Connect with us

4 tratamente pentru puncte negre pe care le poți face chiar la tine acasă

LIFESTYLE

4 tratamente pentru puncte negre pe care le poți face chiar la tine acasă

Pentru început vreau să vă întreb – ce sunt punctele negre? Mulți oameni le-ar descrie ca pe un fel de coșuri sub piele, însă acest lucru este foarte greșit. Punctele negre apar ca urmare a secreției de sebum și uleiuri, care se acumulează în pori. Ulterior, prin expunere la soare, aceste depuneri se oxidează și se închid la culoare, apărând astfel punctele negre. O rutină de curățare a feței ineficientă sau o secreție excedentară de sebum facilitează apariția acestora.

Pe lângă numeroasele produse cosmetice care susțin că pot să te scape de această problemă a tenului precum măștile cu cărbunele sau foliile pentru puncte negre, există numeroase măști și remedii pe care le poți prepara chiar la tine acasă pentru a reduce aspectul sau a scăpa complet de acestea. Iată care sunt cele mai eficiente măști pe care le poți prepara chiar la tine acasă.

1. Masca de Aloe Vera și roșie

Roșiile reprezintă un antioxidant perfect pentru pielea ta, iar gelul de aloe vera este un ingredient minunat, care te ajută atât la a-ți hidrata pielea, cât și la a scăpa de semnele de pe piele și a reduce apariția coșurilor.

Iată de ce ai nevoie – o roșie coaptă, 4 linguri de gel de Aloe Vera și o lingură de sare de mare grunjoasă

Pasează pulpa roșiei într-un bol, apoi amestecă gelul de aloe vera și sarea de mare până obții o pastă omogenă. Aplica asta pe față fără să o freci pe piele și las-o să își facă efectul timp de 10 minute. Clătește apoi fața cu apă rece, pentru a te asigura că vei închide porii și substanțele nutritive vor rămâne în piele. Poți să folosești această mască o dată la două zile.

2. Mască de ananas

Acest tip de mască funcționează pentru absolut toate tipurile de ten, întrucât nu usucă prea tare tenul. Ananasul este un fruct care îți va hidrata pielea și va elimina toate impuritățile și uleiul în exces. În combinație cu miere, masca cu ananas îți va înmuia pielea și îți va lăsa tenul curat și radiant.

Iată de ce ai nevoie – jumătate de ceașcă de suc de ananas, 2 linguri de miere. Amestecă mierea și sucul de ananas într-o cană, apoi spală-te pe față cu apă caldă pentru a-ți deschide porii. Aplică pasta obținută pe piele și las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Aplică această mască de 2 ori pe săptămână și vei vedea rapid o îmbunătățire.

3. Mască de ou și lămâie

Asemenea roșiei, și lămâia este un aliment cu un efect antioxidant, care curăți pielea și îndepărtează excesul de sebum, îndepărtează celulele moarte și favorizează dispariția petelor solare sau care apar odată cu vârsta. În cazul în care ai pielea ușor iritabilă sau zone înroșite pe față, ar trebui să nu folosești această mască până la momentul în care pielea ta nu se calmează în totalitate. Ai mare grijă, dacă folosești această mască fără să utilizezi și un produs cu factor de protecție solară, întrucât lămâia îți sensibilizează pielea la soare.

Iată de ce ai nevoie – 2 albușuri de ou și o lingură de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Bate albușurile până când obții o pastă omogene, ai grijă să nu ajungă spumă. Adaugă zeama de lămâie, apoi bagă amestecul la frigider pentru a-l lăsa să se răcească. Spală-te foarte bine pe față cu apă caldă, pentru a-ți deschide porii. Aplică masca în 2 straturi pe piele, apoi las-o să acționeze timp de 15 minute și apoi spală-te cu apă caldă și șterge-te cu un prosop moale. Ar trebui să nu folosești această mască de mai mult de 2 ori pe săptămână

5. Pastă de dinți și bicarbonat de sodiu

Această mască ajută la exfolierea în mod eficient a pielii și eliminarea celulelor moarte, cât și la curățarea temeinică a corpului. Ai nevoie de pastă de dinți și de o linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecă puțină pastă de dinți cu bicarbonatul de sodiu până când obții o pastă groasă, omogenă. Apoi aplică această pastă pe față și masează-te ușor cu o periuță de dinți. Ai grijă să nu folosești mișcări prea violente. Apoi clătește-te cu apă caldă, iar ulterior cu apă rece, pentru a-ți închide porii. Aplică această mască o dată pe săptămână.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus