Connect with us

9 variante de MENSTRUAȚIE cu care se confruntă fiecare FEMEIE

LIFESTYLE

9 variante de MENSTRUAȚIE cu care se confruntă fiecare FEMEIE

9 variante de MENSTRUAȚIE cu care se confruntă fiecare FEMEIE

Perioada menstruaţiei este un lucru normal cu care fiecare femeie ajunge să se confrunte lunar. Ar trebui să recunoaştem meritele tuturor femeilor care reuşesc să treacă peste aceste 3-4 zile fără să se plângă și să distrugă nimic în calea lor. Deși fiecare femeie trece prin această experiență în mod diferit, există câteva variante ale menstruației pe care cu siguranță fiecare femeie le-a experimentat cel puțin o dată!

1. Varianta scurgerii continue

Acest tip de menstruaţie este cea care mereu îţi strică perechea preferată de lenjerie. Cumva, întotdeauna reuşeşti să apeciezi greşit fluxul sangvin cu care va trebui să te confrunţi, astfel că ajungi mereu să fii nepregătită pentru ce te așteaptă.

2. Varianta indecisă

Orice faţă s-a confruntat la un moment dat cu acel tip de menstruaţie despre care nu ai idee niciodată când vine sau când pleacă. Astfel, poate te-ai trezit dimineaţă crezând că ce este mai greu a trecut şi că astăzi poţi să stai liniştită, însă este foarte posibil ca după-amiază să fii din nou surprinsă.

3. Avalanşa

Menstruaţia este o modalitate prin care femeile ajung să își cunoască mai bine corpul şi să înveţe cum reacţionează acesta în anumite situaţii. Cu toate acestea, există numeroase cazuri în care până şi tu ajungi să fii extrem de surprinsă de lucrurile care ajung să se petreacă în corpul tău pe perioada ciclului, deoarece nici măcar tu nu credeai că toate aceste lucruri se pot găsi în corpul tău.

4. Varianta fantomă

Sunt convinsă că fiecare dintre noi a fost la un moment dat în situaţia în care se confrunta cu durerile, poftele și schimbările bruşte de stare specifice menstruaţiei, fără a fi cu adevărat la ciclu. Aceste momente nu fac decât să preceadă agonia şi să o prelungească.

5. Oops, am întârziat…

După momentul în care o femeie îşi începe viaţa intimă şi până la cel în care se decide că este pregătită să aibă un copil, fiecare lună în care menstruaţia sa îi întârzie prezintă un prilej minunat de panică. Uneori, ajungi să te sperii ştiind că nimic nu s-ar fi putut intâmpla de fapt, însă simplul fapt că ştii că un lucru care trebuia să sosească, nu a sosit, te va face să capeți o stare de panică.

6.Surpriză, sunt aici!

Opusul variantei întârziate este tipul de menstruaţie care se decide să te surprindă şi să sosească în cele mai nepotrivite momente, precum înainte de o petrecere, de un eveniment important, o întâlnire, etc.

7. Oare când se termină…?

Această formă de menstruaţie nu pare să se mai termine niciodată. Ajungi să uiţi când a sosit şi să îţi pierzi orice speranță că această perioada se va mai sfârşi.

8. Scurt și la obiect

Aceasta este cea mai dorită formă de perioadă nefericită a lunii. Din când în când, suntem binecuvântate cu o astfel de perioadă care începe exact când ar trebui și se sfârșeşte extrem de repede, fără a ne mai face vreo surpriză ulterior.

9. Omoară-mă acum!

În final, acest tip de menstruaţie este cel pe care îl detestă absolut toate femeile, având în vedere faptul că uterul lor pare să fie un câmp de luptă şi absolut nimic nu le poate ameliora durerea sau schimbările de stare.

Citește și 8 GREȘELI pe care sigur le faci atunci când ești la MENSTRUAȚIE

Secretul pentru a reuşi să gestionezi perioada menstruală în mod corect este să nu faci greşeli. Cu toate acestea, există câteva greşeli majore pe care anumite femei le fac atunci când sunt la ciclu. Iată care sunt acestea şi modul în care ar trebui să le corectezi.

# 1. Urmarea unei diete

Femeile se simt oarecum umflate atunci când sunt la menstruaţie, aşa că multe dintre ele ajung să decidă că ar trebui să treacă la dietă în această perioadă. Acest lucru este însă greşit pentru că, atunci când eşti la ciclu, ai nevoie să consumi îndeajuns de mult alimente pentru a reuşi să îi dai organismului tău toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie pentru a avea energie.

# 2. Mâncatul de la fast-food

Unele femei simt nevoia de alimente foarte dulci sau foarte sărate aşa că preferă să îşi ia mâncare de la fast food. Aceste alimente însă sunt extrem de bogate în sodiu şi îţi vor amplifica senzaţia.

# 3. Nu folosești protecţie atunci când întreţii relaţii intime

Aceasta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face atunci când eşti la menstruaţie. Organele tale genitale sunt mult mai sensibile în această perioadă, astfel că riscul de a contacta o infecţie este mult mai mare.

# 4. Nu dormi îndeajuns

În aceste zile, femeile au nevoie de mai multă odihnă, aşa că este esenţial să nu ignori acest lucru. Încearcă să te odihneşti cel puţin 8 ore pe noapte.

# 5. Te supra-soliciți

Chiar dacă unele femei experimentează o creştere bruscă a energiei la un moment dat pe parcursul perioadei menstruale, este important să păstreze un echilibru, astfel încât să nu îşi epuizeze organismul.

# 6. Faci prea multe exerciţii fizice

Pe parcursul menstruaţiei, programul de exerciţii fizice ar trebui ajustat astfel încât să nu îţi epuizezi organismul.

# 7. Nu consumi îndeajuns de mult fier

Atunci când eşti la menstruaţie, organismul tău pierde foarte mult fier. Astfel, este esenţial să consumi alimente bogate în această substanţă pentru a-ţi echilibra aportul necesar de fier.

# 8. Te chinui pe tine însuţi

În aceste zile vei trece prin tot felul de sentimente şi empotii având fluctuaţii majore de la fericire la tristeţe şi înapoi la fericire. Este foarte important să nu te arunci în niciun fel de discuţii contradictorii şi nici să nu te judeci prea tare pe tine însăţi.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus