Connect with us

7 SEMNE că suferi de probleme GRAVE de sănătate. Nu mai IGNORA numărul 4!

LIFESTYLE

7 SEMNE că suferi de probleme GRAVE de sănătate. Nu mai IGNORA numărul 4!

7 SEMNE că suferi de probleme GRAVE de sănătate. Nu mai IGNORA numărul 4!

Multe persoane suferă de deficiență de acid folic, fără a înțelege cât de gravă este această problemă și care este importanța acestui acid pentru organism.

Ce e acidul folic? Acidul folic este un tip de vitamina B care ajută corpul să repare AND-ul și să producă celulele roșii ale sângelui. Este un acid solubil în apă și poate fi depozitat în corpurile noastre pe termen lung, iar eliminarea lui are loc prin urinare. Astfel, este esențial să înlocuim în permanență doza de acid folic pe care o pierdem zilnic, sau ne putem confrunta cu deficit de acid folic în doar câteva săptămâni.

Motivul principal care cauzează deficiența de acid folic reprezintă alegerile noastre culinare și bolile gastro-intestinale, bolile ereditare, consumul excesiv de alcool și tratamente medicale. Simptomele deficienței de acid folic se încadrează în două categorii: simptomele ale deficienței și simptome ale anemiei.

Iată principalele simptome pe care trebuie să le știi și de care ar trebui să ții cont atunci când te întrebi dacă ai un organism sănătos sau nu:

1) Gură uscată și uscarea exagerată limbii, umflarea și decolorarea acesteia – asta se întâmplă înainte ca anemia să se instaleze. Limba se umflă, devine foarte roșie sau foarte ”strălucitoare”, mai ales pe zona marginilor.

2) Simțul gustului se reduce, astfel că nu vei mai simți gustul mâncării la fel de intens pe cât o făceai până acum.

3) Probleme gastrointestinale – anemia vine la pachet cu probleme ale intestinelor și începe cu indigestie și diaree.

Deficiența acidului folic ca simptom al anemiei

Anemia reprezintă o deficiență calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găsește în globulele roșii. Deoarece hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni la țesuturi, anemia conduce la lipsa oxigenului în organe, lucru care poate provoca urmări grave în organism.

4) Oboseală continuă, slăbiciune și ten palid. Corpul nostru are nevoie de celulele roșii din sânge pentru a transporta oxigenul în întreg organismul și în mușchi. Acidul folic este responsabil pentru crearea celulelor roșii din sânge, așa că, atunci când avem deficiență de acid folic, nu putem face mișcare fizică.

5) Respirație sacadată și amețeală – pe lângă senzația de leșin, acest simptom e obișnuit în cazul anemiei și s-ar putea ca bătăile inimii să fie mai rapide ca de obicei, acest lucru însemnând inclusiv palpitații.

6) Probleme de concentrare – te simți aerian, uiți lucruri, ești nervos fără motiv.

7) Dureri ale corpului – dacă anemia este severă, pot rezulta dureri în piept, la picioare și dureri de cap extrem de puternice a căror cauză nu poate fi depistată

Vestea bună e că deficiența acidului folic poate fi vindecată și cea mai simplă cale pentru a face acest lucru este să mănânci sănătos, adică să renunți la fast-food, grăsimi, produse făinoase și să te axezi mai mult pe fructe și legume. Alcoolul trebuie, de asemenea, evitat. Apa este cea mai recomandată pentru hidratare. Mănâncă legume verzi, precum varza de Bruxelles, broccoli, sparanghel și spanac, precum și citrice. Acidul folic e necesar pentru femeile gravide, deoarece ajută fetusul să-și dezvolte măduva și coloana vertebrală.

Citește și Dacă NU faci acest lucru în fiecare SEARĂ, pielea ta va fi DISTRUSĂ! Evită să te confrunți cu aceste PROBLEME!

Multe persoane îşi doresc să aibă o piele curată şi frumoasă însă nu sunt deloc dispuse să facă nimic în această direcţie. Nu este nevoie să cheltui prea mulţi bani sau să te duci la tratamente complicate şi sofisticate

pentru a avea un ten frumos. Este foarte important însă să ţii cont de câteva reguli esenţiale pentru prevenirea apariţiei problemelor cu tenul.

Demachierea necorespunzătoare sau lipsa acesteia poate conduce la apariția a numeroase probleme cu pielea. Iată care sunt cele mai grave astfel de probleme şi cum să te asiguri că nu te vei confrunta cu ele.

1. Prevenirea acneii

Muţi oameni trăiesc cu impresia că doar adolescenţi se confruntă cu acneea, însă acest lucru este un mit. Este foarte important să îţi speli foarte bine faţa de cel puţin 2 ori pe zi, pentru a-ţi curăța porii. Inflamarea porilor şi umplerea acestora cu praf cauzează apariţia coşurilor şi a inflamațiilor.

2. Încetineşte procesul de îmbătrânire

Pe parcursul nopţii, pielea noastră se regenerează. Astfel, este foarte important ca tenul să fie curat pe parcursul nopţii pentru ca pielea ta să se poată regenera. De asemenea, dacă te vei asigura că dormi cu un ten curat, vei evita apariţia prematură a ridurilor.

3. Hrăneşte-ţi tenul

Procesul de regenerare a pielii poate fi ajutat din exterior. După ce te-ai demachiat şi ţi-ai spălat bine faţa, aplică o loţiune tonică pe piele. Aceasta îţi va stimula circulaţia sângelui şi te va ajuta ca pielea ta să pară mai tânără şi mai luminoasă.

4. Combate alergiile

Dacă dormi fardată, facilitezi apariţia eczemelor, petelor roşii sau senzaţiei de mâncărime. Chiar dacă nu vei observa aceste lucruri pe termen scurt, pe termen lung tenul tău va avea foarte mult de suferit dacă nu îl vei curăța înainte de culcare.

5. Evită pigmentarea pielii

Probabil ai văzut cel puţin o dată anumite pete mai întunecate pe faţa altor persoane. Acestea nu apar neapărat din cauza expunerii la soare, ci şi din cauza unei curăţări deficitare a pielii.

6. Nu uita să îţi hidratezi buzele

Indiferent de cât de mult şi de bine te-ai demachia, vor rămâne particule din ruj sau luciu de buze care vor continua să deshidrateze suprafaţa acestora pe parcursul nopţii. Pentru a evita acest lucru, aplică un balsam de buze sau o cremă hidratantă pe suprafaţa acestora înainte de culcare.

7. Nu îţi mai accentua cearcănele

Studiile au demonstrat că, dacă vei adormi fardată, rişti ca pielea de sub ochi să se închidă şi mai tare la culoare, accentuându-ţi astfel cearcănele şi pungile de sub ochi.

8. Evită căderea genelor

Dormitul cu rimel sau gene false aplicate nu va face decât să îţi umfle şi irite pleoapele şi să îţi îngreuneze genele, astfel că există un risc foarte mare ca acestea să se subţieze şi să cadă foarte uşor.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus