Connect with us

10 MINCIUNI pe care DOCTORII și PACIENȚII și le spun unii altora! Sigur ți s-a spus și ție numărul 3 și ai știut că e FALS!

LIFESTYLE

10 MINCIUNI pe care DOCTORII și PACIENȚII și le spun unii altora! Sigur ți s-a spus și ție numărul 3 și ai știut că e FALS!

10 MINCIUNI pe care DOCTORII și PACIENȚII și le spun unii altora! Sigur ți s-a spus și ție numărul 3 și ai știut că e FALS!

Nimeni nu spune ADEVĂRUL la doctor! Iată care sunt cele mai populare minciuni pe care și doctorii și pacienții și le spun unii altora!

 

Cu siguranță ţi s-a întâmplat şi ţie, măcar o dată, să îţi minţi doctorul. Câtă vreme nu ţi-ai pus sănătatea în pericol, nu te simţi vinovat, pentru că te gândești că și doctorii o fac tot timpul. Iată care sunt cele mai comune minciuni pe care doctorii si pacienții și le adresează unii altora, chiar dacă știu că exista foarte puține șanse ca interlocutorul sa îi mai creadă. Citeşte acest articol şi află dacă ai fost minţit.

1. „Am mai văzut asta de sute de ori.”

Medicii spun frecvent asta, pentru a încerca să îşi ascundă îngrijorarea si a părea sătpâni pe situație atunci când le prezinţi simptomele care pot părea înfricoşătoare. Ce vor de fapt să spună este că au mai citit informații sau au mai auzit de asemenea cazuri la alți colegi.

2. „Totul va fi bine”

Medicii obișnuiesc să spună acest lucru după ce îţi dau veşti proaste. Deşi îşi doresc să îţi fie bine, adevărul este că nu pot întotdeauna să fie siguri de cum vor evolua lucrurile și de ce va întâmpla mai departe.

3. „Ce urmează nu te va durea”

Atunci când un doctor îţi spune asta, poti să fii sigur că ce urmează nu va fi prea plăcut. Cu toate acestea, doctorii au senzatia că acesta este singurul mod prin care pacientul va rămâne cuminte pe parcursul tratamentului.

4. „Ești pe drumul cel bun”

Adevărul este că, indiferent că eşti sau nu pe drumul cel bun, medicii îţi vor spune asta ca să te încurajeze şi să te ajute să continui lupta cu boala.

5. „Am mai făcut asta de sute de ori”

Atunci când un medic îţi spune asta înainte să faci o operaţie, roagă-l să îţi spună exact de câte ori a mai executat această operație înainte. Există multe șanse să încerce să exagereze lucrurile pentru a te face pe tine să te simți mai relaxat și pentru a-l face pe el să pară mai competent.

Pe lângă minciunile pe care doctorii le spun pacienților lor, nu ar trebui să neglijăm nici lucrurile false pe care cei din urmă le spun medicilor. De câte ori i-ai spus medicului tău adevărul? Uneori te jenezi și tu de ceea ce faci și tocmai de aceea nu vrei să spui aceste lucruri, cu atât mai mult medicului tău, care nu întotdeauna îţi aduce veşti bune. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că a ascunde anumite informații poate conduce la complicații mult mai grave.

Iată care sunt cele mai frecvente minciuni pe care pacienții le spun doctorilor lor atunci când sunt la o consultație.

1. Da, mă spăl pe dinţi de două ori pe zi.

Igiena orală este foarte importantă, iar dacă nu reuşeşti să respecți câteva reguli simple de curăţenie şi îngrijire te vei confrunta cu dureri de dinţi, sensibilitate sau îngălbenirea lor.

2. Nu, nu consum mult alcool.

O altă minciună este legată de viciile pe care le are persoana, chiar dacă analizele sale spun cu totul altceva.

3. Sunt foarte atent la ce mănânc şi fac mişcare regulat.

Aceasta este probabil cea mai frecventă minciună a oamenilor care merg la doctor. Riscul de a admite că nu ai o viaţă îngrijită şi o alimentaţie corespunzătoare este foarte mare, așa că foarte multe persoane preferă să îmbrace acest aspect nefericit al vieții lor în ceva mai bun.

4. Nu fumez.

În special femeile sunt cele care mint în legătură cu acest lucru. Majoritatea oamenilor spun că nu fumează atunci când sunt la doctor însă majoritatea preferă să țină acest lucru ascuns.

Atunci când totuși recunosc că fumează, oamenii nu spun niciodată cu exactitate numărul de ţigări fumate pe zi.

5. Am luat tratamentul exact așa cum mi s-a prescris.

Aceasta este o scuză pe care oamenii o găsesc atunci când nu au respectat tratamentul, iar modul în care l-au urmat s-a dovedit a fi ineficient. Există tratamente laborioase, care se administrează într-un anume fel, la anumite ore și în anumite condiţii, care nu vor da niciodată rezultate dacă nu vor fi respectate cu strictețe.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus