Connect with us

4 pasi pe care sa-i urmezi,pentru a te certa constructiv

LIFESTYLE

4 pasi pe care sa-i urmezi,pentru a te certa constructiv

Relatiile de orice fel sunt complexe si este nevoie de mult calm si bunavointa, pentru a face fata provocarilor de zi cu zi. Fiecare persoana se poate sa se insele, chiar si atunci cand este convinsa ca are perfecta dreptate. De aceea, benefic este sa aiba loc un dialog bazat pe empatie si disponibilitatea de a rezolva problema.

Iata trucurile de care este bine sa tii cont si pe care sa le pui in aplicare, ori de cate ori simti ca situatia scapa de sub control:

Amana discutia in contradictoriu, daca simti ca esti nervoasa. Explica-i partenerului ca nu poti sa ai un dialog constructiv, din cauza furiei, ca iti doresti sa te calmezi, dupa care puteti discuta pe indelete problema. Respecta asta si in cazurile in care el are nevoie de timp.

Ramai concentrata pe subiect. Exista tendinta de a aduce in discutii conflicte din trecut, situatii similare, fie din pornirea de a reprosa, fie pentru a argumenta un punct de vedere. Oricare ar fi situatia, nu va aduce niciun beneficiu. Atunci cand unul dintre voi tinde sa alunece spre alt subiect, semnalati asta si reveniti la motivul discutiei actuale.

Acorda atentie starilor pe care le ai. Daca simti ca iti creste pulsul sau ca ai bufeuri, toate acestea sunt semne ale unui nivel ridicat de stres. Respira adanc si nu te lasa coplesita de problema. Este posibil ca peste cateva minute, situatia sa nu ti se mai para atat de grava.

Apeleaza la umor. Atunci cand situatia scapa de sub control, foloseste-te de mici glume sau tachinari, pentru a detensiona situatia. Chiar si gesturile de afectiune pot apropia foarte mult doua persoane, care se privesc ca niste adversari, in momentul in care se cearta. Aceasta tactica va poate salva

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus