Connect with us

7 metode pentru a ușura durerea provocată de crampele menstruale

LIFESTYLE

7 metode pentru a ușura durerea provocată de crampele menstruale

Este momentul lunii în care simţi totul mai intens. Schimbările de dispoziție, ca şi pofta de mâncare îţi indică faptul că menstruaţia se apropie.

Medicii nu sunt siguri de ce unele femei au parte de dureri în timpul menstruaţiei, iar altele nu. Dar, unii factori care sunt asociaţi cu dureri mai intense includ:

• Probleme cu circulaţia
• primul copil
• vârsta de 20 de ani
• supraproducție sau sensibilitate a prostaglandinei, un hormon care influențează uterul

Pentru unele femei crampele sunt atât de dureroase, încât ajung să petreacă timpul în doar în pat. Pentru altele semnifică doar un inconvenient ușor. Indiferent de categoria în care te regăseşti, poti face câteva lucruri pentru a diminua severitatea crampelor. Verifică aceste 8 moduri în care îţi poți controla crampele.

1. Exerciții fizice.

Deși corpul tău pare să-ţi indice că sportul nu este potrivit în acele momente, endorfinele care se eliberează în timpul exercițiilor fizice vor ajuta la ușurarea disconfortului cauzat de crampe.

2. Redu stresul.

Stresul poate duce la crampe mai intense, astfel încât descoperirea unor modalități de relaxare, poate însemna crampe mai ușoare și mai puţin disconfort.

3. Mănâncă sănătos.

O altă recomandare este de a ţine o dietă vegetariană cu conținut scăzut de grăsimi. Nu numai că te ajută în combaterea crampelor, dar vei avea şi o ocazie să începi un stil de viaţă mai sănătos. Consumă o mulțime de fructe și legume și limitează aportul de sare, dulciuri, cofeină și alcool, deoarece toate acestea îţi pot înrăutăţi starea.

4. Ia vitamine.

Vitaminele E, vitamina B-1, vitamina B-6, magneziu și acizi grași omega-3 pot ajuta, de asemenea, în minimizarea severităţii crampelor. Consultă-ţi medicul pentru a afla doza de vitamine recomandate.

5. Bea ceai.

Ceaiurile sunt excelente pentru a ajuta la reducerea stresului, iar unele par să contribuie la reducerea disconfortului crampelor menstruale. Muşeţelul, menta şi zmeura sunt doar câteva dintre cele recomandate. Stai departe de cafea, deoarece cofeina poate agrava crampele. Ceaiul de rădăcină de ghimbir scade intensitatea durerii asociate cu crampele menstruale. Pentru calmare se va face un ceai dintr-un pumn de rădăcină de ghimbir care se va fierbe timp de 15 minute în apă clocotită. Amestecul se va strecura și se va bea, călduț.

6. Foloseşte căldură.

Aplicarea căldurii pe partea inferioară a abdomenulului este un remediu folosit dintotdeauna, dar este încă una dintre cele mai bune modalități de a face față disconfortului provocat de crampe. O simplă sticlă cu apă caldă poate face minuni.

7. Ia un analgezic.

Dacă durerea persistă și nimic altceva nu funcționează, să nu îţi fie frică să iei un analgezic, cum ar fi Ibuprofenul, care ajută la reducerea cantității de prostaglandine eliberate – cele care cauzează crampele. Dacă nu eşti sigură daca poţi lua anumite medicamente, consultă medicul înainte de a lua orice.

Încercă să pui în practică câteva dintre aceste sfaturi și, luna viitoare poate acest vizitator nu va mai fi la fel de înfricoşător.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus