor ajuta sa te relaxezi.

9. Dormi mai mult!

Chiar daca dormi 8 ore si tot te simti obosita, este clar ca organismul tau a acumulat oboseala sau alimentatia ta nu este una suficient de nutritiva. Culca-te si mai devreme decat o faci in mod obisnuit, dormi o ora doua in plus. Daca reusesti sa adormi inainte de ora 10 seara este ideal, pentru ca atunci te odihnesti cel mai bine.

10. Stai la soare!

Studii au aratat ca un aport optim de vitamina D, imbunatateste nivelul de energie dar si calitatea somnului. Stai o ora pe zi la soare, sau ori de cate ori ai 10 minute libere si bucura-te de liniste.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus