Connect with us

4 alimente care te scapa de constipatie

FASHION & BEAUTY

4 alimente care te scapa de constipatie

Atunci cand esti constipat sau simti un disconfort abdominal, nu apela imediat la medicamente. Incearca sa tratezi problema natural, prin alimentatie.

EDA Magazine iti propune sa consumi aceste alimente, care nu doar ca te ajuta in aceasta problema, dar sunt si foarte sanatoase:

1. Fructe si legume

Atunci cand esti constipat, trebuie sa eviti mancarea grasa sau procesata. Mananca alimente in starea lor naturala. Fructele si legumele contin fibre, care te ajuta sa ai o digestie optima. Spanacul si broccoli-ul sunt de doua ori mai eficiente decat celelalte alimente.

2. Prune

Atat fructele proaspete, cat si cele uscate, actioneaza ca un laxativ asupra stomacului. Cinci prune asigura 3 gr de fibre, suficient pentru un efect aproape imediat.

3. Cafea

Aceasta bautura ajuta atat pentru faptul ca stimuleaza contractia muschilor, cat si pentru faptul ca este consumata fierbinte. Trebuie insa sa ai grija, deoarece daca consumi foarte multa cafea, te poti deshidrata. Asigura-te ca bei suficienta apa.

4. Seminte de in si Psyllium

Consuma in fiecare dimineata un iaurt, in care ai adaugat o lingura din amestec de seminte de in si Psyllium. Bea apoi suficienta apa, deoarece fibrele nu isi pot face efectul in organism, fara aceasta.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus