Connect with us

Cum să fii mai ÎNCREZĂTOARE și mai ATRĂGĂTOARE în doar 5 minute

LIFESTYLE

Cum să fii mai ÎNCREZĂTOARE și mai ATRĂGĂTOARE în doar 5 minute

Dacă ai admirat vreodată o persoană încrezătoare și carismatică, e bine să știi că și tu poți fi așa dacă urmezi niște pași simpli. Încrederea de sine poate fi dobândită de o persoană încă de la naștere sau poate fi dezvoltată pe parcurs.
În orice caz, aceasta este o trăsătură care face ca orice persoană să fie acceptată imediat de ceilalți, să reușească în ceea ce își propune și să facă față oricărei situații, mai plăcută sau nu.

Dacă simți că nu ai încredere în tine, iată o veste bună: încrederea se poate dobândi. Trebuie doar să îi dai un imbold creierului tău și să îl obișnuiești cu anumite acțiuni simple.

Fii bun

Tratează-i pe ceilalți nu cum îți dorești tu să fii tratat, însă cum își doresc ei. Oamenii sunt diferiți și fiecare ar putea să aibă propriile așteptări. Nu este tocmai ușor, pentru că implică mai multă empatie și mai puțin egoism, dar vei vedea beneficiile. Și partea cea mai bună este că oamenii din jur te vor răsplăti. În plus, te vor aprecia mai mult iar ție îți va crește încrederea de sine.

Definește-ți valorile și respectă-le

Gândește-te la ce valori te ghidează în viață și, dacă îți este mai ușor creează o listă cu acestea. Nu uita să le definești și să înțelegi bine ce înseamnă ele pentru tine și cum le poți aduce mai bine în viața ta. Nu te strădui să găsești zeci de valori, poate fi vorba chiar și doar de trei, dar pe care să le respecți. Astfel, vei fi un om autentic și încrezător.

Găsește o motivație

Descoperirea valorilor te poate ajuta să îți găsești adevăratele motivații în viață. Dacă îți e greu să le găsești, întoarce-te în trecut și amintește-ți momentele cele mai plăcute. Ce te-a făcut fericit atunci? Că ai fost în preajma unei anumite ființe umane? Că ai rezolvat o problemă sau ai avut șansa de a-ți exprima creativitatea? Găsirea unei motivații te poate ajuta să muncești mai mult pentru dezvoltarea ta personală și să fii mai fericit.

Acordă o mai mare atenție aspectului și nu uita să zâmbești

Chiar dacă se spune deseori că haina nu-l face pe om, de multe ori felul în care arăți îți poate influența starea de spirit. În plus, o persoană care arată bine va face mereu o bună impresie și va părea mai carismatică și încrezătoare. Și nu ar trebui să uiți niciodată să zâmbești, pentru că îți influențează starea de spirit iar ceilalți reacționează pozitiv la vederea unui zâmbet sincer și frumos.

Ai grijă la tonul vocii

Vorbește clar, tare și răspicat. Ceilalți te vor înțelege mai bine și vei arăta mai încrezător în ceea ce spui. Concentrează-te pe soluții, mai degrabă decât pe probleme. În viață, problemele sunt inevitabile. Dacă te gândești constant la ele devii mai anxios. În schimb, trebuie să înțelegi problema și cauza ei și să găsești o modalitate de a o depăși. E bine să fii conștient că mereu există o soluție.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus