Connect with us

8 lucruri pe care femeile uită să le mai facă după ce au născut

LIFESTYLE

8 lucruri pe care femeile uită să le mai facă după ce au născut

Indiferent de cât de multe cărți de parenting ai citit, nimic nu te pregătește pentru tsunami-ul emoțiilor care lovesc odată ce aduci pe lume un bebeluș. Pe cât vei fi de fericită, pe atât vei fi de epuizată. Perioada postpartum este cea despre care se vorbește cel mai puțin din timpul ciclului de sarcină, dar este cea mai provocatoare din punct de vedere hormonal, fizic și emoțional.

Este, de asemenea, momentul în care tânăra mămică își neglijează cel mai mult nevoile personale. Dar trebuie să ai grijă de tine. Iată opt lucruri pe care mamele nu ar trebui să le uite niciodată după ce au născut un copil.

1. Mănâncă îndeajuns

Este ușor să renunți la o masă ici și colo, atunci când ai de-a face cu cerințele și nevoile unui copil mic – sau, mai rău, uiți să mănânci cu totul. Un remediu ușor pentru această problemă este de a mânca atunci când mănâncă și bebelușul tău. Optează pentru gustări la îndemână, astfel încât să nu pierzi prea mult timp atunci când vrei să mănânci. De asemenea, trebuie să crești cantitatea de lichid pe care o consumi dacă alăptezi. Procesul de alăptare creează o reacție hormonală care poate crește setea, deci ține o sticlă de apă la îndemână.

2. Continuă să iei vitamine

Multe femei cred că, odată ce au copilul, nu au nevoie să continue să ia vitamine. Însă, dacă alăptezi, corpul tău necesită mai multe vitamine și minerale decât în ​​timpul sarcinii.

3. Limitează vizitele la început

Familia și prietenii vor fi încântați să vadă noul copil imediat, dar asta nu înseamnă că trebuie să le permiteți. Nașterea este un proces dificil pentru corpul tău, astfel că după naștere este o provocare să îți menții energia, iar vizitele dese pot să îți consume toate resursele. Ia în calcul scăderea numărului de vizite pentru a încerca să eviți oboseala exagerată și depresia post-natală.

4. Dormi mai mult

Somnul este un aspect foarte important pentru recuperarea ta fizică dar. după naștere, o să ai parte de el din ce în mai puțin. Conform specialiștilor, bebelușii dorm aproximativ 16 ore pe zi, în reprize de câte trei până la patru ore, făcând imposibil ca mama să se poată odihni bine. Cel mai bine este să încerci să adormi atunci când și bebelușul doarme – chiar dacă apuci să dormi doar puțin. Încearcă să îl înveți pe copilul tău diferența dintre zi și noapte și fă-l să asocieze întunericul cu somnul, trăgând perdelele de fiecare dată când încerci să îl adormi.

5. Fii răbdătoare cu alăptarea

Alăptarea este minunată, ajută la solidificarea legăturii dintre mamă și copilul ei însă nu este atât de ușor precum pare. Durerea de la început este foarte greu de suportat, iar alături de ea poți să ai parte și de bubițe, iritații și crampe uterine. Bea multă apă și folosește creme calmante!

6. Reluați activitatea fizică

Momentul în care îți reiei antrenamentele va depinde de starea ta fizică și mentală actuală, de cât de activă erai înainte de sarcină. Dar, odată ce doctorul își va acordul pentru a putea să faci din noi exerciții, nu ezita să te apuci. La urma urmei, pe parcursul sarcinii corpul tău a fost casa unei mici ființe umane. Începi cu mersul pe jos și plimbarea cu nou-născutul, 20-30 de minute pe zi

7. Ai încredere în instinctele tale

Nimeni nu s-a născut învățat și toți acumulăm experiență pe parcurs însă, atunci când ai un copil mic în brațe, tinzi să fii foarte nesigură pe tine. Nu este nevoie să verifici cu prietenele tale, pe internet sau dând un telefon la doctor fiecare gest mic pe care vrei să îl faci. Instinctele tale materne și grija pe care o simți față de copilul tău te vor ajuta să iei întotdeauna cele mai bune decizii.

8. Cere ajutor

Nu ești singură pe lume, așa că nu ar trebui să faci absolut toate lucrurile singură. Ai un iubit, un soț, o prietenă sau un părinte care te poate ajuta măcar puțin să te mai eliberezi. Poate simți că nimeni altcineva nu ar putea avea grijă de copilul tău așa cum ai face-o tu, însă adu-ți aminte că ai un copil, nu un glob de cristal. Și, la urma urmei, mama ta a avut grijă de tine, nu-i așa?

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus