Connect with us

Ce faci când ești la pământ și nu reușești să găsești forța de a te ridica în picioare?

ADELINA

Ce faci când ești la pământ și nu reușești să găsești forța de a te ridica în picioare?

Ca oricare dintre voi și eu am avut decepții, am suferit, am plâns, am fost dezamăgită sau am trecut prin despărțiri dureroase. Când spun “despărțiri” nu mă refer doar la relațiile de dragoste, ci fie ele și de prietenie sau colaborare care se cerea a fi altfel.

Psihologul m-a învățat un lucru absolut real și firesc până la urmă: “Nimic și nimeni nu este pentru totdeauna. Ne însoțim unii pe alții până într-un punct!”
Și i-am dat dreptate când am simțit pe pielea mea veridicitatea acestor cuvinte.
Asta m-a ajutat să trec mai ușor peste durerile sufleteșți și să văd mai repede lumina de la capătul tunelului. Oricât de greu ne-ar fi, trebuie să ne remontăm cu toate resursele pentru a merge mai departe și a descoperi partea frumoasă a vieții.
Și unde mai pui că fiecare om se naște cu o karma pe care, fie că-și dorește sau nu, trebuie să o urmeze. Sunt lucruri pe care le aducem cu noi din alte vieți, lecții sau “datorii” de achitat. Dar asta nu trebuie să ne sperie, ci să ne facă să ne dăm seama că bunătatea și speranța sunt cele două caracteristici care ne fac realmente oameni.
Am avut perioade de cădere în care faptul că mi-am dorit să stau singură și să mă readun a reprezentat cea mai înțeleaptă decizie pe care o puteam lua.

Gândirea pozitivă nu este doar un învățământ al profeților, ci este o putere pe care o deținem cu toții, dar o folosim doar 20% dintre noi, prea puțin. Dacă vă întrebați de ce, o să vă dați seama că majoritatea dintre cei 80% rămăși, nu cred în forța terapiei cu schimbul de gânduri pozitive în locul celor negative. E floare la ureche. Când simți că te afunzi în gânduri negre, încearcă să te joci cu imaginația ta și să faci switch-ul, schimbarea. Ca și în alte domenii, e vorba doar de exercițiu, iar timpul îți va demonstra că ai reușit.

Acesta este secretul pe care îl pun mereu în aplicare și funcționează brici. N-am nevoie de mâini pe umeri, ci de o gândire sănătoasă. Totul pornește din noi.

Și dacă mai ai nevoie de încă un motiv pentru care să faci asta, îți spun că noi oamenii suntem capabili să declanșăm sau să vindecăm bolile din organismul nostru. Pe lângă cele de suflet, sunt boli grave care se fac în urma perioadelor de stres, supărări, gânduri negative, ș.a.m.d.

Vă dați seama cât de puternici suntem? Putem face orice, oricând. Trebuie doar să ne dorim.
Pe lângă toate astea, în perioadele grele din viață mea, am căutat întotdeauna să fac ceva ce îmi bucură sufletul. Să aduc zâmbetul pe buze unui copil sau unui bătrân, să ajut pe cineva care se luptă cu o boală grea sau pur și simplu să stau de vorba cu oameni care aveau nevoie de asta.

Am simțit o puternică satisfacție interioară și am știut că este drumul pe care trebuie să merg. Un eșec nu trebuie să vă blocheze prezentul sau viitorul. Trebuie să vă ambiționeze să-l clasați ca pe o lecție de viață. Și, cum viața este încărcată cu o grămadă de lecții, ce ne-am face dacă am fi dărâmați după fiecare pierdere, despărțire sau drama?! N-am mai exista practic.

Nu-mi place să trăiesc în trecut decât atunci când sunt nevoită să spun “așa nu mai fac”.
Iertarea este iarăși un pas cheie în vindecarea sufletului. I-am iertat pe cei care mi-am făcut rău pentru că știu că există o putere mult prea mare care are grijă de noi toți și ne dă ceea ce merităm în funcție de acțiunile noastre.

Sunt genul de om care, dacă nu poate să facă bine, mai bine se retrage, dar rău nici într-o ultimă fază nu face. La cei 30 de ani, am învățat că există legea și puterea atracției. Atragi ceea ce faci și gândești. Așa că stați o clipă și gândiți-vă la oamenii care aruncă cu venin în toate direcțiile. Vor sfârși infestați cu veninul pe care l-au proiectat pentru cei din jurul lor .

Așadar, eșecul poate fi de multe ori cea mai bună ocazie de a ne schimba principiile, acțiunile, prioritățile, gândirea, dar și modul de viață.

Ne revedem curând!
Hai, vă pup! ?

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus