Connect with us

10 trucuri pentru spălat haine pe care orice gospodină ar trebui să le știe

LIFESTYLE

10 trucuri pentru spălat haine pe care orice gospodină ar trebui să le știe

O mulțime de oameni nu știu cum să folosească o mașină de spălat, ce butoane să apese și unde să pună detergentul, ceea ce înseamnă că acest proces s-a dovedit a fi cu adevărat complicat și necesită o abordare specială.

Am strâns câteva trucuri care vor face ca rutina ta de spălare a rufelor să fie mai eficientă, iar hainele tale mai proaspete și mai curate.

1. Semne de identificare

Dacă nu există posibilitatea de a începe să îndepărtezi imediat petele de pe haine, este mai bine să lași un “semn” pe ele înainte de a le arunca în coș cu celelalte rufe murdare. Deci, mai târziu, când vine momentul să le speli, va fi ușor să nu uiți lucrurile care au nevoie neapărată de spălare. Poți folosi chiar și cârlige de rufe pe post de semne.

2. Șampon pentru mizeria din jurul gulerului

Șampoanele sau detergenții de spălat vase, al căror scop principal este de a îndepărta grăsimea, vor face o treabă bună și cu gulerul de cămașă. Este necesar să aplici produsul și să îl lași timp de 15 minute să acționeze, apoi să speli cămașa în mod obișnuit.

3. Fixativ pentru a elimina petele de cerneală

Dacă ai o pată de cerneală pe haine, nu freca zona cu o perie. Pentru a nu distruge țesătura, este mai bine să pulverizezi puțin fixativ pe pată și apoi să ștergi imediat cu un șervețel. În acest fel este posibil să elimini chiar și petele vechi.

4. Balsamul de păr poate readuce hainele la dimensiunile lor originale

Pentru a obține dimensiunea și forma originală a unui articol vestimentar, te poți ajuta de balsamul pentru păr. Este necesar să se dilueze într-un lighean cu apă rece și să înmoi hainele acolo timp de 20-30 de minute.

5. Șervețele antitransfer pentru culori

Aceste șervețele mici din țesut sunt prelucrate având o compoziție specială. Acestea absorb murdăria și vopseaua, împiedicându-le să intre în alte haine atunci când rufele sunt spălate.

6. Cafea și ceai pentru haine negre

Cafeaua și ceaiul sunt coloranți naturali care pot ajuta la păstrarea nuanței negre a hainelor. Trebuie doar să adaugi 2 cești de cafea sau ceai într-un ciclu de clătire al mașinii de spălat.

7. O strecurătoare pentru uscarea pieselor delicate

După ce ai spălat cu mâna lucruri delicate, cum ar fi sutiene, este convenabil să folosești o strecurătoare pentru a le usca: pune într-o strecurătoare un lucru proaspăt spălat, pentru a permite scurgerea apei în exces. Și numai apoi scoate-l și pune-l pe uscător. Nu îl stoarce cu brutalitate.

8. Uleiuri esențiale pentru prospețime

Câteva picături de ulei esențial de lavandă, adăugate la clătire în tamburul mașinii de spălat, vor da o aromă proaspătă hainelor. Un ulei esențial de lămâie poate ajuta la îndepărtarea petelor.

9. Cuburi de gheață pentru a evita șifonarea

Pentru a împiedica șifonarea hainelor, nu ai nevoie decât de un uscător și un cub de gheață. Ia hainele șifonate și pune-le în uscător împreună cu un cub de gheață. Reglează setarea uscătorului la o valoare ridicată și setează cronometrul la de 5 minute.

10. Ghemuri de lână pentru înmuierea hainelor

Pentru a face ca rufele să fie mai moi și să se usuce mai repede, este suficient să introduci mai multe ghemuri de lână naturală în tamburul mașinii de spălat rufe și să pornești modul de uscare. Dar acest truc nu funcționează pentru hainele negre.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus