Connect with us

POSTUL NEGRU – 5 beneficii uimitoare

NUTRITIE SI DIETE

POSTUL NEGRU – 5 beneficii uimitoare

In ultimele doua decenii, postul este tot mai gresit inteles. Persoanele care aleg sa tina posturile religioase constata la finalul acestuia ca s-au ingrasat teribil, intrucat notiunea de moderatie le-a devenit straina. In plus, majoritatea alimentelor cu uz frecvent in post sunt responsabile de kilograme in plus in orice dieta: cartofii, fasolea, painea, dulceturile sunt toate bogate in carbohidrati – cauza numarul 1 a obezitatii si diabetului zaharat.

Din fericire insa, ca urmare a unor studii medicale, revine in atentia noastra postul negru. Iata 5 beneficii uimitoare ale acestuia!

  1. Ajuta la regenerarea celulara. O serie de studii releva ca postul negru determina disparitia celulelor vechi si reaparitia unora noi. Atunci cand organismul se afla in perioada de post, pentru a se proteja de foame, se hraneste si cu celulele imbatranite si nefolositoare. Astfel, s-au observat imbunatatiri in cazul pacientilor bolnavi de cancer.
  2. Incetineste imbatranirea. Una din urmarile regenerarii celulare este si incetinirea imbatranirii pielii, dar si a celorlalte organe.
  3. Ajuta in slabire. Atunci cand tinem post negru, organismul nostru incepe sa se alimenteze din grasimile depuse in tesuturi. Asadar, o perioada de minim 16 ore intre ultima masa a zilei precedente si prima masa a zilei curente poate duce la pierderea unui surplus de greutate.
  4. Reduce rezistenta insulinica. Postul negru, alternat cu ferestre scurte destinate meselor, ajuta la reducerea rezistentei insulinice, minimizand astfel sansele dobandirii diabetului de tip 2.
  5. Poate preveni Alzheimer-ul. Postul negru, tinut regulat, poate reduce riscul de aparitie a bolii Alzheimer. In cadrul unui studiu, s-au remarcat imbunatatiri in ceea ce priveste bolile nerodegenerative la 9 din 10 pacienti.

 

Cu drag,

Cristina MARIN – www.dietaketogenica.ro

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus