Connect with us

Lucruri pe care nu le-ai știut niciodată despre filmul “Titanic”. Te vor lăsa cu gura căscată

LIFESTYLE

Lucruri pe care nu le-ai știut niciodată despre filmul “Titanic”. Te vor lăsa cu gura căscată

Deși poate părea greu de imaginat, au trecut 20 de ani de la lansarea celebrului film Titanic. Există foarte puțini oameni în această lume care nu au văzut acest film – este un clasic care a devenit prețuit în întreaga lume.

Astăzi aruncăm o privire asupra celor mai interesante lucruri care se cunosc în legătură cu acest film.

Actori precum Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Bale, Macaulay Culkin și Matthew McConaughey au fost la audiții pentru rolul lui Jack Dawson. Kate Winslet, cea care a interpretat-o pe Rose, a avut chiar o audiție finală cu Matthew McConaughey, însă rolul a fost furat de tânărul și mai puțin celebrul Leonardo DiCaprio.

Kate Winslet nu a primit rolul atât de ușor. Madonna, Sharon Stone, Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Wynona Rider și Uma Thurman au fost concurentele ei. Pentru a-și spori șansele, Kate a obținut numărul de telefon al regizorului și l-a sunat să-i spună: “Trebuie să-mi dau rolul. Vei fi foarte supărat dacă nu mă angajezi”. Acum ea neagă, dar recunoaște că a trimis trandafiri regizorului James Cameron alături de un bilet pe care scria “De la Rose”.

Potrivit scenariului, într-unul dintre momentele de tensiune ale filmului, Rose trebuia să-și înjunghie logodnicul cu tocul pantofului, dar Kate Winslet a hotărât că ar arăta mai bine dacă ar alege să își manifeste disprețul scuipându-l în față. Rochia lui Kate Winslet a fost făcută luându-se în considerare faptul că aceasta trebuie să arate bine atât uscată, cât și udă. Vă amintiți celebrul strigăt al lui DiCaprio “Eu sunt regele lumii?” A fost o improvizație. Nu era în scenariul original.

Dacă am tăia toate scenele din timpul modern din film și am păstra numai evenimentele din 1912, filmul ar avea de 2 ore și 40 de minute – exact durata de timp care a trecut de la impactul cu iceberg-ul, până la momentul la care nava sa scufundat. Regizorul James Cameron nu a vrut să folosească niciun fel de melodii în filmele sale. Dar compozitorul James Horner a înregistrat în secret o melodie cu Celine Dion și a dat caseta regizorului. Chiar și cântăreața avea îndoieli cu privire la cântec, considerând că nu e o melodie care va plăcea foarte mult însă, ulterior, citind scenariul, și-a schimbat părerea.

În anul 1995, James Cameron a făcut 12 scufundări la fundul oceanului pentru a vedea nava scufundată cu ochii săi. Atunci regizorul a realizat că nu poate permite să apară nici o greșeală în lucrarea sa și că va trebui să îi onoreze pe toți cei care au murit în timpul tragediei.

Când luăm contact în film cu Rose la bătrânețe, îi vedem câinele – un pomeranian. Ei bine, puțini oameni știu că, în urma scufundării vaporului au fost găsiți 3 câini, iar doi dintre aceștia erau pomeranieni. Pe parcursul filmărilor s-au tras și scene cu animale care încercau să se salveze, dar regizorul a luat decizia de a le tăia.

În timpul filmării, filmul era numit The Ice Planet – planeta de gheață. Această manevră a fost realizată pentru ca alte companii să nu își dea seama că se produce un film despre Titanic.

Bugetul pentru film a fost de 2 ori mai mare decât era planificat. A fost cel mai scump film din acea vreme. 20th Century Fox a trebuit să invite o altă companie în producție cu care să împartă cheltuielile. Cealaltă companie a fost concurentul lor – Paramount Pictures. În realitate, pe parcursul producției nimeni nu credea că filmul va face cu adevărat bani. Filmul Titanic a costat mai mult decât nava în sine. Filmul și producția au costat 200 de milioane de dolari, pe când nava a valorat doar 7,5 milioane de dolari (sau 150 milioane dolari în echivalentul modern). Filmul a bătut multe recorduri, unul dintre ele referindu-se la cât timp a fost filmul pe marele ecran – 287 de zile.

Scena în care Jack o desenează pe Rose în timp ce ea este dezbrăcată a fost trasă chiar în prima zi de filmare. Regizorul a dorit să vadă emoțiile și timiditatea sinceră a celor doi, care nu se cunoscuseră încă. Dar Winslet a făcut încă un pas important pentru acest film: înainte de filmarea scenei, s-a dezbrăcat pe jumătate în fața lui Leo, pentru că știa ce scenă aveau să filmeze și își dorea ca acesta să se simtă mai confortabil.

Unele scene din film se bazează pe amintirile supraviețuitorilor. De exemplu, scena în care un bărbat pune două fete într-o barcă de salvare și spune: “Nu va trece mult până când ne vom revedea”, se bazează pe o poveste a uneia dintre fete.

Cameron dorea ca personajele sale să fie complet inventate însă, când a terminat de scris scenariul, a aflat că pe vas era un pasager pe nume Jack Dawson. Fanii filmului au spus că, pe bucata de lemn pe care s-a așezat Rose, avea loc și Jack. Elevii din Marea Britanie au făcut chiar un experiment folosindu-se de condițiile reprezentate în film și au demonstrat că DiCaprio avea toate șansele de supraviețuire. Toate aceste discuții îl irită pe James Cameron care pur și simplu spune: “În scenariu scrie că Jack moare. E simplu.” Potrivit regizorului, dacă Jack ar fi supraviețuit, filmul ar fi fost complet diferit. Iar filmul a fost gândit ca un film în care pierzi o persoană dragă, astfel că personajul principal a trebuit să moară. Apropo, bucata de lemn folosită de Rose este o replica exactă a unor fragmente găsite după ce nava s-a scufundat, prezente acum în muzeul din Halifax.

Persoana care a stat la baza personajului Rose purta numele de Beatrice Wood. Aceasta nu s-a aflat niciodată la bordul navei dar, la fel ca Rose, Beatrice se trăgea dintr-o familie bogată, care și-a sfidat părinții pentru a urma o carieră de artist. James Cameron i-a citit autobiografia numită “I Shock Myself” și a realizat încă din primul capitol că descria personajul pe care el îl avea deja în minte.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus