Connect with us

10 SECRETE pentru a-ți alege pantofii PERFECȚI

Uncategorized

10 SECRETE pentru a-ți alege pantofii PERFECȚI

10 SECRETE pentru a-ți alege pantofii PERFECȚI

Foarte multe femei își cumpără pantofi ieftini și incomozi care le rănesc picioarele! Învață ce trebuie să faci pentru a alege pantofii perfecți!

A-ţi alege mere pantofi frumoşi, comozi şi de bună calitate nu este întotdeauna atât de uşor precum pare. Este esenţial ca, atunci când pleci la cumpărături de pantofi, să acorzi atenţie câtorva puncte cheie. Ar trebui să eviţi să alegi pantofi doar pe baza unor considerente estetice sau legate de preţ. Iată la ce trebuie să acorzi atenţie atunci când te gândeşti dacă să cumperi sau nu o anumită pereche de pantofi.

1. Verifică stabilitatea pantofilor

În ceea ce priveşte achiziţionarea pantofilor cu toc, este foarte important ca aceştia să îţi confere stabilitate. Încearcă să aplici presiune pe centrul piciorului atunci când probezi o pereche de pantofi înalţi şi verifică dacă tocul acestora începe să se mişte. Este foarte important ca aceştia să rămână cât mai stabili.

2. Asigură-te că vârful şi călcâiul pantofului nu se deformează

Dacă aplici presiune pe suprafaţa acestora şi ele nu revin la forma iniţială, nu ar trebui să cumperi acea pereche de pantofi.

3. Probează pantofii pe o suprafaţă solidă

De foarte multe ori, magazinele care comercializează pantofi au podeaua acoperită cu covoare sau mochetă, acestea făcând pantofii să pară mult mai comozi decât sunt. Este foarte important să testezi mersul în pantofii pe care vrei să îi cumperi şi pe o suprafaţă mai dură pentru a putea vedea cu adevărat cum îţi simţi picioarele.

4. Alege pantofii în funcţie de piciorul mai mare

Fiecare om are un picior puţin mai mare decât celălalt, aşa că este important să îţi alegi perechea de pantofi care te face să simţi că ambele picioare stau comod.

 

 

5. Cumpără pantofii în a doua parte a zilei

Pe parcursul zilei, picioarele noastre se umflă aşa că este foarte posibil ca o pereche de pantofi care ţi-a venit bine dimineaţă, să înceapă să te strângă după amiază. Astfel, ar fi ideal să te duci să probezi pantofii seara, întrucât dacă vei reuşi să te simţi comod în ei atunci când picioarele tale sunt mai obosite, te vei simţi comod în ei şi atunci când ai picioarele odihnite.

6. Măsoară-ţi periodic picioarele

Picioarele noastre nu se opresc din crescut la vârsta de 20 de ani, aşa că probabil la 30 nu ar trebui să îţi cumperi aceeaşi măsură de pantofi pe care o purtai la 25. Ar fi ideal să îţi măsori picioarele din 2 în 2 ani pentru a vedea dacă au apărut sau nu modificări.

7. Inspectează cu mâna interiorul pantofilor

Este foarte important ca şi interiorul pantofilor să fie foarte comod, astfel că ar trebui să verifici ca aceştia să nu aibă cusături prea groase sau aspre în interior.

 

8. Nu te amăgi că pantofii se vor largi şi că vor deveni mai comozi

Foarte multe fete îşi cumpără pantofi strâmţi în speranţa că aceştia se vor lărgi, însă acest lucru se întâmplă foarte rar. Purtatul pantofilor prea strâmţi poate conduce la apariţia unor probleme musculare şi de circulaţie.

9. Nu alege tocuri mai înalte de 10 cm

Orice pantof care are tocul mai înalt de 10 cm va pune mult prea multă presiune pe degetele tale şi îţi va dăuna posturii. Încearcă să optezi pentru tocuri de 10 cm, iar dacă vrei să alegi tocuri mai înalte, optează pentru pantofi cu platformă.

 

10. Verifică aderenţa pantofilor

În cazul pantofilor cu toc, este foarte important ca picioarele să nu îţi alunece în pantof. În ceea ce priveşte sandalele, trebuie să fii foarte atentă ca nu cumva degetele din faţă să iasă în afara pantofului.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus