Connect with us

10 SEMNE clare că partenerul tău te MANIPULEAZĂ

LIFESTYLE

10 SEMNE clare că partenerul tău te MANIPULEAZĂ

10 SEMNE clare că partenerul tău te MANIPULEAZĂ

Dacă te regăsești în aceste semne, îseamnă că partenerul tău te manipulează și ar trebui să pleci de lângă el!

Deşi dragostea este cel mai frumos sentiment din viața unui om, există mult prea multe situaţii în care relaţiile devin toxice. Mulţi parteneri pot profita de sentimentele celui de lângă ei şi pot ajunge să le folosească pentru propriul lor interes, manipulându-l pe acesta.

Este foarte posibil ca, dacă nu eşti atent, să nu reuşeşti să îţi dai seama de faptul că cel de lângă tine profită de tine, aşa că este nevoie să acorzi mare atenţie câtorva semne distinctive.

Verifică dacă te regăseşti în aceste semne pentru a-ţi da seama dacă ar mai trebui să rămâi în relaţie cu partenerul tău sau să cauţi o persoană care să te respecte şi să te aprecieze.

1. Ai emoţii foarte des

Dacă îţi dai seama că începi să ai emoţii chiar înainte ca partenerul tău să îţi ceară ceva, înseamnă că ai deja senzaţia că nu vei reuşi să îl refuzi, indiferent de care este lucrul pe care acesta ţi-l va cere, fie că acesta îţi face plăcere sau nu.

2. Nu te simţi bine cu tine

Dacă ai ajuns să îţi dai seama că eşti supărat pe tine însuţi pentru că, deşi îţi dai seama că nu îţi convin lucrurile pe care le faci, nu reuşeşti niciodată să îi ţii piept partenerului tău, înseamnă că poziţia ta în relaţie este una mult prea slabă. Niciun partener nu ar trebui să te facă să fii nemulţumită de lucrurile pe care le faci pentru acesta.

3. Nu poţi să îl refuzi

Atunci când eşti manipulat, este foarte posibil să ajungi să spui da sau să accepţi anumite lucruri chiar înainte de a înţelege foarte clar ceea ce ai avea de făcut. Teama celui manipulat îl va face să nu fie capabil să refuze niciuna dintre cererile partenerului său.

4. Cauţi mereu justificări

Atunci când eşti manipulat, este extrem de posibil să te sperie gândul că ceilalţi îşi vor da seama de faptul că tu te găseşti în această poziţie. Astfel, persoanele manipulate vor tinde să găsească mereu justificări pentru a le oferi sieşi sau celorlalţi, pentru a da impresia că toate activitățile pe care le fac au un motiv în spatele lor şi că nu se întâmplă doar pentru că partenerul tău vrea acest lucru.

5. Ai senzaţia că tu eşti cel care greşeşte

Dacă simplul gând al unui refuz te face să te simţi vinovat şi să te gândeşti că nu eşti îndeajuns de bun pentru partenerul tău, înseamnă că acesta e manipulează pentru a te face persoana mai slabă.

6. Aşteptările partenerului cresc în mod nejustificat

Atunci când partenerul tău s-a obişnuit să te manipuleze şi a observat că tu faci toate lucrurile pe care el şi le doreşte, va începe să îşi dorească din ce în ce mai mult de la tine şi nu va lua în calcul posibilitatea ca tu să încetezi la un moment dat să îi îndeplineşti aşteptările.

7. Simţi cum liniştea te copleşeşte

Atunci când eşti manipulat, vei ajunge să ai senzaţia că porţi conversaţii cu partenerul tău chiar şi atunci când niciunul dintre voi nu spune niciun cuvânt. Dacă te-ai obişnuit cu manipularea, vei ajunge să te simţi forţat să faci lucruri pentru partenerul tău chiar şi atunci când acesta nu îţi cere nimic în mod direct.

8. Este întotdeauna vina ta

Dacă ai impresia că nu eşti un partener îndeajuns de bun doar bazat pe faptul că nu reuşeşti să îl faci constant fericit pe cel de lângă tine, înseamnă că libertatea ta emoțională este îngrădită.

9. Te simţi obligat constant

În urma manipulării, oamenii ajung să se simtă obligați moral şi emoţional faţă de cel care îi manipulează. Astfel, vei ajunge să te simţi obligat să fii recunoscător faţă de partenerul tău, chiar dacă, în realitate, acesta nu face absolut nimic pentru tine.

10. Te simţi egoist

Dacă simplul gând că nu faci lucruri pentru partenerul tău sau că ai putea face ceva pentru tine te face să te simţi egoist, este un semn că eşti manipulat. Persoanele manipulate uită de propria lor viaţă şi personalitate şi ajung să trăiască prin şi pentru partenerul lor.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus