Connect with us

10 reguli ESENŢIALE pentru alegerea accesoriilor

FASHION & BEAUTY

10 reguli ESENŢIALE pentru alegerea accesoriilor

10 reguli ESENŢIALE pentru alegerea accesoriilor

Vrei să înveți cum să îți accesorizezi corect ținutele? Aceste 10 reguli te vor învăța toate lucrurile de care trebuie să ții cont!

Accesoriile sunt elementele care dau personalitate unei ţinute, care o scot din anonimat şi care pot fi folosite pentru a-ţi pune în valoare punctele forte. Cu toate acestea, alegerea unor accesorii potrivite pentru ţinuta ta poate să fie mult mai grea decât pare.

Astfel, pentru a-ți veni în ajutor, am căutat cele mai importante 10 reguli pe care trebuie să le urmezi atunci când îți accesorizezi o ţinută. Dacă vrei să vezi ce trebuie să faci şi ce este greşit, continuă să citeşti acest articol!

 

1. Nu ascunde un guler voluminos sub o eşarfă voluminoasă

Atunci când haina ta are un guler voluminos sau nişte revere foarte largi, a adăuga o eşarfă mare nu va face decât să îţi aglomereze prea mult partea superioară a ţinutei şi să te facă să ai un look dezorganizat. Dacă simţi nevoia unei eşarfe la o astfel de haină, alege una subţire, eventual din mătase, legată la baza gâtului.

 

 2. Nu purta mai mult de 3-4 accesorii voluminoase

Combinarea unor accesorii voluminoase poate fi foarte interesantă, însă în momentul în care numărul acestora este prea mare, vei sfârşi prin a părea copleşită de acestea. Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când combini accesoriile de acest tip, este faptul că acestea trebuie să se potrivească între ele, indiferent că punctul comun este o culoare, forma sau stilul în care acestea sunt confecţionate.

 

3. Mânuşile trebuie să se asorteze cu cel puţin o piesă a ţinutei

Mânuşile sunt elemente care pot completa foarte frumos o ţinută, aşa că este important ca acestea să fie alese în concordanţă cu elementele care îţi alcătuiesc outfit-ul. Asortează mânuşile cu geanta, cureaua sau eşarfa ta şi vei obţine un efect extrem de armonios.

4. Pune accentul fie pe accesorii, fie pe haine

Atunci când atât hainele cât şi accesoriile sunt extrem de încărcate, ţinuta ta va părea aglomerată. Alege să pui accentul doar pe un element al ţinutei tale, indiferent că vorbim aici despre o piesă vestimentară sau despre accesorii. Dacă vrei să porţi o bluză încărcată, evită să mai foloseşti accesorii în zona gâtului, iar dacă bijuteriile tale atrag foarte tare atenţia, încearcă să porţi haine mai simple.

5. Evită încălţămintea neagră atunci când porţi tonuri pastelate

Tonurile pastelate sunt foarte la modă anul acesta, însă asocierea acestora cu o culoare atât de dură precum este negrul, va face ca armonia ţinutei să fie distrusă. Atunci când porţi tonuri pastelate, orientează-te spre o încălţăminte în tonuri deschise sau calde, întrucât acestea te vor complimenta cel mai bine.

6. Foloseşte un set de bijuterii doar dacă sunt de dimensiuni reduse

Seturile de bijuterii formate din lanţuri, brăţări, cercei şi inele pot să dea un aspect inestetic ţinutei tale, mai ales atunci când acestea sunt de dimensiuni mari. Nu este bine să îţi aglomerezi foarte tare ţinutele folosind astfel de combinaţii. Dacă bijuteriile setului sunt de dimensiuni mari, alege să porţi doar o parte dintre acestea, precum doar cerceii sau doar lanţul. În cazul în care elementele componente alte bijuteriilor sunt de dimensiuni reduse, acestea pot fi purtate împreună.

7. Renunţă la a purta ceas la rochiile de seară

Ceasurile de mână pot fi purtate cu uşurinţă în ţinutele sport sau casual. Însă combinarea unui ceas cu o rochie de seară scade din eleganță ţinutei.

8. Combină accesoriile extrem de încărcate doar cu piese vestimentare neutre

Atunci când porţi o piesă extrem de încărcată cu franjuri sau mărgele multe, alege să o combini cu haine în culori neutre, pentru a te asigura că accesoriul va fi scos în evidenţă şi nu va fi eclipsat în niciun fel de celelalte elemente ale ţinutei tale.

9. Nu oricine poate purta inele mari

Deşi oricine poate purta inele, acestea trebuie alese cu grijă în funcţie de forma degetelor şi mâinilor tale. Inelele masive şi late nu se potrivesc tuturor, dezavantajându-i în special pe pe cei cu degetele scurte şi groase, întrucât acestea pot spori vizual acest efect inestetic.

10. Geanta nu trebuie să se asorteze cu pantofii

Deşi a existat o perioadă în care asortarea genţii cu pantofii reprezenta o parte importantă din alcătuirea ţinutelor, acest lucru nu mai este de mult obligatoriu. În mod ideal, încălţămintea ta ar trebui să contrasteze cu geanta. Astfel, dacă ai ales încălţăminte într-o culoare luminoasă, poţi alege o geantă într-o culoare închisă.

 

 

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus