Connect with us

6 MOTIVE să te trezești la 6 DIMINEAȚA

LIFESTYLE

6 MOTIVE să te trezești la 6 DIMINEAȚA

6 MOTIVE să te trezești la 6 DIMINEAȚA

Ești leneșă și îți place să te trezești cât mai târziu posibil? Aceste 6 motive te vor face să îți schimbi ora la care te trezești!

Cu toții stim cât de frumos este să îți petreci diminețile târzii în pat, să iei micul dejun la ora 12 și să îți incepi ziua când soarele începe să apună. Însă s-a demonstrat că aceste lucruri te vor face ineficient și te vor extenua mai mult decât ai crede așa că, dacă vrei să fii productiv, ar trebui să te trezești cât mai devreme.

Dacă nu ne crezi, citește aceste 6 motive și sigur îți vei dori să îți începi ziua mai devreme.

1. Toţi oamenii de succes se trezesc extrem de devreme

Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, susţine că îşi începe ziua la ora 5:30 dimineaţa, cu o oră de meditaţie şi o repriză de alergare de 10 km. Tim Cook, CEO al Apple, îşi începe ziua atât de devreme încât răspunde la emailurile pe care le primeşte începând cu ora 4:30 dimineaţa.
Persoanele de succes au învăţat cât de importantă este planificarea timpului şi fructificarea acestuia, aşa că ei încearcă să îşi maximizeze câştigul la capitolul orelor din zi în care desfăşoară acitivităţi.

2. Te vei simţi cu câţiva paşi înaintea celorlalţi

Cercetătorii au demonstrat că trezitul devreme te ajută să îţi dezvolţi latura creativă şi îţi sporeşte încrederea în sine, atunci când te gândeşti că tu ţi-ai început activitatea în timp ce toţi ceilalţi sunt încă adormiţi.
Dacă vei face toate sarcinile neplăcute înainte de ora 8 dimineaţa, vei reuşi să îţi începi ziua cu un nivel crescut de energie şi ştiind că lucrurile cele mai grele au fost deja îndeplinite.

3. Dimineaţa este momentul perfect pentru a face lucruri pentru tine

Dacă te-ai trezit devreme nu înseamnă că trebuie să te grăbeşti să pleci spre birou.
Ţi-ai putea începe ziua cu o serie de exerciţii fizice sau cu o tură de alergare. Poţi folosi timpul în plus pentru a le pregăti un mic dejun celor dragi sau pentru a citi câteva pagini dintr-o carte care îţi place. Este foarte important să ştii cum să te îngrijeşti şi cum să îţi acorzi timp pentru tine, aşa că profită de momentele pe care le ai dimineaţa pentru a face acest lucru.

4. Vei avea îndeajuns de mult timp pentru a-ţi programa în amănunt ziua

Niciodată când ne-am aflat într-o stare tensionată nu am refuzat posibilitatea de a beneficia de 10 minute în plus de gândire, aşa că ar trebui să utilizăm la maxim primele 3-4 ore din zi pe care ni le pierdem lenevind în pat. Încearcă să te trezeşti la ora 7 şi să te aşezi în faţa unei foi de hârtie. Notează-ţi toate obiectivele pe care le ai de îndeplinit şi intervalul de timp necesar pentru toate acestea. Făcând acest lucru, te vei simți mult mai organizată şi mai stăpână pe situaţie, aşa că vei avea mai multă încredere în tine! Deşi multe persoane susţin că ar fi recomandat să îţi planifici lucrurile cu o seară înainte, acest lucru nu este eficient întrucât creierul tău va fi obosit şi nu vei reuşi să organizezi lucrurile aşa cum ai fi făcut-o dacă ai fi fost odihnită.

5. Vei avea timp să descoperi părţi din tine pe care nu le cunoşteai până atunci

Multe persoane ajung să nu îşi ducă la îndeplinire obiectivele din cauza faptului că nu îşi acordă îndeajuns de mult timp pregătirilor şi planificării. Dacă te-ai trezit mai devreme, ai avea îndeajuns de mult timp încât să vizualizezi lucrurile pe care le ai de făcut şi de a stabili cel mai bun mod în care le poţi face. Pe lângă acest lucru, cercetătorii au stabilit faptul că, creierul nostru este mai activ în prima parte a zilei, aşa că nu ar trebui să irosim aceste ore.

6. Vei avea parte de un mic dejun copios

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta îţi dă energie şi te ajută să te concentrezi mai bine pe parcursul zilei. Dacă te vei trezi măcar cu o oră mai devreme, vei avea timp să îţi pregăteşti masa, să îţi torni un pahar de suc de portocale şi să îţi faci toate poftele.
Atunci când ne trezim târziu sau ne rezervăm puţin timp pentru a ne pregăti înainte de a pleca la şcoală sau la serviciu, nu ne vom concentra niciodată pe micul dejun, ci pe cum să ne îmbrăcăm şi să ne aranjăm mai repede. Încearcă să eviti acest lucru şi să îţi acorzi atenția necesară.

Nu uita faptul că fiecare dintre noi are nevoie de un număr diferit de ore de somn. Încearcă să te culci mai devreme pentru a vedea când te trezeşti voluntar, astfel încât să reuşeşti să aproximezi numărul de ore de somn care îţi sunt necesare pentru a te odihni.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus