Connect with us

Ești DEPENDENTĂ de CUMPĂRĂTURI?

LIFESTYLE

Ești DEPENDENTĂ de CUMPĂRĂTURI?

Ești DEPENDENTĂ de CUMPĂRĂTURI?

Ți se pare că petreci prea mult timp la cumpărături? Te-ai gândit că ai putea fi dependentă de cumpărături însă nu ai fost niciodată sigură? Aici poți afla răspunsul!

Așa cum există persoane dependente de cumpărături, de ciocolată sau de sport, există unii oameni care sunt obsedați de cumpărături. Așa cum ne imaginam, majoritatea acestei categorii este alcătuită din femei. În cazul în care te-ai întrebat vreodată dacă ești puțin prea pasionată de cumpărături însă nu ai fost niciodată sigură, vezi dacă te regasesti in aceste informatii!

Care sunt acțiunile comune

O persoană care își apără toate achizițiile spunând că produsele erau la reducere, este foarte posibil să fie obsedată de cumpărături. Sigur, cu toții am făcut acest lucru la un moment dat, însă o asfel de persoană va face acest lucru cu orice ocazie. De asemenea, atunci când sunt în perioada reducerilor, ei vor profita de ocazie și vor cumpăra aproape tot ce le iese în cale, indiferent dacă au nevoie de acele lucruri sau nu. Pentru ei, nevoia de cumpărături este mai puternică decât rațiunea.

Un shopaholic este aproape întotdeauna în căutarea următorului lucru pe care îl va cumpăra. El are tendința de a face o mulțime de vizite la magazine, în mall-uri sau în mediul online pentru a descoperi toate noutățile. De cele mai multe ori, el va cumpăra orice obiect care îi place, fără a se gândi la utilitatea lui.

O persoană extrem de pasionată de cumpărături va profita de orice ocazie pentru a-și etala noile achiziții în fața prietenilor săi.

Când vine vorba de a merge la cumpărături, un shopaholic va îmbrățișa atât ideea de a achiziționa 10 produse, cât și ideea de a cumpăra unul singur, însă de cele mai multe ori, va pleca cu mai multe lucruri decât stabilise să cumpere. Indiferent de motivul pentru care merge la cumpărături, nevoia de a cumpăra va fi cea care îi va face să se întoarcă acasă cu obiecte de care fie nu au nevoie, ori pe care oricum nu le vor folosi.

Dulapurile și sertarele unui pasionat de cumpărături vor fi umplute la capacitate maximă. De altfel, multe dintre lucrurile sale vor avea în continuare etichetele atașate.

Care sunt caracteristicile mentale comune

Mintea unui shopaholic tinde să se concentreze doar asupra cumpărăturilor. Astfel de oameni tind să își organizeze restul activităților în jurul acesteia.

De multe ori, persoanele aflate în aceste situații vor încerca să își ascundă cumpărăturile de teama de a nu fi certați sau judecați de ceilalți. Există posibilitatea ca aceștia să își folosească și ultimii bani pe care îi au doar pentru a face cumpărături. Ar putea ajunge chiar și în situația de a împrumuta bani de la familie și prieteni pentru a-și alimenta nevoia de a achiziționa produse.

Lupta la nivel financiar

De îndată ce o persoană obsedată de cumpărături ajunge să aibă un salariu, îl va folosi în primele zile de la primire pentru a cumpăra tot felul de produse care de fapt nu îi folosesc. Acest gen oameni au tendința de a epuiza orice fel de fond de economii sau de sursă de finanțe extrem de repede.

Ei vor ajunge în situația în care își vor neglija cheltuielile principale precum chirie, taxe, utilități sau hrană pentru a-și satisface nevoia de a achiziționa lucruri.

Există o diferență între a fi o persoană dependentă de cumpărături și o persoană care găsește plăcere în ele. Prima persoană suferă de o dependență, de o nevoie pe care trebuie să și-o satisfacă constant. Din fericire, această problemă poate fi rezolvată prin consiliere.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus