Connect with us

5 tipuri de PRIETENI pe care orice FEMEIE PUTERNICĂ trebuie să îi aibă alături de ea

LIFESTYLE

5 tipuri de PRIETENI pe care orice FEMEIE PUTERNICĂ trebuie să îi aibă alături de ea

Există anumite lucruri foarte speciale la legăturile pe care femeile le formează cu alte reprezentante ale sexului lor. De multe ori, atunci când două femei ies împreună, intimitatea e evidentă. Nu e ceva neobișnuit să vezi două prietene ținându-se de mână, îmbrățișându-se sau arătându-și afecțiunea. Bărbații nu prea fac așa ceva – ei mai degrabă își țin mâinile în buzunar sau brațele încrucișate și nu se sună dacă nu e neapărată nevoie. Psihologii spun că femeile tind să investească mai mult în menținerea prieteniilor lor, sunându-se mai mult și întâlnindu-se mai des. Prieteniile bărbaților seamănă mai mult cu niște afaceri – fac schimb de favoruri, se întâlnesc pentru activități distractive.

Femeile puternice sunt cele mai bune prietene, chiar și pentru bărbați. De ce? Pentru că ele sunt curajoase, nu îndulcesc lucrurile (sunt sincere și dau sfaturi directe), încurajează independența, te poți baza pe ele și sunt surse de inspirație. E normal ca femeile puternice să atragă alte femei cu trăsături similare.

Iată câteva tipuri de prieteni pe care toate femeile puternice ar trebui să le aibă:

1. Prietena amuzantă

Cu toții avem nevoie de cineva care să ne împiedice să devenim mocofani sau triști. Viața e serioasă, dar nicio împrejurare nu ar trebui să ne răpească dreptul de a avea o viață fericită. Avem nevoie de cineva care să ne amintească importanța umorului. Tocmai de aceea e bine să ai prin preajmă o persoană vicleană și plină de umor. Ele simt când cineva nu se simte bine și fac glume la momentul potrivit.

2. Poligraful uman

Unii oameni detectează minciunile cu precizia unui poligraf, care nu se înșală aproape niciodată. În afară de această abilitate extraordinară, poligraful uman este o prietenă remarcabilă, care
nu te va lăsa să te ascunzi în spatele unor scuze când trebuie să acționezi.

3. Prietena furioasă

La aproape o sută de ani de când femeile au căpătat dreptul la vot, femeile tot trebuie să mai lupte pentru alte drepturi și tratament echitabil. Unor oameni, nu numai femei, nu le place să se amestece în conflicte. Totuși, uneori trebuie să te înfurii pentru niște lucruri. Prietenele furioase te învață că furia calculată e necesară atunci când te confrunți cu nedreptăți.

4. Prietena inadaptabilă

Se întâmplă adesea ca persoanele dintr-un anumit cerc să semene. Îți amintești de găștile din liceu? Faptul că tindem să ne asociem cu oameni asemănători nouă e trist, deoarece ne limităm perspectivele asupra lumii și chiar asupra noastră. În cel mai bun caz, apare ignoranța. În cel mai rău caz, intoleranța și dușmănia. Prietena inadaptabilă are un set diferit de valori decât ale tale, duce o viață diferită, dar te poate învăța foarte multe și te poate face conștientă de lucruri pe care nu le-ai fi observat la tine.

5. Prietena care te sprijină

Când viața se înrăutățește (și asta e inevitabil), avem tendința să ne răzbunăm pe noi. Ne analizăm și ne criticăm greșelile, nerealizând astfel nimic și distrugându-ne stima și respectul de sine între timp. Avem nevoie de cineva care să ne spună direct cum stau lucrurile, dar și de cineva care să vadă peste eșecurile noastre, să ne inspire și să ne încurajeze să continuăm, în ciuda oricăror obstacole.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus