Connect with us

14 secrete pentru a putea fi fericită începând de mâine

LIFESTYLE

14 secrete pentru a putea fi fericită începând de mâine

Auzim de foarte multe ori cum ceilalți ne spun „fii fericită”, dar cum poți obține această stare fără să te prefaci? Nu putem să fim mereu fericiți, suntem ființe complexe și simțim o varietate de emoții. Multe persoane se gândesc că fericirea este o stare care trebuie să vină natural și pentru care nu este nevoie ca noi să facem absolut nimic. Totuși, poți încerca să fii fericită mai des. Iată cum:

1. Fii recunoscătoare

Gândește-te la toate lucrurile bune din viața ta, la toate persoanele bune pe care le ai alături și chiar și la toate lucrurile materiale pe care astăzi le ai, la care nu te-ai fi gândit. Bucură-te că sunt acolo.

2. Caută în interiorul tău

Dacă vrei să fii fericită, trebuie să cauți în primul rând în interiorul tău, pentru a vedea care sunt lucrurile care te fac nefericită.

3. Fii o lumină pentru ceilalți

Îi vei face fericiți pe alți oameni și vei fi și tu mai voioasă. Poți face asta în multe feluri – prin a-i mulțumi fetei de la cafenea sau prin a face voluntariat undeva sau pur și simplu prin a avea o stare bună atunci când ești în apropierea altora.

4. Rămâi activă

Trebuie să îți pui mintea și trupul la treabă. Mergi la plimbare, fă un puzzle, fă-ți un abonament la sală, citește o carte sau mergi în vacanță și explorează.

5. Lasă trecutul acolo unde îi e locul

Trecutul a trecut și tu nu mai poți face nimic în privința lui, decât să înveți din el. Adevărata poveste care te privește e cea din prezent. Dacă ai nevoie de ajutorul unui terapeut pentru a trece peste ceva, nu te sfii să-l cauți.

6. Îngroapă securea războiului

Foarte des tensiunile dintre noi ți alte persoane sunt cele care nu ne lasă să fim fericiți. Dacă nu ai greșit cu nimic, cel mai bine e să cauți să faci pace. Dacă ai greșit, cere-ți iertare, ca să poți scăpa de tensiunea ți energia negativă.

7. Bucură-te de natură

Mulți oameni se bucură de soare, mare și nisip numai când sunt în vacanță. Învață să te bucuri de natură și în restul timpului – uitându-te la stele, apreciind frumusețea lunii sau a asfințiturilor și vei vedea că vei reuși să găsești bucurie în lucruri mici.

8. Petrece timp alături de prieteni adevărați

Ei sunt cei care fac ca viața să merite să fie trăită. Asigură-te că cei pe care îi numești prieteni sunt oameni pe care te poți baza – oameni care te tachinează, te fac să râzi și te apără.

9. Fii întotdeauna dispusă să înveți

O minte e ca și o carte – utilă numai când e deschisă. Câștigătorilor nu le e frică de eșec, eșecul e o parte din procesul de a avea succes. Orice moment poate reprezenta o ocazie bună de a învăța ceva nou.

10. Mănâncă și bea sănătos

Corpul funcționează la nivel optim atunci când primește alimente naturale, în proporții echilibrate. Dacă te vei simți bine din punct de vedere fizic, vei vedea că ți starea ta de spirit va fi una mai bună.

11. Fii cel mai important proiect al tău

Muncește mai mult pentru tine decât muncești la slujbă. Mergi acolo unde așteptările și cerințele sunt ridicate, dacă vrei performanță.

12. Fii conștientă că durerea nu o să țină o veșnicie

Indiferent de care sunt lucrurile prin care ai trecut, trebuie să înțelegi că durere nu ține o eternitate și că important e să mergi mai departe – totul va trece și ceva mai bun va sosi în viața ta.

13. Ieși din zona ta de confort

Obișnuiește-te să nu deții mereu controlul și asumă-ți riscurile în anumite situații. O să fii mândră de tine!

14. Zâmbește

Un zâmbet te poate face să te simți mai bine și ar putea fi chiar începutul unei relații de dragoste. Știi cum se spune, oricine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus