Connect with us

De astăzi sunt cu un pas mai aproape de voi în lupta împotriva cancerului

ADELINA

De astăzi sunt cu un pas mai aproape de voi în lupta împotriva cancerului

Dragilor, sunt foarte bucuroasă să vă anunț că am primit titlul More than Pink din partea Fundației Renașterea. Pe parcursul lunii octombrie m-am implicat în campania pentru prevenția și depistarea cancerului la sân, integrând în cel puțin o ținută purtată pe parcursul zilei un obiect vestimentar sau un accesoriu roz. Toate fotografiile pe care le-am făcut purtând acete ținute au fost postate pe cele mai populare rețele de socializare folosind hashtag-ul #morethanpink.

Campania More Than Pink este o campanie internațională ce se derulează în SUA, Italia, Belgia, Grecia și a fost lansată în Romania în luna octombrie – Luna Luptei împotriva Cancerului de Sân și este menită să aducă în atenția publicului persoanele care au avut un impact semnificativ în lupta împotriva cancerului la sâm.

Scopul Campaniei MORE THAN PINK/ROZUL E MAI MULT DECÂT O CULOARE este de a reduce numărul actual de decese cauzate de cancerul de sân cu 50% în următorul deceniu. Astăzi, în România, rata de supraviețuire în cazul cancerului de sân este de doar 63,9%, rată inferioară mediei europene de 75%.
Este timpul să facem următorul pas în lupta împotriva acestei boli. More Than Pink este strigătul nostru pentru a încuraja cât mai multă lume să se implice activ și să devină un erou în lupta pentru eradicarea Cancerului. More Than Pink va inspira pe cât mai multe persoane să acționeze, să doneze și să se implice.

Rozul din ținuta mea de zi cu zi a fost un gest simbolic, mic, însă îmi doresc să fac tot ce îmi stă mie în putere, să semnalez femeilor nevoia de a avea grijă de ele, de a merge la controale periodice, de fi conștiente de rolul lor în viețile celor din jur și de a preveni problemele de sănătate.

În urma controlului anual la sân pe care am mers să îl fac la Centrul Medical de Excelență al Fundației Renașterea, mi-a fost oferită posibilitatea de a crea o campanie personalizată, astfel că am ales să includ în aceasta și una dintre pasiunile mele și anume fashionul.

Probabil că știți deja că am făcut parte și din campania Brave Cut a Fundației Renașterea. Imediat ce am auzit de intenția Fundației Renașterea de a face peruci pentru femeile aflate sub tratament de cancer, m-am programat la tuns și am donat păr pentru a le fi și eu alături și pentru a da un exemplu femeilor sănătoase care pot și ele să facă un gest mic pentru a ajuta pe cineva într-un moment de cumpănă în viață.

Sunt impresionată de numărul mare de persoane ajutate de Fundația Renașterea ce au beneficiat fie de peruci din păr natural, fie de investigații medicale la Centrele Renașterea. Serviciile medicale oferite la centrele fundației sunt la standarde foarte înalte, iar faptul că oferă analize gratuite femeilor din mediul rural, pentru care barierele geografice și financiare nu sunt deloc neglijabile, este remarcabil. Chiar în această perioadă știu că Unitatea Mobilă Renașterea este la Vărăști și efectuează mamografii și teste Papanicolau gratuite pentru femeile ce locuiesc acolo.

O să închei cu declarația doamnei Mihaela Geoană din momentul în care mi-a oferit titlul de More Than Pink – “Îi mulțumim Adelinei pentru că ne-a fost alături într-o maniera atât de originală, la debutul campaniei More than Pink în România. Ea este un model pentru milioane de tinere din Romania și cu siguranță, datorită ei, mesajele noastre au ajuns la un public tânăr, care trebuie să învețe cât mai devreme cum să își păstreze sănătatea.”, a declarat Mihaela Geoană, Presedintele Fundatiei Renasterea.

Vă las mai jos câteva informații legate de Fundația Renașterea și activitatea ei:

Fundația «RENAȘTEREA» pentru Educație, Sănătate și Cultură a fost înființată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenția publicului din România o problemă cu implicații majore în viața femeilor: cancerul de sân. În urma activității susținute, guvernul României a acordat Fundației Renașterea statutul de Organizație de Utilitate Publică.

Realizări ale celor 16 ani de activitate ale Fundației Renașterea:

– Centrul Medical de Excelență – RENAȘTEREA, inaugurat în aprilie 2011, specializat în diagnosticarea precoce a cancerului de sân și genital. Centrul are 8 cabinete medicale, laborator modern de anatomopatologie și imunohistochimie, mamograf digital de ultimă generație, colposcop, ecograf.

Finanțarea, în valoare de 2,000,000 Euro, a fost asigurată prin Mecanismul Financiar SEE (Islanda, Liechtenstein si Norvegia). Acest centru vă oferă: servicii medicale la standarde de excepție, aparatură medicală ultraperformantă, laborator specializat, la cele mai mici preturi de pe piața medicală din Romania, fiind gestionat de o fundație care nu urmărește obținerea de profit.
– Centrul de Diagnostic al Afecțiunilor Mamare « Renașterea» din București oferă consultații, mamografii și ecografii pentru detectarea precoce a cancerului de sân.
– În perioada 2003-2017, la Centrele Medicale Renașterea din București s-au efectuat 24.207 de ecografii, 37.279 de mamografii și 44.250 de consultații, 3.791 de femei primind diagnosticul de cancer.
– Unitatea Mobilă de Diagnostic pentru Sân și Col Uterin – primul program gratuit de investigații de sân și de col uterin din România. Unitatea mobilă este dotată cu cabinet de ginecologie și mamograf digital. De la inaugurare (martie 2008), Unitatea Mobilă s-a deplasat în 55 de comunități rurale și orașe mici, unde peste 18.870 de femei au beneficiat de investigații gratuite, fiind efectuate 17.680 de teste Babeș-Papanicolau și 10.317 mamografii. În perioada august – decembrie 2016 și în perioada septembrie – decembrie 2017, datorită parteneriatului cu compania ROCHE, unitatea mobilă oferă femeilor aflate în zone defavorizate investigații medicale gratuite. Până în prezent, în cadrul acestui parteneriat 2071 de femei au efectuat 1.298 de mamografii și 1930 de teste Papanicolau.

Premii: „Pearl of Wisdom” (Perla Înțelepciunii) acordat de Parlamentul European 2010
Premiul Special al Galei Societății Civile 2008

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus