Connect with us

SECRETE ascunse în TABLOURI celebre! Nu le-ai fi descoperit NICIODATĂ!

LIFESTYLE

SECRETE ascunse în TABLOURI celebre! Nu le-ai fi descoperit NICIODATĂ!

SECRETE ascunse în TABLOURI celebre! Nu le-ai fi descoperit NICIODATĂ!

Picturile sunt obiecte de artă care au fascinat oamenii încă din cele mai vechi timpuri, iar pictorii au folosit tablourile pentru a relata tot felul de povești și de istorii interesante. Indiferent că vorbim despre un portret, un peisaj sau o scenă de acțiune, orice tablou urmărește să trezească anumite emoții în persoana care îl privește .

Cu toate aceștia, unii artiști s-au gândit să ducă lucrurile la un nivel superior, astfel că s-au decis să ascundă câteva mesaje extrem de interesante în spatele picturilor lor. Iată care sunt câteva dintre cele mai intrigante astfel de picturi.

Mona Lisa – un cod real ascuns în ochii ei

Toată lumea e de obicei intrigată de zâmbetul ei enigmatic. Totuși, privind la microscop, istoricii italieni au descoperit că, mărind ochii Mona Lisei, poți vedea niște cifre și niște litere minuscule. Experții cred că acestea reprezintă un fel de Cod al lui Da Vinci real. În ochiul drept parcă apar literele LV (care ar putea să vină de la numele lui), iar în ochiul stâng se pot zări literele C și E. În partea arcuită a podului din spate se poate vedea numărul 72 – sau ar putea fi litera L și cifra 2. În fundalul picturii se poate observa și numărul 149, ceea ce ar sugera că pictura a fost făcută în anii 1490, în Milan.

Cina cea de Taină: Un puzzle matematic și astrologic, plus o partitură muzicală secretă

Și pe seama acestui tablou s-au făcut o mulțime de speculații, bazate pe presupusele mesaje sau indicii ascunse. Slavisa Pesci, un informatician, a creat un efect vizual interesant, suprapunând o versiune semitransparentă în oglindă a picturii peste original. Rezultatul a fost că au apărut două siluete care par să fie cavaleri templieri la ambele capete ale mesei, iar cineva care pare să țină un copil
în stânga lui Iisus.

Creația lui Adam: Divinitatea creierului plutitor

Pictura lui Michelangelo e una dintre cele mai faimoase imagini ale Capelei Sixtine, dar și o imagine iconică a umanității. Michelangelo a fost un cunoscut pictor și sculptor, dar și un avid student al anatomiei. La vârsta de 17 ani a început să disece cadavre din cimitir. Acum, niște experți americani în neuroanatomie cred că el a lăsat niște sugestii anatomice într-una dintre cele mai faimoase opera ale sale, Capela Sixtină.

Capela Sixtină: un alt creier uman, văzut de jos

Experții au observat că gâtul lui Dumnezeu are anumite nereguli anatomice, care nu apar la niciun alt personaj de pe frescă. De asemenea, dacă siluetele sunt iluminate în diagonală, din stânga jos, gâtul lui Dumnezeu e iluminat direct. Dacă suprapui gâtul ciudat al lui Dumnezeu peste fotografia unui creier uman, vei vedea că acestea se potrivesc perfect.

Fecioara și Sfântul Giovannino – nave extraterestre

Exceptând abdomenul bebelușului Isus, pictura lui Domenico Ghirlandaio mai are o ciudățenie – o mica bulă deasupra umărului stâng al lui Mariei. De asemenea, se vede și un om care parcă își apără ochii, de parcă s-ar uita la un obiect foarte strălucitor.

Proverbe olandeze: 112 dialecte locale

„Proverbe olandeze” e o pictură a lui Pieter Bruegel cel bătrân, care înfățișează un tărâm populat de reprezentările literale ale unor proverb olandeze – mai exact, 112. Unele se folosesc încă și astăzi.

Portretul tânărului Mozart – semne masonice

Desigur, operele de artă nu sunt ferite de simbolurile francmasonice. Portretele oamenilor care ascund o mână ar putea indica apartenența la această cauză sau un nivel din ierarhie. Portretele precum acesta anonim al lui Mozart (pictat, posibil de Antonio Lorenzoni) ar putea fi un exemplu.

Citește și 6 SECRETE de zi cu zi pe care SIGUR nu le știai

De-a lungul timpului, am văzut de atât de multe ori anumite lucruri, încât ne-am obişnuit cu ele şi am încetat să mai acordăm atenţie detaliilor. Însă de foarte multe ori, cele mai frumoase şi interesante poveşti sunt cele ascunse în spatele acestor detalii.

1. Zig-zag-ul de deasupra tramvaielor

Dacă te uiţi cu atenţie la liniile de deasupra tramvaielor, vei observa că acestea nu sunt poziţionate orizontal sau în linie dreaptă, ci în zig zag. Acest lucru se datorează faptului că, prin utilizare, firul se deteriorează şi va necesita să fie schimbat. Astfel, pentru a preveni deteriorarea într-un singur loc şi a obţine o deteriorare uniformă pe toată lungimea firului, acesta este trecut în zig zag pe deasupra tramvaiului.

2. Cine l-a omorât pe rege?

În pachetul standard de cărţi, regele de inimă roşie este portretizat destul de ciudat. Acesta este singurul rege fără mustaţă și este desenat ca având o sabie înfiptă în cap. Există mai multe teorii legate de acest lucru.

Prima ipoteza sugerează că, iniţial, regele fusese desenat ţinând un topor în mâna stângă. Cu toate acestea, în urma zecilor de reproduceri şi refaceri a desenelor de pe pachetele de cărţi, toporul a fost transformat treptat înr-o sabie.

O altă teorie susţine că Regele de inimă roşie este în realitate reprezentarea regelui Charles VII (regele Franţei), care, în credinţa populară, a ales să se sinucidă cu o sabie de teama de a fi otrăvit.

Altă teorie vorbeşte despre rege ca fiind Ajax cel Mare, pe când regina de inima roşie este Elena din Troia, socotită cea mai frumoasă femeie din lume. Ajax a fost unul dintre peţitorii Elenei şi se spune că s-ar fi sinucis cu propria sa sabie în momentul în care aceasta i-a refuzat dragostea.

3. Simbolul borcanului deschis de pe ambalajele produselor cosmetice

Mica pictogramă a borcanului deschis este simbolul care reprezintă perioada de valabilitate a produsului odată ce a fost deschis. Multă lume susţine că produsele cosmetice nu au o dată de expirare, însă adevărul este că aceasta există, însă este portretizată într-un mod mai puţin comun. Simbolul este alcătuit în general dintr-un recipient deschis pe care este inscripţionat un număr, alături de litera M. M vine de la months („luni” în limba engleză), iar cifrele reprezintă numărul corespunzător de luni de folosire.

4. Coroana de pe Statuia Libertăţii

Probabil nu mai există nicio persoană care să nu fi văzut Statuia Liertății, cel puţin într-o poză. Însă puţini sunt cei care se întreabă care este scopul coroanei de pe capul acesteia. Cele 7 săgeţi de pe coroană simbolizează cele 7 oceane şi continente ale lumii, făcând referire astfel la conceptul libertăţii universale a tuturor oamenilor.

5. Paginile goale din cărţi

Probabil ai avut la un moment dat în mână o carte care să aibă câteva pagini goale, fie la început, fie la sfârşit. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când se produce imprimarea cărţilor, textul este imprimat pe pagini mari care sunt ulterior împărţite în pagini mici astfel că, în cazul în care nu există destul conţinut, este posibil să rămână din când în când pagini goale.

6. Pasta de dinţi colorată

Te-ai întrebat vreodată de ce pasta de dinţi are 3 dungi colorate: alb, albastru şi roşu?

Dacă până acum te-ai gândit că acesta este un element de decor, trebuie să înveţi că fiecare bandă colorată este compusă din ingrediente diferite şi are un scop unic.

Fluorura (componentă albă) este cel mai important ingredient din pasta de dinţi, aceasta albind dinții şi eliminând placa bacteriană.
Partea albastră sau verde ajută la împrospătarea respiraţiei şi la ajutarea formării unei bariere antimicrobiene.
Gelul roşu a fost ultimul adăugat, acesta conţinând ingrediente care ajută la menţinerea sănătoasă şi îngrijirea gingiilor.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus