Connect with us

12 alimente pe care le-ai mâncat greșit până acum. Unele îți fac rău!

LIFESTYLE

12 alimente pe care le-ai mâncat greșit până acum. Unele îți fac rău!

Să gătești mâncarea în felul potrivit te va asigura că toate bacteriile dăunătoare sunt omorâte. Mâncând alimente care nu sunt gătite corect, există riscul de îmbolnăvire sau otrăvire. Trebuie verificat dacă mâncarea este suficient de fierbinte atunci când este gătită, carnea să fie suficient de pătrunsă, indiferent de modul de pregătire și toată mâncarea să fie preparată în mod egal. Până să ajungi la gătit, e important și cum depozitezi alimentele. Ai grijă ca acestea să fie la temperatura potrivită, în frigider sau în cămară.

Există câteva alimente foarte comune pe care, probabil și tu le-ai mâncat greșit pe parcursul vieții, fie preparate incorect sau asociate cu alte alimente cu care nu se potrivesc. Iată câteva astfel de alimente.

1. Hrișca – Motiv: Hrișca este bogată în fier, iar laptele în calciu. Separate sunt bune și folositoare, dar împreună interferează fiecare cu asimilarea celeilalte.

2. Cartofi noi – Motiv: Toți cartofii beneficiază de potasiu, fier, fosfor și vitamina C, care sunt concentrate în coajă. Important: dacă potasiul se face verde, cel mai probabil a acumulat toxine dăunătoare de solanină și e mai bine să nu fie mâncat.

3. Kiwi – Motiv: O să primim de 3 ori mai multă celuloză și mai mulți antioxidanți, vom învinge stafilococii și E. coli.

4. Morcovi – Motiv: Morcovii fierți sunt mai bogați în beta-caroten și luteină, necesare pentru vedere bună și piele tânără, mai mult decât cruzi și sunt digerați de 5 ori mai bine.

5. Vânătă – Motiv: În timpul procesului de coacere, concentrația de potasiu crește, iar nitrații și nitriții se „scurg” din vânătă și se pierd.

6. Asparagus – Motiv: Dacă prăjești asparagusul pentru 5-7 minute poți salva mai multe vitamine și antioxidanți decât dacă îl fierbi. Apropo, la fierbere, vitamina C, pentru care asparagusul
este apreciat, se dizolvă în apă.

7. Varză – Motiv: Când e gătită, carotenul și antioxidanții din varză se pierd. Dar în procesul de murare al verzei, conținutul de vitamina C crește de 3 ori, iar acidul lactic se formează,
ceea ce ajută corpul să metabolizeze proteinele.

8. Usturoi – Motiv: Super-utilul acilin se formează prin amestecarea a două componente, “blocate” în diferite părți ale usturoiului. Când tăiem o felie de usturoi, enzimele capătă libertatea
mult așteptată și sunt un ingredient parfumat care suprimă dezvoltarea celulelor canceroase, este responsabil pentru efectele antioxidante și antimicrobiene și ne protejează imunitatea.

9. Cereale integrale – Motiv: Compușii de acid fatidic din tărâțe, amestecați cu calciu și magneziu din lapte, formează un complex indigestibil și organismul pur și simplu nu poate absorbi
substanțele utile.

10. Roșii – Motiv: Da, vom pierde o cantitate prețioasă de vitamina C, dar crește conținutul de licopene. Acest pigment nu este responsabil decât de colorarea roșiei, ci este și un antioxidant
foarte puternic și un partener de încredere în prevenția bolilor cardiovasculare, oncologice și inflamatorii.

11. Dovleac – Motiv: Sunt mai puține zaharuri și mai multe minerale ș fibre dietetice (fibre și substanțe pectice) și vitamina C.

12. Ceai negru – Motiv: Oamenii de știință au descoperit că proteinele din lapte, cazeinele, anulează efectul benefic al ceaiului. În mod special afectată de proprietățile ceaiului, în
direcție pozitivă, este performanța sistemului cardio-vascular.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus