Connect with us

8 trucuri pentru a avea un păr de vedetă! Scapă de căderea părului și redă-i forța și strălucirea

FASHION & BEAUTY

8 trucuri pentru a avea un păr de vedetă! Scapă de căderea părului și redă-i forța și strălucirea

Un păr frumos și des nu numai că arată bine, dar e și un semn al unui corp sănătos. E normal să pierzi cam 100 de fire de păr pe zi (nici nu le vei observa pe majoritatea), dar e îngrijorător atunci când începi să găsești mult păr rămas pe perie sau pe pernă după o noapte somn. Dacă îți cade dintr-odată foarte mult păr, ar trebui să mergi la doctor, pentru a verifica dacă nu ai vreo problemă mai gravă de sănătate.

Părul fragil și căderea părului pot să fie legate și de schimbările hormonale (mai ales în perioada menopauzei), de problemele cu tiroida sau de deficiența de vitamine. Iată cum poți încerca să combați căderea părului atunci când aceasta este cauzată de alte lucruri decât problemele hormonale sau medicale:

1. Ai grijă la dieta ta

 

Dacă vrei un păr sănătos, trebuie să ții seama de câțiva factori cheie. Proteinele sunt foarte importante pentru întărirea părului și pentru creșterea sa. Consumă carne slabă, produse lactate și fasole pentru a le obține. Acizii grași omega-3 sunt și ei importanți deoarece scad inflamația și te ajută să ai un scalp sănătos. Mănâncă semințe, ouă și pește.

2. Gândește-te la a lua suplimente alimentare

 

Vorbește însă cu medicul sau farmacistul înainte de a lua orice. Dacă anemia e cea care cauzează căderea părului, fierul îți va fi de ajutor. Oamenii cu probleme metabolice pot avea păr fragil și subțire – ei pot lua suplimente cu zinc și biotină.

3. Redu expunerea la chimicale

 

Multe dintre noi ne bombardăm părul și scalpul cu chimicale – din șampon, balsam de păr și alte produse de acest gen. Pielea scalpului anumitor persoane nu reacționează bine la sulfați. Încearcă să alegi produse organice sau naturale de îngrijire a părului sau prepară-ți tu unele acasă.

4. Masează-ți scalpul

 

Un masaj delicat cu degetele este bun pentru circulația sanguină de la nivelul scalpului, stimulează foliculii de păr, reduce stresul și îmbunătățește claritatea mentală. Încearcă să te masezi cu ulei de cocos sau cu ulei de migdale, care au amândouă diverse proprietăți care te pot ajuta să ai un scalp sănătos.

5. Aplică pe scalp ulei de aloe vera

 

Aceasta conține enzime care accelerează creșterea sănătoasă a părului, iar proprietățile sale de alcalinizare pot echilibra PH-ul de la nivelul scalpului. De asemenea, aloe vera combate inflamarea scalpului și iritarea. Încearcă să aplici gel sau suc direct pe scalp și să-l lași acolo pentru câteva ore. Clătește-te apoi cu apă călduță.

6. Redu căldura folosită la nivelul scalpului

 

Îți strici părul dacă folosești mereu uscătorul de păr, placa sau ondulatorul. Există produse care pretind că îți protejează părul de căldură, dar cel mai sigur mod de a face asta e să reduci temperatura dispozitivelor la care apelezi pentru a-ți aranja părul sau să acorzi părului tău o perioadă de timp în care să se regenereze.

7. Redu nivelul de stres la care te expui

 

Stresul emoțional se reflectă în sănătatea fizică, iar părul tău nu face excepție. Dacă te stresezi așa tare încât îți sunt afectate somnul și pofta de mâncare, s-ar putea ca hormonii eliberați să contribuie la îmbătrânirea prematură a corpului, adică inclusiv la pierderea părului.

8. Hrănește-ți părul

 

Chiar dacă folosești șampon și balsam, părul tău are nevoie de hrănire suplimentară. O dată pe săptămână aplică o mască hrănitoare cu ou sau ulei călduț de măsline și las-o să acționeze timp de o oră, apoi spală-ți normal părul.

Citește și 10 secrete și trucuri pentru păr pe care orice femeie inteligentă trebuie să le știe

Fiecare femeie își dorește să aibă un păr frumos și sănătos. Indiferent că îți propui să îl lași să crească sau că adopți o tunosoare scurtă, este important să îți îngrijești părul și scalptul pentru a putea avea parte de o podoabă capilară bogată și sănătoasă. Iată care sunt câteva dintre cele mai utile sfaturi pentru a avea un păr asemenea celor din reclamele la produse de îngrijire a părului:

 

1. Tunde-ți părul des

Mergi la salon și taie-ți un centimetru de păr odată la trei luni, ca să eviți apariția inesteticelor vârfuri despicate. Vârfurile despicate încetinesc creșterea părului și conduc la electrizarea și încurcarea acestuia.

 

2. Ai grijă de scalpul tău

Ar trebui să folosești o mască de păr fără clătire cel puțin o dată pe săptămână, dar și uleiuri esențiale (de nucă de cocos sau de avocado de pildă), pentru masarea pielii capului. Scalpul
tău va fi astfel hrănit în profunzime și va constitui o bază pentru un păr frumos și sănătos.

 

3. Alege o tunsoare corectă

Dacă părul tău se află acum într-o fază de creștere intermediară, creează impresia de volum optând pentru o tunsoare în scări. Dacă părul tău e deja lung poți să alegi fără probleme o tunsoare în V.

 

4. Împrietenește-te cu șamponul și balsamul uscat

Acestea sunt excelente în cazul în care nu vrei să te speli prea des pe cap. Spălatul prea des conduce la deshidratarea părului și scalpului. Șamponul uscat nu îndepărtează și uleiurile naturale de pe păr odată cu murdăria, așa cum face șamponul obișnuit. În plus, datorită balsamului uscat, vârfurile tale vor străluci.

 

5. Nu uita de culoare

Părul lung care are o singură nuanță ar putea să pară greoi sau monoton. Poți să creezi impresia de volum făcându-ți niște șuvițe subtile într-o nuanță ceva mai deschisă decât cea a părului tău.

 

6. Nu-ți face cocuri în vârful capului

Dacă părul tău este foarte lung, nu îți face un coc mare în vârful capului, deoarece nu va arăta deloc estetic proporțional cu restul feței. Dacă vrei neapărat să îți aranjezi părul într-un coc, fă-ți unul la baza capului.

 

7. Caută să ai un păr cu volum

După cum știe toată lumea, părul lung este greu și are tendința de a se pleoști dacă nu aplici un produs pentru volum. Ca să eviți acest lucru, masează-te cu o cantitate de spumă de mărimea unei caise la rădăcini după șamponare, cât părul este încă ud.

 

8. Evită ruperea părului din timpul somnului

Ia-ți niște fețe de pernă din satin sau bumbac egiptean, nu din bumbac obișnuit, deoarece riscurile ruperii părului vor fi mai mici. Fețele normale de pernă creează frecare și vor facilita ruperea firelor de păr.

 

9. Nu uita să iei vitamine

Pentru a avea un păr strălucitor, urmează exemplul fotomodelelor și ia vitamina B7, o pastilă pe zi, timp de 3-6 luni. Aceasta alungește foliculii de păr, lucru care îi accelerează creșterea.
Vitamina B7 stimulează și celulele care determină creșterea părului.

 

10. Folosește pieptenele pentru păr ud și peria pentru păr uscat

Pieptenele descurcă părul, îndepărtează produsele de styling și alte impurități, așa că ar fi bine să îl folosești atunci când părul e ud, ca să eviți ruperea firelor de păr. Peria de păr ar trebui folosită atunci când părul este uscat, ca să stimulezi circulația sângelui de la nivelul scalpului să să scazi secreția de sebum.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus