Connect with us

Cum am făcut primii bani și ce mare dorință mi-am împlinit cu ei

ADELINA

Cum am făcut primii bani și ce mare dorință mi-am împlinit cu ei

Hello,

E așa o plăcere să ne “revedem” și să stăm la povești, încât m-am hotărât să vă dau ocazia să mă cunoașteți și altfel, povestindu-vă lucruri personale pe care nu le știați sau, poate pur și simplu n-am avut suficient timp, loc sau spațiu să le dezbatem.
E o lume alertă și, de multe ori mă prind în mrejele ei. Vreau să fac multe lucruri, de cele mai multe ori pentru alții și mi se mai întâmplă să nu mai știu care este sensul vieții și care sunt micile chestii care mă fac fericită și mă fac să simt că trăiesc.

Sunt momente și trăiri care m-au construit ca om. Am pornit dintr-un punct și am ajuns ca astăzi să mă uit în spate și să fiu mândră, pentru simplu fapt că am putut să-mi cumpăr singură o casă, o mașină, să am un cățel adorabil, prieteni puțini, dar loiali și ce e și mai de preț, să fiu la locul și momentul potrivit alături de oamenii care aveau nevoie de mine și, credeți-mă că n-au fost puțini deloc. Sunt mândră de toate lucrurile pe care le-am făcut, materiale sau spirituale, și mai ales luând-o de atâtea ori de la zero cu teamă în suflet, frică de necunoscut, dar cu mare încredere în destin și steaua mea cea norocoasă.

Nu provin dintr-o familie bogată, ci mai degrabă decentă unde, într-adevăr, n-am avut niciodată lipsuri, dar nici nu am moștenit un imperiu precum familia Hilton. A trebuit să muncesc pentru ceea ce am astăzi și de multe ori să-mi gestionez și banii pentru ceea ce urma să fac a două zi.

Am fost o studentă cu visuri mărețe, chirie și facultate de plătit, dorințe, speranțe și multe planuri de viitor.
Pentru mine, fiecare zi de la venirea în București, atunci când am decis să urmez cursurile Facultății de Management era practic o nouă șansă de a stabili drumul pe care să apuc. Eram dornică de a învăța lucruri noi și de a-mi pune abilitățile în practică.

Printr-o bună prietenă, care lucra ca asistentă într-un cabinet stomatologic, am avut ocazia să cunosc un super priceput și apreciat doctor stomatolog, care urma să-și prezinte tehnicile noi la o Expoziție Internațională de produse și echipamente pentru medicină dentară. V-am spus că sunt omul potrivit la locul potrivit?

Când m-a văzut, mi-a spus că sunt omul pe care îl caută pentru a-l ajuta la Expoziția care urma să se desfășoare în weekend-ul care tocmai avea să înceapă. Am fost încântată pe loc pentru că era un domeniu interesant, nou, unde aveam să cunosc oameni de calitate și poate să mă și perfecționez în cazul în care mă va atrage această ramură a medicinei, deși eu studiam managementul și dacă văd sânge mă ia cu leșin. :))

Am participat la acest târg, mi-am învățat cu sfințenie discursul pe care trebuia să-l țin în fața altor doctori, ca și carte de vizită a cabinetului și doctorului pe care îl reprezentam, cu tot cu termenii medicali întortocheați. Sigură pe mine, mi-am dus misiunea la bun sfârșit după cum mi-am propus.

După cele trei zile în mijlocul expoziției, mi-am primit și primul salariu. Nu era o avere, ci e echivalentul unui obiect vestimentar mult râvnit, însă eram extrem de fericită că sunt primii bani câștigați, cu care voi face ce vrea sufletul meu.

Și uite așa am pornit în pasul ștrengarului spre prima reprezentanță Nike care mi-a ieșit în cale, visându-mă în adidașii visurilor mele cu care să merg pe drumul potrivit. Niște “șmecherii” de șoșoni, de un alb imaculat, pe care i-am cumpărat de la intrarea în magazin, fără măcar să-i mai probez. Îi purtam fie și dacă îmi ieșeau degetele prin ei, atât de mult îmi plăceau.

Am fost atât de fericită, că aș fi dormit încălțată cu ei, doar să nu mă mai despart de pantofii sport mult visați.
Nu vă imaginați că m-am schimbat prea mult de atunci, chiar dacă vorbim de o perioadă de aproximativ 12 ani. Și acum sunt la fel de pasionată de pantofi, fie ei sport, eleganți, cool, comozi, înalți, platforme sau mai știu eu ce mergători minunați. Au rămas ca fiind pasiunea mea și nu văd să renunț la asta prea curând.

Desigur, în momentul de față am multe alte responsabilități și priorități, și știu exact când este momentul de reînnoire sau de tras aer în piept. Sunt conștientă că unii oameni nu ies dintr-o pereche de adidași, motiv pentru care, cu fiecare ocazie, lucrurile pe care nu le mai port sau poate chiar unele noi-nouțe, merg către nevoiași.

Mesajul pe care vreau în mod special să vi-l transmit este să nu renunțați la visurile voastre și să nu vă fie rușine atunci când trebuie să munciți pentru lucrurile pe care vi le doriți.

Visați, sperați, împliniți.
Dorințele în care credeți cu tărie devin realitate, fără semne de întrebare. Vă garantez!
Și eu am avut dorințe pe care le-am putut realiza visând zilnic la îndeplinirea lor.
Nu vă lăsați demoralizați și încercați să vă luptați pentru o viață care vouă vă oferă plăceri și confortul bine-meritat.

Suntem unici și nimeni și nimic nu poate schimba ceea ce a lăsat Dumnezeu.
Aveți grijă de voi!
Pe curând!

Hai, vă pup!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus