Connect with us

Barbatii si complexele fizice

LA PSIHOLOG

Barbatii si complexele fizice

Viata ta devine neplacuta atunci cand complexele fizice sau intelectuale sunt responsabile de toate esecurile tale si cand crezi ca totul ar fi fost perfect, daca acestea nu ar fi existat. De exemplu, ai putea crede ca daca nu erai atat de gras, ai fi putut obtine acel job pe care ti-l doreai, sau ca daca aratai mai bine, sau nu erai timid, ai fi putut avea mai multi prieteni, sau relatia pe care ti-o doresti. Decat sa permiti acestor ganduri sa te complexeze, poti alege sa apelezi la ajutor specializat pentru a rezolva ceea ce ti se pare de nerezolvat. De regula, un complex apare in urma perceperii unei neconcordante intre natura ta si o regula impusa din exterior, de familie, grup social sau societate in general. Cu totii stim ca, in general, femeile sunt cele nesigure sau complexate de tot felul de aspecte ale imaginii lor.

Insa, in mod evident, chiar daca nu vorbesc despre asta atat de mult precum femeile, sau chiar uneori par total dezinteresati de acest subiect, si barbatii au tot felul de complexe legate de aspectul lor fizic, starea materiala, sociala sau performantele sexuale. Incepand cu grijile privind silueta, gradul de pilozitate corporala, forma sau marimea nasului, ten, riduri, incaruntire, pana la statutul social, lipsa banilor, performante profesionale, sexuale scazute, grad de inteligenta sau cultura, pentru cei mai multi dintre barbati, aceste aspecte conteaza foarte mult. Complexele sexuale, in cazul barbatilor, sunt legate de dorinta de putere, de dominare, de control si au legatura cu teama de pierdere a virilitatii. De asemenea, un rol important in aparitia complexelor il au si asteptarile nerealiste, autocritica, teama de a nu dezamagi, stima de sine scazuta. Barbatii complexati pot dezvolta comportamente agresive, violente, obsesive sau posesive.

De obicei, aceste probleme apar in momentele in care barbatul trece intr-o noua etapa a vietii, cum ar fi: adolescenta, dupa 40 ani, dupa o despartire sau un divort. Ne amintim mereu de aceasta perioada a adolescentei, pentru ca ea reprezinta o perioada critica, datorita corpului ce se afla intr-o continua schimbare atat fizica cat si psihica, dar si datorita anturajului din perioada respectiva, care poate perturba emotional prin tot felul de glume pe seama aspectului fizic sau felului de a fi al unei persoane.

Daca dorim sa depasim aceste probleme, avem nevoie sa ne acceptam pe noi insine asa cum suntem, sa fim constienti si sa ne apreciem pentru calitatile noastre, sa acceptam ca avem si slabiciuni, fara a ne critica in permanenta pentru ele, ci dimpotriva dorind sa le depasim prin evolutie si dezvoltare personala. Invata sa te simti bine cu tine insuti si da-le voie si celorlalti sa se simta bine in preajma ta!

Autori:

Raina Saguna

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus