Connect with us

Cum să îți alegi CULOAREA perfectă pentru păr. Uite cu ce îți stă bine

FASHION & BEAUTY

Cum să îți alegi CULOAREA perfectă pentru păr. Uite cu ce îți stă bine

Cum să îți alegi CULOAREA perfectă pentru păr. Uite cu ce îți stă bine

Vara este anotimpul perfect pentru a-ți reîmprospăta stilul, acest lucru incluzând și o schimbare a culorii părului! După o iarnă lungă, culoarea părului tău ar putea părea puțin obosită sau ștearsă.

Dacă te-ai hotărât să faci o astfel de schimbare, următoarea întrebare pe care trebuie să ți-o adresezi este „Care este cea mai bună culoare pentru mine?”.

Primul pas pentru a înțelege care sunt nuanțele cele mai potrivite pentru tine, este să te uiți la pielea ta în starea sa naturală. Asigură-te că ești complet demachiată atunci când vrei să îți determini culoare pielii și subtonurile sale.

Deși în mod normal nu ne plac cearcănele, ele vor fi cele care ne vor ajuta să ne dăm seama de subtonurile pielii noastre!

Culori reci – albastru și roșeață

Dacă acestea sunt culorile pe care le vezi în zona de sub ochi, atunci cel mai probabil subtonul pielii tale este unul rece. Dacă venele de la încheietură sunt și ele albastre, poți să fii convinsă că tonul pielii tale este predominant rece.

Culori calde – galben-verzui

Dacă subtonurile pielii tale sunt calde, vei observa că zona de sub ochi este gălbuie, putând să regăsești și nuanțe verzui. Subtonurile calde se găsesc cel mai des la persoanele cu tenul mai întunecat.

Neutru – Un amestec de tonuri imposibil de determinat

Dacă întâmpini probleme atunci când încerci să îți dai seama dacă zona de sub ochi este predominant albastră sau verde, ai putea să te regăsești printre norocoasele cu tenul neutru, lucru care îți va permite să abordezi o mare varietate de culori pentru păr.

După ce ai aflat dacă subtonurile pielii tale sunt calde, reci sau neutre, poți consulta un paletar de culori pentru a vedea ce ți se potrivește sau îi poți spune stilistului tipul tău de piele și direcția în care ai vrea să te îndrepți. De exemplu, dacă ai pielea cu subtonuri calde și vrei să optezi pentru o culoare mai închisă, el îți va propune un număr de opțiuni de maro sau șaten ciocolatiu și cald din care tu vei putea să alegi.

Iată care sunt culorile care ți se potrivesc în funcție de subtonurile pielii tale. Nu uita, dacă subtonul tău este neutru, poți încerca absolut orice variantă!

 

SUBTONURI CALDE

SUBTONURI RECI

Citește și 6 SECRETE pentru a opri CĂDEREA părului

Căderea părului este o problemă cu care foarte multe dintre femei se confruntă de-a lungul vieții. Părul nostru trece prin mai multe etape, printre care și etapele de regenerare, așa că este normal să te confrunți cu căderea părului în timpul acestui proces. Dacă simți însă ca pierzi mai mult păr decât ar trebui, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni, încetini sau chiar stopa acest lucru. Căteva dintre aceste remedii pot fi folosite chiar la tine acasă, fără a fi nevoie să cheltuiești sume exorbitante de bani pentru a putea face acest lucru.

1. Evită utilizarea produselor cu căldură

Aparatele de păr care folosesc căldura deshidratează părul şi conduc la uscarea acestuia. În acest fel, părul tău va deveni mai fragil şi se va rupe mult mai repede. Uscarea naturală a părului este cea mai bună.

Ondulatoarele, plăcile de păr şi periile rotative pot de asemenea să îţi avarieze foarte tare părul aşa că ar trebui să le eviţi. În cazul în care eşti obligată să foloseşti astfel de instrumente, nu uita niciodată să foloseşti un produs special de protecţie, precum un ulei de păr.

2. Evită colorarea excesivă a părului şi decolorările

Substanţele conţinute în vopseaua de păr şi decoloranţii îţi avariază în mod foarte serios părul, uscându-l şi făcându-l să fie foarte fragil.

Nu ar trebui să îţi vopseşti părul mai des decât o dată la şase săptămâni.

Decolorarea părului îţi va îndepărta pigmentul natural al părului tău în urma penetrării cuticulelor de către substanţele chimice. În acest mod, structura de bază a părului tău se va altera iar părul tău va fi mult mai predispus la deteriorări.

3. Nu îţi prinde părul prea strâns

Termenul medical pentru căderea părului cauzată de purtatul unor coafuri care sunt prea strânse este cel de “alopecie de tracţiune”. Coafurile care necesită folosirea unor elastice prea strânse de păr sau a multor agrafe pot cauza căderea părului atunci când sunt folosite în fiecare zi. De exemplu, cozile strânse, cele împletite şi cocurile purtate în fiecare zi pot cauza pierderea părului în locul de prindere a acestora. Este important să îţi schimbi coafura cât de des poţi şi să diversifici lucrurile, astfel încât părul tău să nu fie suprasolicitat într-o singură poziţie.

4. Alege cu atenţie şamponul

Spală-ţi părul cu un şampon delicat şi potrivit pentru tipul tău de păr. Şamponul este cel responsabil de curăţarea părului, aşa că este foarte important să ai grijă la alegerea acestuia. Fiecare dintre noi are un anumit tip de păr, aşa că este important să îţi alegi şamponul în funcţie de acest lucru. Pe lângă asta, ar trebui să renunţi la şampoanele care îţi nuanţează părul, care sunt speciale pentru volum sau care conţin ingrediente ce pot fi agresive. Alege șampoane cât mai naturale.

5. Maseză-ţi scalpul

Prin masarea scalpului, stimulezi fluxul sanguin la nivelul rădăcinii firelor de păr, lucru care va accelera creşterea părului.

Pe lângă masajul simplu, poţi folosi uleiuri nutritive bogate în substanţe hrănitoare pentru a face acest lucru, precum cel de ricin, măsline sau cocos. Încălzeşte puţin ulei timp de câteva secunde, apoi masează-l pe pielea capului cu mişcări delicate. Apoi lasă-l să acţioneze cel puţin o oră şi spală-ţi părul normal.

6. Acordă atenţie alimentaţiei tale

Un regim alimentar echilibrat şi sănătos te va ajuta să îţi păstrezi sănătatea din toate punctele de vedere. Dacă vei avea grijă la alimentele pe care le consumi, părul tău va fi de asemenea mai sănătos şi mai puternic şi nu se va mai rupe la fel de repede. O alimentaţie corectă ar putea conduce chiar şi la încetinirea căderii părului dacă mănânci îndeajuns de multe legume, fructe şi produse nutritive.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus