Connect with us

7 GESTURI ale oamenilor de SUCCES pe care trebuie să le faci

LIFESTYLE

7 GESTURI ale oamenilor de SUCCES pe care trebuie să le faci

7 GESTURI ale oamenilor de SUCCES pe care trebuie să le faci

Știai cât de multe lucruri spun gesturile pe care le faci despre tine? Vezi acum care sunt gesturile pe care ar trebui să le eviți și cele pe care trebuie să le faci!

93% dintre lucrurile pe care le transmitem atunci când interacţionăm cu ceilalţi, sunt transmise prin limbaj non-verbal. Este foarte important ca tu să ai un comportament care să transmită siguranţă de sine, încredere, deschidere şi flexibilitate. Persoanele de succes au învăţat să stăpânească foarte bine arta gesturilor şi, de multe ori, acest lucru este cel care îi deosebeşte de ceilalţi oameni.

1. Nu-ţi mai atinge părul şi faţa

Gesturile de atingere constantă a părului şi a fetei dau impresia de nesiguranţă şi de timiditate. Este esenţial să dai impresia că ai încredere în tine şi că eşti mulţumit de felul în care te prezinţi, aşa că nu este nevoie să îţi ajustezi mereu părul sau să îţi acoperi faţa. Pe lângă acest lucru, aceste gesturi pot da de asemenea impresia de lipsă de atenţie şi de respect. Încearcă să eviţi aceste gesturi şi interacţiunea ta cu oamenii se va îmbunătăţi.

2. Stai drept

Postura ta spune foarte multe despre felul tău de a fi şi despre modul în care eşti obişnuit să îi tratezi pe ceilalţi. Dacă tu vei sta cocoşat în faţa altora, dacă picioarele tale se vor bălăngăni şi nu îţi vei controla mişcările braţelor, oamenii nu vor fi interesaţi să audă lucrurile pe care tu vrei să le spui. Poziţia ta va influenţa foarte mult discuţia, aşa că, dacă vei sta drept, vei părea sigur pe tine şi pe lucrurile pe care vrei să le spui, aşa că ceilalţi vor vrea să îţi asculte părerile.

3. Controlează-ţi strângerea de mână

Strângerea de mână este un gest care marchează începutul unei interacţiuni umane, aşa că este necesar ca aceasta să fie fermă. Strângerile de mână slabe sau timide denotă nesiguranţă, lucru pe care nu ar trebui să ţi-l doreşti. Priveşte-ţi interlocutorul în ochi şi strânge-i mâna ferm iar impresia pe care o vei lăsa va fi una extrem de bună.

4. Păstrează-ţi braţele deschise

Când îţi ţii braţele la spate sau le ții încrucişate la piept, dai senzaţia de închistare şi de rigiditate. Oamenii vor să comunice cu persoane deschise şi binevoitoare, aşa că gesturile tale trebuie să trasmită acelaşi lucru. Păstrează-ţi şi picioarele drepte şi uşor depărtate, iar braţele deschise.

5. Păstrează contactul vizual

Contactul vizual este unul dintre cele mai importante gesturi pe care le poţi face și care te va ajuta în interacţiunea cu cei din jur. Ca orice alt gest a tău, acesta trebuie să fie şi el temperat, în cazul în care te vei uita mult prea insistent în ochii interlocutorului, acesta s-ar putea simţi intimidat. Încearcă să susţii privirea acestuia pe cât posibil.

6. Zâmbeşte

Atunci când zâmbeşti, le transmiţi celorlalţi o stare de bine, lucru care îi va face să îşi dorească să fie în preajma ta. Învaţă să zâmbeşti la momentul potrivit întrucât acest gest te va ajuta să capeţi credibilitate şi să te apropii mai mult de cei din jur.

7. Nu gesticula în mod exagerat

Problema gesticulării este una extrem de importantă. În cazul în care gesturile tale sunt exagerate, oamenii vor avea impresia că îi minţi şi că abuzezi de gestică pentru a da mai multă credibilitate spuselor tale. Însă dacă nu vei gesticula deloc, cei din jur vor avea senzaţia că nu ai deloc încredere în tine şi că lucrurile pe care le spui nu sunt îndeajuns de relevante pentru a fi ascultate.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus