Connect with us

15 lucruri GREȘITE pe care le-ai crezut ADEVĂRATE până acum. Numărul 10 te va uimi!

LIFESTYLE

15 lucruri GREȘITE pe care le-ai crezut ADEVĂRATE până acum. Numărul 10 te va uimi!

15 lucruri GREȘITE pe care le-ai crezut ADEVĂRATE până acum. Numărul 10 te va uimi!

Multe persoane iau de bune toate informațiile pe care le găsesc pe Internet, fără să își dea seama că lumea aceasta e plină de idei nebunești, care circulă foarte ușor prin mediul virtual, unde e foarte ușor să cazi pradă lucrurilor neadevărate, fără să le verifici autenticitatea. Iată câteva astfel de informații pe care toată lumea le-a crezut adevărate, dar care nu au de fapt, niciun sâmbure de adevăr. E timpul să știi cum stau lucrurile de fapt:

1. Ne folosim doar 10% din creier

Ne folosim întregul creier aproape în fiecare zi, dar asta depinde de ce sarcini trebuie să îndeplinim la un anumit moment dat. În funcție de acest lucru este folosită o anumită parte din creier sau alta.

2. Alcoolul ucide celulele creierului

Iată niște vești bune pentru persoanele foarte pasionate de alcool. Chiar și un bețiv înrăit are celulele creierului întregi. Un consum prea mare de alcool poate să deterioreze celulele creierului, dar nu are puterea să le distrugă.

3. Liliecii sunt orbi

Liliecii sunt creaturi uimitoare și, contrar opiniei publice, pot să vadă foarte bine. De asemenea, ei folosesc ecolocația pentru a se deplasa. Nu-i așa că sunt uimitori?

4. Vaccinurile cauzează autism

Această informație e rezultatul manipulării datelor strânse din cercetări frauduloase.

5. Taurii urăsc culoarea roșie

Taurii nu pot să vadă nici culoarea verde, nici culoarea roșie. Ceea ce percep ei ca fiind periculos este mișcarea capei matadorului. Acest lucru îi înfurie și îi face să atace din instinct.

6. Cameleonii își schimbă culoarea pentru a se deghiza

Se știe că aceste creaturi incredibile își schimbă culoarea în funcție de împrejurimi și ni s-a spus că fac asta pentru a se camufla sau deghiza. De fapt, adevărul e că ei fac asta ca să comunice cu alți cameleoni.

7. Părul și unghiile continuă să crească și după moarte.

Adevărul este că pielea tinde să se retragă după moarte, ceea ce face ca unghiile să pară mai lungi.

8. Oamenii și dinozaurii au coexistat

Cei care au văzut Jurassic Park probabil că și-au dat seama până acum că e imposibil ca oamenii și dinozaurii să fi împărțit aceeași planetă. Adevărul e că nu ne-am fi putut întâlni – ne despart 64 de milioane de ani!

9. Câinii transpiră și prin limbă

Câinii își reglează temperatura corpului gâfâind, dar nu transpiră prin această activitate. Ei transpiră pe la pernițele picioarelor.

10. Toate unghiile noastre cresc în același ritm

Știai că circulația sângelui stimulează creșterea unghiilor? Așadar, unghiile de la mâna ta dominantă cresc mai repede decât cele de la mâna cealaltă.

11. Marele Zid Chinezesc este vizibil din spațiu

Marele Zid Chinezesc nu este văzut din spațiu – nicio construcție făcută de om nu este.

12. Pierdem cea mai multă căldură prin zona capului

Căldura se pierde prin toate părțile corpului în mod uniform, asta dacă nu cumva capul e singurul rămas neacoperit.

13. Epilarea cu lama face ca părul să crească mai gros, mai des și mai aspru

Calitatea părului care crește după epilarea cu lama nu se deteriorează, ci capătul firelor de păr devine mai bont.

14. Prea mult zahăr îi face pe copii să fie hiperactivi

Dietele fără zahăr nu îți garantează că vei avea copii calmi.

15. Există diferite papile gustative pe limbă pentru diverse arome

Limba ta nu e împărțită în mai multe secțiuni. Fiecare parte din limbă poate simți aceleași arome.

Citește și 7 lucruri pe care ar trebui să le ţii mereu SECRET

Fiecare om îşi doreşte să evolueze şi să devină mai bun pe zi ce trece însă, de multe ori, a le spune celor din jur anumite lucruri nu va face decât să ne oprească din progres sau să ne încetinească. Există anumite lucruri care ţin de fiecare persoană care nu ar trebui dezvăluite niciodată, nimănui. Spunându-le celor din jur aceste lucruri nu îţi creezi niciun beneficiu, ba chiar rişti să te poziţionezi în dezavantaj faţă de aceştia.

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le păstrezi întotdeauna secrete!

1. Evită să le vorbeşti oamenilor despre subiecte precum religia sau concepţiile tale legate de viaţă şi de moarte. Aceste subiecte sunt extrem de dezbătute şi, în general, oamenii le privesc într-un mod foarte diferit, aşa că rişti să te arunci într-o discuţie care să nu aibă niciun rezultat productiv şi care să îţi strice relaţia cu cei din jurul tău. Alege să rămâi mereu rezervat şi vei avea numai de câştigat.

2. Nu le dezvălui celorlalţi planurile tale cele mai ambiţioase. În realitate, s-a demonstrat că, cu cât îţi împărtăşeşti planurile cu ceilalţi, cu atât îţi induci faptul că eşti mai aproape de ducerea acestora la îndeplinire şi vei înceta să mai lucrezi pentru visele tale. Pe lângă acest lucru, oamenii tind să caute punctele slabe ale oricărui plan, aşa că este posibil ca aceştia să te demoralizeze şi să te facă să te gândeşti de 2-3 ori înainte de a continua.

3. Nu dezvălui niciodată lucrurile secrete privitoare la stilul tău de viaţă. Faptul că tu ai reuşit să te apuci de sală, să urmezi o nouă dietă sau să îţi schimbi garderoba sau să te muţi nu ar trebui să constituie nici o preocupare nici un motiv de laudă în faţa celorlalţi. Dacă faci aceste schimbări, ele ar trebui făcute pentru tine, ca tu să te simţi bine în interiorul tău, nu pentru a te simţi bine în faţa altora.

4. Oamenii din jurul tău nu ar trebui să ştie despre momentele în care ai dat dovadă de curaj sau eroism. Asemenea faptelor bune pe care le faci, aceste lucruri ar trebui păstrate pentru tine. Indiferent de faptul că tu ai trecut sau nu printr-un moment mai special, fii sigur de faptul că şi cei din jur au de făcut faţă multor provocări, iar auzindu-te pe tine cum te lauzi în legătură cu modul în care tu reuşeşti sas treci peste ele nu îi va ajuta cu nimic. Dacă vrei cu adevărat să îi ajuţi pe ceilalţi, dă-le sfaturi sau vorbeşte-le în mod complet dezinteresat despre lucrurile prin care ai trecut tu.

5. Nu împărtăşi în mod deliberat informaţii cu privire la orice fapte bune sau munca voluntară sau de caritate pe care le-ai făcut vreodată. Un om cu adevărat bun şi altruist nu va face niciodată lucruri bune pentru că cei din jur să le afle, astfel că ar fi bine ca, orice lucruri faci în această direcţie să fie păstrate pentru tine însuţi. Chiar dacă ceilalţi pot afla aceste lucruri accidental, trebuie să îţi asumi faptul că aceştia ar putea să te judece şi să te considere o persoană lăudăroasă.

6. Nu le vorbi altora despre lucrurile rele pe care le ştii despre ceilalţi. Bârfa este unul dintre cele mai urâte şi proaste obiceiuri pe care le-ar putea avea vreodată un om. Dacă îţi vei crea o reputaţie de persoană care împarte informaţiile negative despre ceilalţi în stânga şi în dreapta, nu vei reuşi niciodată să fii complet împăcat cu tine însuţi. Fereşte-te de aceste lucruri şi concentrează-te asupra părţilor bune pe care le are fiecare persoană.

7. Nu împărtăşi cu ceilalţi problemele legate de viaţă ta de familie. Nu degeaba familia este a ta şi nu a celor din jur. Ar trebui ca toate momentlee grele sau bune prin care tu şi membrii familiei tale treceţi să rămână păstrate între voi. Dacă vei vorbi despre aceste lucruri cu cei din exterior, nu doar că vei risca să işti intrigi şi certuri în interiorul familiei tale, însă este posibil ca viaţa ta de familie să ajungă subiect de bârfă în radnurile colegilor şi prietenilor tăi.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus