Connect with us

8 simptome normale, pe care oamenii le cred foarte periculoase. Nu te diagnostica pe internet

LIFESTYLE

8 simptome normale, pe care oamenii le cred foarte periculoase. Nu te diagnostica pe internet

Există oameni care acordă o atenție deosebită sănătății lor. Din păcate, a avea grijă de tine nu înseamnă numai o nutriție adecvată și sport, ci și o atenție sporită la toate simptomele și semnele care pot fi manifestate sau care pot apărea pe corpul lor. Ipocondria este o problemă destul de comună în lumea modernă. Oamenii tind să caute pe internet tot felul de simptome ușoare, care ajung să îi conducă la tot felul de boli extrem de periculoase.

Astăzi aruncăm o privire la principalele simptome comune care pot să vestească boli extrem de grave care, însă foarte rar conduc la acest rezultat periculos.

1. Durerea în piept

Inima este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman. Nu este surprinzător faptul că durerile din piept te sperie și te fac să te gândești la anumite boli extrem de periculoase. Dar, la oamenii sănătoși, cauza senzațiilor neplăcute în piept este adesea nevralgia intercostală, mai degrabă decât o boală cardiacă. La unele persoane, nevralgia poate fi cronică, dar în majoritatea cazurilor, senzațiile neplăcute sunt cauzate de mișcări bruște sau de ridicarea unor greutăți prea mari. De regulă, aceste dureri trec repede de la sine. Atacurile de panică și alte stări nervoase cauzează adesea durere în piept.

Dacă nu ai avut niciodată probleme cu inima, presiunea arterială și vasele de sânge, este puțin probabil să te confrunți cu un atac de cord. Dacă durerea crește sau se diminuează din când în âcnd și nu îți afectează pulsul și presiunea arterială, cel mai probabil nu dăunează inimii. În cele mai multe cazuri, e suficient să te relaxezi și să te calmezi pentru a te simți mai bine.

2. Durerea de picioare și senzația de picioare grele

Astfel de senzații neplăcute apar adesea la persoanele care suferă de vene varicoase. Totuși, acest simptom poate să fie comun pentru numeroase boli. De regulă, problemele se manifestă vizual: venele devin mai proeminente, apar puncte vasculare sau tot felul de pete pe piele. De asemenea, oamenii sănătoși simt durerea și greutatea în picioare, alții observă umflături. Dar, înainte de a te alarma, ar trebui să acorzi atenție factorilor mai puțin periculoși care ar putea provoca astfel de boli. De exemplu, volumul de muncă excesiv, din cauza căruia vă petreceți mult timp în picioare, îmbrăcate în haine sau pantofi incomozi.

Dacă disconfortul apare rar, după o zi obositoare, este puțin probabil ca acesta să fie asociat cu o boală gravă. Dacă în ziua următoare durerea trece și nu te mai deranjează alte câteva săptămâni sau chiar luni, există posibilitatea să nu fie nevoie să mergi la medic.

3. Amețeli bruște

Toți oamenii au experimentat amețeli. Dar, pentru o persoană suspicioasă, amețelile pot să fie foarte suspecte. La urma urmei, pierderea coordonării și a echilibrului este adesea un semn al unui accident vascular cerebral. Dar, ca și în cazurile durerii la nivelul capului sau al picioarelor, acesta este la rândul lui un simptom foarte nespecific, din care nu putem trage prea multe concluzii. Poate fi provocat de stres – declanșează eliberarea hormonilor, și apoi slăbiciunea, ameliorarea și deteriorarea stării generale de bine. Un colier foarte strâns, căldura mare sau drumul cu mașina sau avionul pot cauza cu ușurință amețeli.

4. Inflamația gâtului și schimbarea vocii

Ieri te-ai simțit bine, dar astăzi te-ai trezit cu o durere în gât și o voce care parcă nu îți aparține? Cu toate acestea, nu există alte semne de răceală (cum ar fi febră sau nasul înfundat). Nu te grăbi să suspectezi o boală teribilă. Este mult mai probabil ca aceste modificări ale sănătății să fie cauzate de bacterii și viruși. Cel mai probabil, în timpul zilei, condiția se va agrava, gâtul se va umfla și mai tare, iar vocea va deveni mai răgușită, chiar dacă tot nu vei face febră. Aceste simptome nu înseamnă că suferi de o boală foarte agrava la gât. Medicamentele și pastilele pentru gât, precum cele cu vitamina C sau miere, pot ameliora durerea și te vor ajuta să te simți mai bine.

5. Temperatura mai mare sau mai mică decât cea normală

Din copilărie ni s-a spus că temperatura umană normală este de 36,6 ° C. Dar, cel mai probabil, nu știți ce temperatură este normală pentru voi. Este important să îți iei temperatura și atunci când ești sănătos, nu doar când ești bolnav. Temperatura normală a corpului variază de la 36,1 la 37,2 ° C. Dacă ți-ai măsurat temperatura și ai descoperit brusc că este mai mare sau mai mică decât te-ai fi așteptat, nu te panica imediat. Aceasta poate să fie pur și simplu temperatura ta normală.

6. Nodulii limfatici umflați

Schimbarea dimensiunii ganglionilor poate să sperie multe persoane, deoarece este un simptom incipient al multor boli grave. Cu toate acestea, ganglionii se inflamează și în cazul unor problem mai puțin importante, precum o răceală obișnuită. În acest caz, motivul modificărilor de dimensiune este creșterea activității organelor de a încerca să producă mai multe celule care se luptă cu virusul. Cel mai probabil, mărimea lor va reveni la normal de îndată ce infecția este înfrântă.

7. Menstruația întârziată

În mod normal, menstruația apare o dată pe lună.  Dar multe femei și, mai ales fete tinere, iau această afirmație ca fiind o literă de lege. Ciclul menstrual poate fluctua și variază de la 21 la 45 de zile. Modificările ciclului pot fi cauzate de lucruri care par neimportante, precum stresul la locul de muncă, vacanțele și chiar micile schimbări de diete. Deci, nu te panica dacă menstruația a venit mai târziu sau mai devreme decât te-ai fi așteptat.

8. Palpitații ale inimii

Atunci când suntem relaxați, rareori suntem atenți funcționează inima noastră. Cu toate acestea, atunci când te agiți puțin, imediat conștientizezi dacă inima îți bate mai repede sau nu. Dar, în cele mai multe cazuri, palpitațiile inimii sunt destul de normale. Din copilărie, ne-am obișnuit să auzim că inima bate de 60. De fapt, intervalul este puțin mai larg – de la 60 la 100 de bătăi. Ritmul cardiac depinde de mulți factori: nutriția, stilul de viață, nivelul de stres. Deci, dacă ai numărat brusc peste 60 de bătăi, caută problemele în lucrurile obișnuite. Fumatul, lipsa exercițiului fizic, greutatea în exces ar putea fi cauzele ratei cardiace accelerate.

Internetul este o sursă foarte bună de informații, însă trebuie mereu să ții cont că nimic nu se poate compara cu o consultație medicală. Nu te speria înainte să vezi exact cum stau lucrurile.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus