Connect with us

6 pericole GRAVE la care te expui când te EPILEZI cu LAMA! După ce vei citi acest articol, nu vei mai face asta NICIODATĂ!

FASHION & BEAUTY

6 pericole GRAVE la care te expui când te EPILEZI cu LAMA! După ce vei citi acest articol, nu vei mai face asta NICIODATĂ!

6 pericole GRAVE la care te expui când te EPILEZI cu LAMA! După ce vei citi acest articol, nu vei mai face asta NICIODATĂ!

Cu siguranță ai folosit lama de ras cel puțin o dată pentru a te epila. După ce vei citi acest articol, nu vei mai face acest lucru niciodată!

Multe femei folosesc lamele de ras pe post de metodă de epilare. Avantajul acestora este că sunt foarte ușor de folosit și nu necesită prea multă pregătire. Cu toate acestea, ca în oricare altă situație, acolo unde există avantaje, avem de a face și cu dezavantaje.

Zona inghinala este o zona extrem de sensibilă a coprului nostru, atsfel că trebuie să o tratăm cu foarte mare atenție, ncepând de la produsele de îngrijire pe care le folosim și continuând cu metodele de epilare pe care le alegem. Pe lângă dezavantajul evident al faptului că firele de păr îți cresc mai repede și ă riști să te răneșlti dacă nu ești atentă, există și câteva boli foarte grave pe care le poți face apelând la lamă. Iată care sunt principalele pericole la care te expui atunci când folosești lama de ras pentru a-ți epila zona inghinală.

1. Virusul HPV

Virusul HPV etse un virus transmisibil atât prin contact sexual, cât și prin folosirea unor obiecte sau ustensile infectate, precum lama de ras. De fiecare dată când intenționezi să folosești o lamă de ras, desfă una nouă și ai mare grijă ca nimeni altcineva să nu aibă acces la ea. De asemenea, nu folosi o lamă de ras care a fost păstrată prea mult timp într-un mediu umed, întrucat acesta facilitează dezvoltarea bacteriilor pe suprafața ei.

2. Leziuni vaginale

Un studiu realizat de medicii de la Universitatea din California a concluzionat că folosirea lamei de ras conduce la creșterea riscului de a apărea leziuni vaginale.

3. Molluscum contagiosum

Acest virus, asemenea HPV-ului a este un virus care se transmite atât prin contact intim, cât și prin utilizarea obiectelor contaminate asemenea lamelor de ras. Semnele incipiente ale contactării acestui virus sunt apariția unor pete roșiatice și umflate, care se pot dezvolta și pot ajunge până la a avea 5mm în diametru.  

4. Infectii cu stafilococi

Aceste infecții apar în principal ca urmare a utilizării unor lame de ras care nu sunt curate. Dacă îți ții lama în baie, expusă la aburi și umezeală, riști ca pe suprafața acesteia să apară rugină. Dacă vei folosi o lamă de ras ruginită, riști să te alegi cu o astfel de infecție care trebuie să fie tratată foarte atent.

5. Foliculita

Utilizarea frecventa a lamei de ras poate conduce la aparitia foliculitei. Aceasta reprezintă o infectie apărută la rădăcina firului de păr, infecție ce se poate extinde ulterior în restul corpul.

6. Virusul HIV

Acesta este probabil unul dintre cele mai grave efecte ale folosirii lamei de ras. Infecțiile cu HIV au devenit foarte răspândite în perioada actuală și reprezintă una dintre infecțiile de care oamenii se tem cel mai tare, întrucât nu are încă un leac cunoscut. Astfel, ar trebui să fii foarte atent ca nimeni altcineva să nu folosească aceeasi lamă de ras pe care o folosești și tu.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus