Connect with us

Care sunt mâncărurile care te ajută să rămâi mereu tânăr. Te scapă de riduri

LIFESTYLE

Care sunt mâncărurile care te ajută să rămâi mereu tânăr. Te scapă de riduri

Colagenul este principala proteină structurală din diferite țesuturi conjunctive din corpul uman. Acesta este responsabil pentru elasticitatea pielii. Deci, dacă observați că apar riduri, este un semnal că nivelul colagenului din corpul dumneavoastră este redus. Menținerea unei diete bune este una dintre modalitățile prin care poți încetini procesul de rupere a proteinelor și, prin urmare, al îmbătrânirii.

Uite care sunt principalele alimente pe care le puteți mânca pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru a înțelege toate acestea și mai bine, vom începe cu o explicație a ceea ce este colagenul.

Colagenul este uneori numit “lipici”, deoarece corpul nostru se va destrăma pur și simplu fără el. După cum am mai spus, colagenul este o proteină. Acesta însumează 30-40% din întregul material proteic din corpul nostru. Colagenul păstrează tenul tânăr, dar poate fi găsit și în uleiuri, păr, articulații și țesut intestinal. Există 16 tipuri de colagen. Cele mai răspândite (90%) 3 tipuri de colagen, sunt I, II și III. Colagenul de tip I și tipul II se găsește în piele, oase și tendoane; colagenul de tip III se găsește și în articulații.

Corpul uman poate produce cantitatea necesară de colagen pe cont propriu. Cu toate acestea, după vârsta de 25 de ani, nivelul producției sale naturale începe să încetinească. Acesta este momentul în care apar primele riduri, urmate de artrită. Și acum, să aruncăm o privire la ceea ce ar trebui să mâncăm pentru a împiedica acest lucru din a se întâmpla.

1. Carne și pește

Carnea de vită este plină de colagen de tip I, care este cu adevărat benefic pentru sănătatea pielii; curcanul și puiul conțin colagenul tip II. Somonul conține zinc și minerale care stimulează producția de colagen. În plus, grăsimile sale omega-3 hidratează pielea, ceea ce ajută la menținerea aspectului tânăr al pielii. Se recomandă să mănânci somon de 2 ori pe săptămână.

2. Legume, fructe și fructe de pădure

Legumele verzi sunt cele mai bune alimente pentru prevenirea diferitelor boli. De asemenea, ele pot preveni o defalcare prematură a colagenului. Toate legumele verzi conțin clorofilă care mărește cantitatea de colagen din piele. Clorofila protejează pielea de radiațiile ultraviolete dăunătoare și de radicalii liberi care duc și la îmbătrânirea pielii. Cantitatea de legume pe care ar trebui să o mâncați depinde de activitatea fizică: cu cât vă mișcați mai mult, cu atât mai multe legume puteți mânca.

Citricele conțin vitamina C, care ajută aminoacizii să producă prolină. Prolina este un produs chimic necesar pentru producerea de colagen. Vitamina C protejează de asemenea organismul de toxinele din mediul înconjurător. Pentru a obține o doză bună de vitamina C, ar trebui să mâncăm 2 porții de fructe pe zi.

Tomatele conțin licopen, un produs chimic antioxidant care protejează pielea de lumina UV. Licopenul stimulează, de asemenea, sinteza colagenului. Pentru a obține mai mult licopen, trebuie să coaceți legumele sau să beți suc de roșii.

Avocado este un produs care conține vitamina E, care ajută la prevenirea descompunerii colagenului din organism. În plus, avocado conține grăsimi benefice care sunt bune pentru piele – și uleiul de avocado crește producția de colagen. Specialiștii recomandă să mănânci o jumătate de avocado pe zi.

Căpșunele, zmeura, murele și afinele conțin toate acidul elagic care este necesar organismului pentru a preveni descompunerea colagenului cauzată de lumina UV.

3. Ouă

Ouăle sunt un produs care conține colagenul pur în ele. Ouale conțin, de asemenea, sulf, care este necesar pentru producerea colagenului și a detoxificării hepatice. Aceasta înseamnă că toxinele care distrug colagenul sunt eliminate din organism. Cu toate acestea, nu ar trebui să mănânci prea multe – 2 ouă pe zi este suficient.

4. Semințe

Semințele de dovleac sunt o sursă de zinc care stimulează producerea de colagen. Alimentele care conțin zinc încetinesc defalcarea proteinei. De asemenea, zincul crește viteza de regenerare a pielii, care este necesară pentru o piele sănătoasă. Semințele fierte sunt cea mai bună alegere deoarece conțin mai multe substanțe sănătoase. 2 linguri pe zi pot fi adăugate la salate.

Semințele de Chia conțin grăsimi omega-3 care stimulează întinerirea și hidratarea celulelor pielii. Pielea devine netedă.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus