Connect with us

SFATURI – Cum purtăm TOCURILE

FASHION & BEAUTY

SFATURI – Cum purtăm TOCURILE

Vrei să porți tocuri însă îți este frică să nu arăți ridicol în ele? Aplică aceste sfaturi și nu vei mai avea nicio problemă!

Mersul pe tocuri este foarte important pentru orice femeie. Acesta te poate face să arăţi minunat, să emani senzualitate şi să fii seducătoare sau poate stârni hohote de râs. Desigur că nimeni nu s-a născut învăţat şi că nu toată lumea are un talent înnăscut la mersul pe tocuri însă aceste sfaturi simple te vor ajuta să deprinzi mersul pe tocuri mult mai rapid decât te-ai fi aşteptat.

1. Alege măsură potrivită a pantofilor

aid183170-728px-wear-high-heels-without-feeling-pain-step-1-version-2

Pantofii prea mari sau prea strâmţi nu vor arăta niciodată bine iar indiferent cât de talentată eşti tu la mersul pe tocuri, nu vei reuşi să te deplasezi corect într-o astfel de pereche de pantofi. Deşi tenişii tăi pot fi măsura 38, acest lucru nu înseamnă că vei purta aceeaşi măsură şi la pantofi. Este ideal să investești în pantofii tăi cu toc, este nevoie ca aceştia să fie de bună calitate şi să te facă să te simţi comod. Caută un magazin în care pantofii sunt făcuţi şi cu jumătăţi de măsură și probează îndeajuns de multe perechi încât să înţelegi ce număr ţi se potriveşte.

2. Păstrează spatele drept

aid183170-728px-wear-high-heels-without-feeling-pain-step-9

Postura unei femei este extrem de importantă. Pantofii cu toc te ajută să îţi îmbunătăţeşti postura, păstrându-ţi spatele drept şi muşchii încordaţi. Umerii trebui să fie mereu drepţi, iar bărbia trebuie să rămână ridicată. Deşi ai putea fi tentată să te cocoşezi atunci când mergi pe tocuri, este foarte important să rămâi în poziţie dreaptă. Această poziţie te va ajuta să pari mai slabă şi mai tonifiată iar zona ta abdominală se va aplatiza.

3. Fă paşi cât mai mici

Paşii foarte mari sunt specifici bărbaţilor, femeile sunt caracterizate prin paşii lor mici şi delicaţi. Încearcă să păşeşti la distanţe de 30 de cm, ţinând picioarele cât mai drepte. Un mers pe tocuri cu genunchii îndoiţi este dizgraţios. Tocurile sunt diferite în mod fundamental de adidaşii în care ne petrecem activităţile de zi cu zi, aşa că mersul în astfel de pantofi nu va semăna cu cel în adidaşi. Picioarele tale vor fi nevoite să se adapteze la această încălţăminte.

4. Mergi mereu în linie dreaptă

Mersul pe tocuri este în sine un lucru îndeajuns de complicat, aşa că nu ai vrea să îl complici şi mai tare alegând o traiectorie întortocheată. Indiferent că ai de mers 2 metri sau 20, încearcă să îţi stabileşti o linie dreaptă pe care să mergi. Păşeşte cu fiecare picior în faţa celuilalt, mişcă-ţi mâinile natural şi nu exagera cu mişcarea din şolduri, acest gest te va dezechilibra şi te va face să arăţi dizgraţios.

5. Odihneşte-ţi picioarele

În cazul în care eşti nevoită să îţi petreci o zi sau o noapte încălţată cu tocuri, trebuie să îţi odihneşti picioarele din când în când. Acest lucru nu înseamnă să te descalţi, întrucât atunci când picioarele tale obosite vor fi eliberate din pantofi, se vor umfla, aşa că încălţarea ulterioară va fi extrem de dureroasă. Stai câte 15 minute pe un scaun din când în când şi picioarele tale nu vor obosi la fel de tare.

6. Exersează

aid183170-728px-wear-high-heels-without-feeling-pain-step-2-version-2

Atunci când ştii că urmează să fii prezentă la un eveniment important la care va trebui să porţi tocuri, este foarte important să exersezi mersul acasă. Câteva ture de sufragerie şi o pregătire a mesei stând în picioare te vor ajuta să te obişnuieşti. Un alt lucru esenţial este să nu porţi niciodată o pereche de pantofi la un astfel de eveniment pentru prima dată. În cazul în care vrei să porţi o pereche nouă de pantofi, există riscul ca aceştia să te bată sau să fie mai incomozi decât te-ai fi aşteptat, aşa că este important să alegi o pereche de pantofi care sunt comozi şi cu care te-ai obişnuit.

7. Calcă întâi pe călcai, abia apoi pune vârful piciorului în pământ

aid183170-728px-wear-high-heels-without-feeling-pain-step-8

Pentru ca mersul tău să pară natural, trebuie să păşeşti pe pantofii cu toc la fel cum păşeşti şi în încălţămintea joasă. În mod normal, călcâiul este prima porţiune a piciorului care atinge solul în timpul mersului, aşa că ar trebui ca acest lucru să se petreacă şi în cazul pantofilor cu toc. Deşi de multe ori poate părea mai uşor să îţi susţii greutatea corporală pe vârf, trebuie să te obişnuieşti să îţi susţii greutatea în glezne şi călcâie.

8. Alege înălţimea potrivită a tocurilor

021c7b4d2c35fc6dd69a38a0e2957d27

Dacă nu ai mai purtat tocuri înalte până acum, nu te aventura spre o pereche de pantofi extrem de înalţi. Tocurile înalte şi subţiri pot fi extrem de incomode, aşa că ar fi recomandat să începi cu o pereche de tocuri groase şi joase. Pentru un plus de susţinere, poţi opta pentru o astfel de pereche de ghete sau cizme, întrucât acestea îţi vor susţine glezna şi te vor ajuta să îţi păstrezi mai bine echilibrul.

9. Învaţă să stai pe tocuri

get-rid-of-heel-spurs-step-8-version-2

Pe lângă mers, poziţia în care stai pe loc va fi de asemenea extrem de importantă. Statul cu picioarele paralele te-ar putea face să pari crăcănată sau disproporţionată, aşa că încearcă să stai cu picioarele apropiate, menţinându-ţi greutatea pe câte un singur picior. Atunci când oboseşti, schimbă poziţia picioarelor şi mută greutatea pe celălalt picior.

Există numeroase trucuri care te pot ajuta să faci mersul pe tocuri mai puţin chinuitor, precum anumite pernuţe pentru pantofi care îţi vor ajuta picioarele să nu obosească.

10. Nu purta tocuri mult prea des

Atunci când porţi tocuri în fiecare zi, structura picioarelor tale şi a coloanei vertebrale pot fi alterate şi poţi provoca multe efecte negative asupra corpului tău. Dacă ai purtat tocuri în ultimele 3 zile, orientează-te spre o pereche de cizme sau de încălţări joase. Există numeroase modele de pantofi fără toc care pot arăta extrem de elegant şi care te pot face să te simţi la fel de senzuală precum o pereche de pantofi cu toc.

Sursa foto – WikiHow

Continuați lectura
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus