Connect with us

Scrisoarea pe care orice femeie ar vrea ca bărbații să o citească

Uncategorized

Scrisoarea pe care orice femeie ar vrea ca bărbații să o citească

Dragul meu, oricine ai fi,

Sunt aici, acum, să-ți explic cum stă treaba cu ele, femeile pe care ți le dorești pentru o zi, o lună, un an, o viață. Să-ți spun de ce nu vei fi niciodată bărbatul exemplu și de ce rămâi mereu singur.

Povestea începe cam așa:

Te îndrăgostești, promiți, dai speranțe, clădești în femei ceva ce nici tu nu poți duce. Te răsfeți cu momente care par a fi perfecte și infinite. Creezi speranțe în sufletele lor, care sunt puternice atunci când este nevoie, dar au atât de multă nevoie de protecție.

Apoi te plictisești, bați în retragere, dar parcă totuși nu-ți vine să o vezi cu altul. Deci nu faci nimic să-i lași drumul liber. Îi dărâmi visele cu aceeași nonșalanță, le dărâmi ca pe niște castele de nisip pe malul mării. Îi spulberi idealurile despre familie, respect, dragoste, dăruire, devotament, unicitate, vibrație emoțională. Un fel de joc cu soldăței pe calculator. O strategie. Premeditată sau nu. Cu cât omorî mai mulți, cu atât îți crește cota. Din păcate, trebuie să-ți dau o veste proastă. Cota despre care îți vorbesc este doar în imaginația ta bogată! În viața reală, există doar bărbați adevărați, și cei care doar pretind că sunt, iar cei care pretind, nu o să câștige jocul, ci doar câteva runde. Dacă facem o paralelă, situația din viața ta se aseamănă cu a unui criminal. Desigur, tu îți lași în viață victima, dar îi omorî sufletul, iar sechelele emoționale se resimt toată viața.

La început, faci ca totul să pară perfect. Dezmierdări, dulcegării, seri romantice, flori, planuri de viitor, plimbări, zâmbete cu carul, îți controlezi fiecare gest, fiecare mișcare și mimica feței/corpului. Mic-dejun la pat, cadouri, mângâieri, nopți albe, cearșafuri șifonate, dimineți fierbinți. Parcă ești un regizor bun al unui film de dragoste. Mai bine zis, ești și scenarist! Ce nu știi tu, este că filmul tău nu va fi vizionat de foarte multe ori, sau va rula în niște cinematografe uitate de lume. Te face asta fericit, să știi că ai câștigat, dar fără competiție adevărată?

După un timp, se schimbă ceva. Ce? De ce? Cu ce a greșit? Se rupe ceva și nu știi ce! Probabil începe să ți se rupă de ea, mai bine zis… Ai îndrăzneala să spui că ea s-a schimbat. Există și astfel de cazuri, când tu, bărbate, ești nevinovat. Dar există atât de multe cazuri în care ea s-a schimbat, pentru că și-a dat seama cât de mult ai disimulat.

Încă o femeie, încă o mie de momente dulci garantate. Ți-ai satisfăcut poftele ca o hienă și acum începe procesul de transformare. Acum începi să fii tu. Ai putea face din nou cunoștință cu ea, pentru că de aici începe povestea reală. Tot timpul ocupat cu altceva, niciodată timp pentru voi sau, dacă îți rezervi timp pentru amândoi, vine la porție, niciodată în cantități mari, ca și cum ar fi pe ceas. Mereu îngrijorat și preocupat de cariera ta, deși e aceeași ca și până acum. Deodată, aducerea banilor în casă a devenit țelul tău în viață, deși ea nu ți-a cerut nimic mai mult decât ați avut până atunci. Ca printr-o magie au dispărut cinele romantice, gesturile de dragoste, planurile de viitor, ba mai mult, parcă ai vrea să-ți și retragi promisiunile pe care i le-ai făcut. Ea, care era o prioritate pentru tine, a devenit ceva secundar, neînsemnat. Ți-e tot una cu sau fără. Nopțile albe au devenit negre, eventual presărate și cu câteva lacrimi nevinovate pe obrajii ei. Mai mult separat decât împreună, cât mai departe unul de celălalt, de parcă nu vă ajunge aerul de respirat. Fiecare își caută activități prin casă sau în diferite contexte. Tu să o eviți, ea să nu pară că este evitată.

Din partea ei, același tratament ca și până acum. Cafea dimineață, mesaje siropoase, atenție, dragoste, compasiune, tandrețe, răsfăț, prezență, mâncare caldă, curățenie, cămăși călcate, speranțe și vise atârnând într-un fir de ață. Și toate astea, la pachet cu o privire tristă… pe care tu te faci că n-o observi, și că e un capriciu. Îți cere atenție, admirație și recunoștință! Neîncetat! Încearcă să-ți reamintească de începuturile demult apuse. Tu… același nepăsător și ignorant… Pe zi ce trece o vezi cum e tot mai supărată, mai nervoasă, mai mâhnită, mai singură și retrasă. E superbă, și știi asta, dar nu-i mai spui și nu o faci să simtă asta. Și nu faci nimic! În sinea ta știi că, dacă e acolo, va rămâne o veșnicie pentru că este lipsită de curaj să plece. Sau poate că nu o face pentru că te iubește și acceptă situația. Și unde mai pui că s-a și întors de o grămadă de ori când v-ați certat. Ție îți este suficient! Dacă tu ești fericit, nimic nu mai contează…

Ești în mediul tău de confort și siguranță. Atât de sec și egoist… Îi cauți pretexte, doar să-ți confirmi ție că nu tu ești responsabil de toată această situație incertă. Te legi de lucruri mici și le faci să pară mari, doar că să fugi de asumare.

Nu te păcăli singur!

Femeia care știe ce vrea de la viață, va pleca fără să se uite în urma ei. Pentru că ea știe că a dat totul și nu a primit nimic la schimb. Nici măcar atenția fără de care nicio femeie nu poate trăi. De fapt, cu asta ne hrănim toate. Pentru asta trăim. Să fim apreciate și iubite. Nimic nu contează mai mult decât acel sentiment în stare pură.

Și vei plânge, vei suferi, te vei da cu capul de pereți când vei conștientiza că cea pe care ai avut-o necondiționat lângă tine, cerșindu-ți dragostea cu care ai cucerit-o, poate mâine va fi iubita și apreciată de alt bărbat care știe să ofere sentimentul de siguranță și iubire fără să fie o corvoadă pentru el. Sufletul este totul. Nu călca pe suflete pentru că s-ar putea ca, într-o zi să fie și al tău călcat în picioare.

Femeia poate să fie o minune, în brațele bărbatului potrivit! Fii tu minunea ei!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus