Connect with us

16 locuri BÂNTUITE și ABANDONATE care îți vor da FIORI! Numărul 5 este terifiant!

LIFESTYLE

16 locuri BÂNTUITE și ABANDONATE care îți vor da FIORI! Numărul 5 este terifiant!

16 locuri BÂNTUITE și ABANDONATE care îți vor da FIORI! Numărul 5 este terifiant!

Încă de la începuturile timpului oamenii au fost fascinați de lucrurile pe care nu reușesc să le înțeleagă, de misticism și de magie. Pe lângă acest lucru, această pasiune a fost cultivată la un asemenea nivel încât pasionații de locuri abandonate și bântuite pot pleca în adevărate tururi organizate pentru a trăi la maxim la această experiență. Mai jos ai o colecție cu cele mai interesante locuri abandonate din lume:

#1 Pripyat, Ucraina – un oraș cu o populație de 50.000 de oameni, abandonat după dezastrul de la Cernobâl din 1886. Din cauza radiațiilor, nimeni n-a mai îndrăznit să calce acolo, iar orașul în sine a devenit o veritabilă ruină!

#2. Mina de diamante Mirny, estul Siberiei – A fost construită la ordinul lui Stalin și abandonată după ce a devenit prea dificil de săpat, astfel că construcția în sine nu a fost finalizată niciodată.

#3. Ferma din Seneca Lake, New York, un cimitir uitat al mașinilor

#4. Hotelul Ryugyong ,Pyongyang, Coreea de Nord – a fost construit cu câțiva ani înainte ca o boală contagioasă să se răspândească în toată țara. În 2008, o clădire din sticlă a fost construită, valorând peste 150 de milioane de dolari. Cu toate că din exterior pare în regulă, în interior este neterminată, întrucât totul a fost abandonat.

#5. Azilul de boli mentale Willard a fost construit în 1869 și închis în 1995. A găzduit peste 4000 de pacienți și mai mult de 50.000 au trăit și au murit acolo.

#6. Casele Sanzhi UFO din San Zhi, Taiwan, au fost construite în 1978 cu intenția de a găzdui ofițerii militari americani, dar au rămas neterminate, în ciuda pierderilor din investiție.

#7. Six Flags, Jazzland, New Orleans, Louisiana – acest loc a fost complet distrus de uraganul Katrina și a fost abandonat de atunci.

8. Parcul Gulliver, Kawaguchi, Japonia , deschis în 1997 și închis în 2007.

#9. Castelul Bannerman din Insula Pollepel, New York, a fost construit de Francis Bannerman al VI-lea drept depozit de alimente pentru forțele militare americane aflate în război cu Spania. Câteva materiale explozive au explodat în 1920, având loc un carnagiu, în urma căruia castelul a fost abandonat.

#10. Insula Disney Discovery din Lacul Buena Vista, Florida, se zvonește că ar fi fost abandonată din cauza unei bacterii care ar fi ucis oamenii.

#11. Insula Farului Aniva Rock din Sakhalinskaya Oblast, Rusia, a fost o insulă folosită drept închisoare de către ruși, iar acum e abandonată.

#12. Gara Canfranc, Spania, a făcut parte din ruta internațională pentru trenuri care circulau între Spania și Franța. Un accident petrecut în 1970 a distrus un pod din apropiere, astfel că gara n-a mai putut fi folosită.

#13. Castelul Miranda din Celles, Belgia, a fost construit de aristocrații francezi în perioada revoluției. În timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial, castelul a fost folosit drept orfelinat și abandonat în 1980.

# 14. Eilean Donan, Loch Duich, Scoția, e localizat în Highlands și a fost abandonat în anul 1911, restaurat apoi de un ofițer militar.

#16. Insula Hashima din Japonia a fost populată de peste 5.000 de mineri, care locuiau și lucrau acolo. Când importanța exploatării petrolului a scăzut, insula-adăpost a fost abandonată.

 

Citește și 4 lucruri GREȘITE despre Sistemul Solar pe care le credeai ADEVĂRATE

Universul este un loc fascinant, care ajunge să ne intereseze extrem de mult în principal pentru că nu ştim îndeajuns de multe despre el. Ca în orice altă situaţie în care oamenii nu deţin prea multe informaţii, suntem tentaţi să credem tot felul de mituri şi teorii ciudate legate de aceste lucruri, precum cele legate de faptul că pământul este rotund, că soarele este galben iar că Mercur este cea mai fierbinte planetă.

Deşi aceste lucruri ar putea părea credibile sau chiar evidente bazat pe simplele noastre percepţii, acestea sunt în realitate mituri.

1. Pământul este rotund

Deşi mass media, prin reclamele sale ne poate face să credem acest lucru, în realitate, pământul nu este rotund. De fapt, forma pământului este în continuă schimbare ca urmare a deplasării plăcilor tectonice, care se mișcă cu aproximativ 5cm pe an. Denumirea ştiinţifică atribuită formei planetei noastre este aceea de geoid.

La un moment dat, această imagine a circulat pe internet sub denumirea de „Adevărata formă a Terrei”, însă aceasta nu este de fapt decât un model de greutate a planetei, care este folosit pentru a arăta activitatea diferită a forţei gravitaţionale în anumite puncte ale planetei.

2. Există cu adevărat o parte întunecată a lunii?

Există o opinie extrem de răspândită cum că razele soarelui nu ajung decât pe o anumită parte a lunii. Acest mit a apărut ca urmare a faptului că noi vedem de pe pământ doar o singură parte a lunii. Acest lucru se datorează faptului că perioada de rotaţie a lunii coincide cu cea a pământului, astfel că pare că luna rămâne mereu în aceeaşi poziţie faţă de noi, însă razele soarelui luminează şi încălzesc atât această parte vizibilă, cât şi pe cea pe care noi nu o vedem.

3. Este Mercur cea mai fierbinte planetă?

Ca orice om care cunoaşte ordinea din Sistemul Solar a planetelor, te-ai putea gândi că, atâta timp cât Mercur este cea mai apropiată de Soare, aceasta ar trebui să fie şi cea mai fierbinte planetă. Cu toate acestea, s-a demonstrat că cea mai fierbinte planetă din sistemul nostru solar este Venus, în ciuda faptului că este cu 50 de milioane de kilometri mai departe de Soare decât Mercur. Temperatura medie pe timpul zilei pe Mercur este în jur de 350 ° C, în timp ce aceasta poate ajunge până la 480 ° C pe Venus.

Această diferenţă fantastică de temperatură este cauzată de atmosfera lui Venus. Aceasta este extrem de densă şi bogată în dioxid de carbon, lucru care cauzează un efect de seră extrem de puternic. Pe de altă parte, Mercur este aproape complet lipsită de atmosferă, astfel încât căldura Soarelui nu este amplificată de nimic.

4. Este Soarele o minge de foc?

Nu mai este nevoie să vorbim despre faptul că temperatura de la suprafaţa Soarelui este mai mare de 5.700 ° C, lucru care ne poate face să ne imaginăm că Soarele este o minge gigantică de foc. Însă această comparaţie este greşită, soarele nu este o minge de foc, acesta nu arde, însă pare să facă acest lucru din cauza exploziilor şi reacțiilor termonucleare care au loc constant în interiorul acestuia. Aceste reacţii se produc întotdeauna cu degajare de lumină şi căldură, acestea trecând prin toate straturile solare şi ajungând până la suprafaţa acestuia, dând aparența unei bile de foc.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus