Connect with us

6 SECRETE pentru a scăpa de punctele NEGRE chiar la tine ACASĂ în doar o SĂPTĂMÂNĂ

FASHION & BEAUTY

6 SECRETE pentru a scăpa de punctele NEGRE chiar la tine ACASĂ în doar o SĂPTĂMÂNĂ

6 SECRETE pentru a scăpa de punctele NEGRE chiar la tine ACASĂ în doar o SĂPTĂMÂNĂ

Ești pregătită pentru un prim-plan? Dacă ai porii încărcați, probabil că nu. E important să înțelegi nu numai cum funcționează pielea ta, ci și ce lucruri o influențează. Dacă înveți mai mult îți vei putea trata acneea și îți vei menține pielea frumoasă.
Principalele cauze ale porilor încărcați sunt nivelurile ridicate de hormoni și acumularea de bacterii sub piele. Iată câteva remedii naturale care te-ar putea ajuta în lupta cu porii încărcați:

1. Zahărul

Zahărul poate fi folosit pentru exfolierea pielii. Masarea granulelor pe piele va îndepărta celulele de piele moartă și va destupa porii. Fă o pastă din două linguri de zahăr cu puțin suc de lămâie și apă. Aplică pasta direct pe zona cu probleme și masează-te pentru cinci minute, apoi clătește-te bine. Repetă o dată pe săptămână pentru a preveni încărcarea porilor.

2. Lămâia

Acidul citric care se găsește în lămâi este eficient pentru curățarea murdăriei și poate fi folosit și pentru exfolierea pielii. Tot ce trebuie să faci e să aplici suc proaspăt de lămâie pe zona cu probleme și să îl lași acolo timp de 10 minute înainte de a te clăti. Fă asta doar o dată pe săptămână ca să eviți uscarea excesivă a pielii.

3. Miere

Mierea ajută la hidratarea pielii și previne încărcarea porilor. Aplică pur și simplu miere crudă pe zona cu probleme. Las-o să stea 5-10 minute înainte de a te clăti.

4. Aburul

Cauți o soluție simplă și eficientă? Ai noroc – aburul e aceea. Aburul deschide porii și permite eliberarea impurităților. Spală-ți bine fața. Fierbe apă într-o oală, iar când apar aburii, ia-o de pe foc. Apleacă-te deasupra oalei și permite aburilor să-ți pătrundă în față. Stai așa până când nu mai sunt aburi. Repetă de două ori pe săptămână pentru a-ți reîntineri pielea.

5. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o opțiune grozavă pentru exfolierea pielii. Cu ajutorul său scapi de celulele de piele moartă și de uleiul în exces din piele. Tot ce trebuie să faci e să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu și suficientă apă pentru a forma o pastă. Masează-te cu mișcări circulare timp de câteva minute înainte de a te clăti.

6. Apa

Nu ar trebui să subestimezi clătirea normală cu apă simplă. În timpul zilei vei transpira și îți vei atinge fața. Uleiul de la transpirație și mizeria de pe mâini îți vor încărca porii. Obișnuiește-te să îți clătești fața pentru a evita asta. Fă asta de câteva ori pe zi, mai ales în timpul lunilor calde de vară.

Citește și Cum să ai o piele superbă chiar la tine ACASĂ

Dragilor, îngrijirea tenului este foarte importantă și, din păcate, multe femei ignoră acest aspect. Astăzi vreau să vă împărtășesc unul dintre secretele mele de frumusețe și anume o mască hidratantă care ajută la elasticitatea și fermitatea pielii! Urmărește tutorialul de mai jos pentru a vedea care este modul de preparare și aplicare al acesteia și apoi citește care sunt cele mai simple și importante lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avea o piele superbă.

De-a lungul timpului, femeile au încercat de multe ori să găsească soluții naturale pentru tratarea problemelor cu pielea. Acest lucru s-a datorat fie efectelor nocive pe care le-au experimentat din cauza produselor cosmetice sau a prețului exagerat al acestora.

Principalele ingrediente folosite în produsele naturiste de îngrijire sunt ceaiul verde(puternic antioxidant), aloe vera(agent de calmare a pielii) sau cafeina.

Îngrijirea zilnică a pielii trebuie stabilită în funcție de tipul de ten al fiecărei persoane. Tipurile de ten se împart în 5 categorii principale
– Ten normal: în cazul tenului normal, persoana în cauză nu se confruntă nici cu piele uscată, nici cu exces de sebum.
– Ten gras: pielea tenului gras pare mereu lucioasă și secretă foarte mult sebum. Cei cu tenl gras pot face foarte ușor coșuri sau acnee și este foarte important să fie curățată în profunzime.
– Ten uscat: Tenul uscat este predipsus l apariția ridurilor și necesită o hidratare mai intensă.
– Tenul mixt: Acesta este cel mai răspândit tip de ten, având și porțiuni uscate și porțiuni grase.
– Tenul îmbătrânit: Acest tip de ten apare în cazul persoanelor care trec de vârsta de 35 de ani, când tenul își pierde elasticitatea și circulația de la nivelul pielii este încetinită.

Curăţarea

Prin curățare se elimină praful, transpirația, sebumul și bacteriile acumulate pe față pe parcursul zilei.

În ceea ce privește frecvența curățării în în funcție de tipul de ten, aceasta este cel mai importantă în cazul tenului gras, care trebuie curățat de 3-4 ori zilnic. Persoanele cu ten gras își pot curăța fața cu săpunuri, însă acestea nu sunt benefice pentru cei cu tenul uscat sau mixt, întrucât nu vor face decât să le usuce și mai tare.
Persoanele cu pielea uscată sau sensibilă pot folosi uleiurile pentru bebeluși pe post de gel de curățare a feței.

Tonifierea

Tonifierea ajută la echilibrarea PH-ului natural al pielii.

Hidratarea

Hidratarea este extrem de importantă întrucât aceasta influențează direct elasticitatea pielii și aspectul ei.

Ai mare grijă la alimentele pe care le consumi

Alimentele care conţin mult zahăr şi multe grăsimi sunt cele mai nocive pentru pielea ta. Însă foarte des oamenii uită că sănătatea organismului şi implicit a pielii încep de la interior, nu de la exterior. Încearcă să consumi cât mai multe alimente sănătoase şi cât mai puţin preparate. Nu încerca să ai o dietă extrem de restrictivă întrucât nici acest lucru nu te va ajuta, este esenţial să consumi câte puţin din fiecare pentru a obţine un rezultat final bun.

Nu folosi prea mult scrub-urile faciale

Multe persoane exagerează cu utilizarea scrub-urilor faciale abrazive care îţi fac pielea să fie extrem de moale şi de netedă imediat după folosire, însă adevărul este că acestea sunt violente cu pielea ta, îţi pot provoca răni sau îţi pot deshidrata tenul foarte tare. Nu ar trebui să foloseşti un astfel de scrub abraziv mai mult de o dată pe săptămână şi ar trebui să renunţi complet la scrub-uri dacă te confrunţi cu acneea sau ai multe coşuri.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus