Connect with us

21 de lucruri imposibile despre care nu ai fi crezut că sunt adevărate

LIFESTYLE

21 de lucruri imposibile despre care nu ai fi crezut că sunt adevărate

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât pare că ne este mai greu să fim surprinși de lucrurile care se întâmplă în jurul nostru. Ei bine, astăzi urmează să îți vorbim despre câteva informații extrem de curioase și de interesante care te vor impresiona cu siguranță și te vor face să reconsideri lucrurile pe care le știai până acum.

1. Bricheta a fost inventată înaintea chibriturilor.

2. Dacă lași un peștișor auriu într-o cameră întunecată, culoarea acestuia va păli.

3. Femeile au de două ori mai mulți receptori de durere decât bărbații, însă pragul lor superior de durere este mult mai înalt.

4. Florile cresc mai rapid atunci când este muzică în jurul lor.

5. O rățuscă care abia a eclozat va crede că orice persoană pe care o vede în primele 10 minute de viață este mama ei.

6. Conform studiilor științifice, cu cât o persoană are iq-ul mai ridicat, cu atât visează mai des noaptea.

7. Pirații obișnuiau să își acopere un ochi cu un plasture negru pentru a-l putea obișnui mai ușor să îl obișnuiască cu întunericul.

8. Balenele care cântă notele greșit se pierd și ajung să trăiască singure.

9. Arzi mai multe calorii atunci când te încrunți decât atunci când râzi.

10. Dacă mașinile ar putea zbura, într-o oră am putea ajunge în spațiu.

11. Deschizătorul de conserve a fost inventat la 48 de ani după apariția conservelor.

12. Ai mai multe șanse să mori din cauza unei nuci de cocos care îți cade în cap decât atacat de un rechin.

13. Ochii unei scoici sunt mai mari decât creierul acesteia.

14. Fumatul era considerat a fi sănătos până în anul 1950.

15. Regele de inimă roșie era singurul rege care nu avea mustață în pachetul standard de cărți.

16. În anul 1932, armata australiană a plecat la război împotriva păsărilor emu, iar acestea au câștigat.

17. Jocurile Nintendo au fost inventate pe vremea Imperiului Otoman.

18. O bilă de sticlă poate să sară mai sus decât una de cauciuc.

19. Două treimi din populația globului nu au văzut niciodată zăpadă.

20. Zgărzile cu spini pentru câini au fost inventate în Egiptul Antic, pentru a proteja gâturile câinilor de lupi.

21. Descoperirile moderne au demonstrat faptul că piramidele nu au fost construite de sclavi, ci de muncitori plătiți și hrăniți de către cei care comandau construcția acestora.

Citește și 5 PROBLEME din timpul sarcinii despre care NIMENI nu îți SPUNE

Sarcina este o experiență minunată, iar femeile sunt norocoase că au șansa de a crea o viață nouă. Totuși, sarcina înseamnă și o provocare imensă. Corpul tău trece prin numeroase schimbări – unele îți plac, dar altele sunt greu de acceptat. Cine nu ar vrea să mănânce orice și să se bucure de strălucirea oferită de sarcină? Pe de altă parte, există răul de dimineață, durerea de spate și neputința de a-ți vedea picioarele atunci când ajungi în luna a noua.

Este important să afli cât mai repede posibil despre schimbările la care ar trebui să te aștepți și ce poți face pentru a le depăși. Schimbările din timpul sarcinii apar din cauza schimbărilor hormonale.
Iată care sunt cele mai comune probleme ale femeilor însărcinate și cum le poți rezolva:

1. Acneea

Poate că ai uitat de acnee încă din perioada liceului, dar să știi că în momentul sarcinii aceasta s-ar putea să revină. Evită toate produsele de îngrijire a pielii care conțin chimicale, deoarece acestea s-ar putea să dăuneze copilului. Încearcă produse naturale de îngrijire a pielii sau prepară-ți tu singură ceva. Cel mai important e să-ți păstrezi pielea curată și să te hidratezi în mod regulat.

2. Sensibilitate la soare

Din păcate, în timpul sarcinii pielea ta e mult mai sensibilă la soare decât de obicei. Poți preveni apariția petelor întunecate sau decolorarea pielii cumpărând o pălărie mare de soare, niște ochelari frumoși și o sticluță de crema ta favorită de soare, cu un factor de protecție de peste 30 SPF. Acestea vor deveni cele mai bune prietene ale tale în următoarele nouă luni. Evită să te expui la soare dacă nu e neapărat necesar.

3. Pielea uscată

Pielea uscată este o problemă cu care se confruntă multe femei însărcinate. Ca să eviți uscarea pielii sau ca să-ți tratezi pielea uscată, bea multă apă. Poți, de asemenea, să-ți iei un umidificator pentru dormitor, ca să te asiguri că pielea ta e hidratată și pe timp de noapte. Nu uita să aplici o cremă hidratantă de calitate, fără chimicale. De asemenea, fă dușuri scurte în loc de băi lungi.

4. Vergeturile

Asta e probabil problema pe care cele multe femei o urăsc. Vergeturile sunt roz sau striate și apar pe abdomen deoarece pielea devine tot mai întinsă pe măsură ce burtica se mărește. Totuși, le poți preveni apariția dacă te masezi cu ulei cu Vitamina E și ulei de măsline. Poți încerca și să aplici albuș de ou sau suc de lămâie, astfel încât pielea să rămână puternică și sănătoasă și să se poată întoarce la starea de dinainte de naștere.

5. Varicele

Varicele sunt venele răsucite din apropiere de suprafața pielii, care apar mai mult pe picioare. Pentru a evita apariția acestora, asigură-te că greutatea ta este între niște limite normale și încearcă să nu te îngrași la picioare. Ține-ți picioarele ridicate pentru a minimiza aspectul varicelor.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus