Connect with us

8 TRUCURI pentru un păr SĂNĂTOS, strălucitor și plin de VOLUM

FASHION & BEAUTY

8 TRUCURI pentru un păr SĂNĂTOS, strălucitor și plin de VOLUM

8 TRUCURI pentru un păr SĂNĂTOS, strălucitor și plin de VOLUM

Un păr frumos și des nu numai că arată bine, dar e și un semn al unui corp sănătos. E normal să pierzi cam 100 de fire de păr pe zi (nici nu le vei observa pe majoritatea), dar e îngrijorător atunci când începi să găsești mult păr rămas pe perie sau pe pernă după o noapte somn. Dacă îți cade dintr-odată foarte mult păr, ar trebui să mergi la doctor, pentru a verifica dacă nu ai vreo problemă mai gravă de sănătate.

Părul fragil și căderea părului pot să fie legate și de schimbările hormonale (mai ales în perioada menopauzei), de problemele cu tiroida sau de deficiența de vitamine. Iată cum poți încerca să combați căderea părului atunci când aceasta este cauzată de alte lucruri decât problemele hormonale sau medicale:

1. Ai grijă la dieta ta

Dacă vrei un păr sănătos, trebuie să ții seama de câțiva factori cheie. Proteinele sunt foarte importante pentru întărirea părului și pentru creșterea sa. Consumă carne slabă, produse lactate și fasole pentru a le obține. Acizii grași omega-3 sunt și ei importanți deoarece scad inflamația și te ajută să ai un scalp sănătos. Mănâncă semințe, ouă și pește.

2. Gândește-te la a lua suplimente alimentare

Vorbește însă cu medicul sau farmacistul înainte de a lua orice. Dacă anemia e cea care cauzează căderea părului, fierul îți va fi de ajutor. Oamenii cu probleme metabolice pot avea păr fragil și subțire – ei pot lua suplimente cu zinc și biotină.

3. Redu expunerea la chimicale

Multe dintre noi ne bombardăm părul și scalpul cu chimicale – din șampon, balsam de păr și alte produse de acest gen. Pielea scalpului anumitor persoane nu reacționează bine la sulfați. Încearcă să alegi produse organice sau naturale de îngrijire a părului sau prepară-ți tu unele acasă.

4. Masează-ți scalpul

Un masaj delicat cu degetele este bun pentru circulația sanguină de la nivelul scalpului, stimulează foliculii de păr, reduce stresul și îmbunătățește claritatea mentală. Încearcă să te masezi cu ulei de cocos sau cu ulei de migdale, care au amândouă diverse proprietăți care te pot ajuta să ai un scalp sănătos.

5. Aplică pe scalp ulei de aloe vera

Aceasta conține enzime care accelerează creșterea sănătoasă a părului, iar proprietățile sale de alcalinizare pot echilibra PH-ul de la nivelul scalpului. De asemenea, aloe vera combate inflamarea scalpului și iritarea. Încearcă să aplici gel sau suc direct pe scalp și să-l lași acolo pentru câteva ore. Clătește-te apoi cu apă călduță.

6. Redu căldura folosită la nivelul scalpului

Îți strici părul dacă folosești mereu uscătorul de păr, placa sau ondulatorul. Există produse care pretind că îți protejează părul de căldură, dar cel mai sigur mod de a face asta e să reduci temperatura dispozitivelor la care apelezi pentru a-ți aranja părul sau să acorzi părului tău o perioadă de timp în care să se regenereze.

7. Redu nivelul de stres la care te expui

Stresul emoțional se reflectă în sănătatea fizică, iar părul tău nu face excepție. Dacă te stresezi așa tare încât îți sunt afectate somnul și pofta de mâncare, s-ar putea ca hormonii eliberați să contribuie la îmbătrânirea prematură a corpului, adică inclusiv la pierderea părului.

8. Hrănește-ți părul

Chiar dacă folosești șampon și balsam, părul tău are nevoie de hrănire suplimentară. O dată pe săptămână aplică o mască hrănitoare cu ou sau ulei călduț de măsline și las-o să acționeze timp de o oră, apoi spală-ți normal părul.

Citește și Obține un păr FRUMOS în doar 20 de MINUTE!

Putem spune fără niciun dubiu că părul sănătos și strălucitor este o componentă foarte importantă a aspectului unei femei. Însă părul nu se întreține singur, trebuie să ții minte că trebuie să îl și îngrijești din când în când pentru a-l păstra frumos și puternic.
În ciuda convingerilor multor persoane, nu șamponul este cel care îți întreține părul, acesta având rol doar în curățarea lui. Balsamul și masca sunt produsele responsabile cu hrănirea și îngrijirea părului. Nu este nevoie să investești foarte mulți bani pentru a beneficia de un tratament foarte bun acasă, întrucât mare parte dintre ingredientele necesare pentru astfel de măști foarte hrănitoare se regăsesc în casele noastre.

Aici avem 3 idei de măști de păr pe care le puteți prepara la voi acasă!

Masca cu Avocado pentru hrănirea părului

hair-mask-645x5201

 

Acest fruct exotic este mai mult decât un simplu ingredient pentru aperitive sau pentru preparate mexicane. El are de asemenea și un efect foarte benefic pentru păr.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 avocado copt
1 linguriță de ulei de măsline
1 linguriță de miere
1 ou

Se amestecă toate ingredientele până când se obține o pastă omogenă. Aplică masca în mod uniform pe părul ud de la rădăcină până la vârfuri. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute, până când aceasta este absorbită în firele de păr. Clătește apoi părul cu apă caldă.

Masca cu Aloe Vera pentru un păr mătăsos

aloe-shampoo-1

 

Aloe vera este cunoscută ca fiind foarte bună în tratarea și prevenirea diferitelor boli. Cu toate acestea, această plantă poate avea foarte multe beneficii asupra părului, făcându-l foarte strălucitor și stimulându-i creșterea. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

1 frunză de aloe vera
1 linguriță de ulei de migdale

Taie frunza de aloe vera și apoi mărunțește-o. Amestecă bucățelele cu uleiul de migdale, pasând puternic frunzele. Aplică-ți amestecul obținut pe scalp și acoperă părul cu un celofan. Lasă amestecul să acționeze timp de 30 de minute, apoi clatește părul cu apă caldă.

Masca de păr cu banană care te scapă de mătreață

banana-masks-for-beautiful-hair

 

Banana este unul dintre cele mai nutritive fructe și te poate ajuta să scapi de mătreață. Nu ai nevoie decât de următoarele ingrediente:

1 banană mare și proaspătă
1 linguriță de miere

Se amestecă ingredientele până când amestecul obține o consistență similară cu cea a unui piure de cartofi. Aplică această mască pe părul tău. Rămâi cu amestecul pe cap timp de 20 de minute, până când se absoarbe în păr. Apoi spală masca cu apă caldă.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, vă recomandăm să utilizați aceste măști o dată pe săptămână. Repetând folosirea acestor măști la interval de câteva zile, veți obține un păr mătăsos, strălucitor și sănătos.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus