Connect with us

Sfaturi pentru femei, de la femei maritate

LIFESTYLE

Sfaturi pentru femei, de la femei maritate

Se spune ca oamenii trebuie sa invete din greselile lor, insa daca invata din greselile altora, sunt cu adevarati intelepti!

Iata ce spun femeile care deja au facut pasul casatoriei, despre gasirea echilibrului in relatia de cuplu:

# Casatoria se poate obtine rapid, dar o relatie echilibrata, nu!

Oamenii traiesc intr-o societate care contureaza false valori, ajungand la ideea ca o casatorie confirma calitatea unei relatii. Nimic mai neadevarat! Oamenii isi doresc sa fie acceptati social, sa intre “in randul lumii” si deseori, inchid ochii la disfunctionalitatile relatiei, complacandu-se in nefericire. O relatie fericita inseamna un drum care pleaca de la dragoste si respect, fiind continuat de munca si implicare.

# Este important sa faci diferenta intre dorinte si nevoi

Atunci cand ai o viata de cuplu, a-ti dori ceva nu este acelasi lucru cu a avea intr-adevar nevoie. Aceeasi diferenta trebuie sa o faci si cand vine vorba de partener. Nevoile celuilalt ar trebui sa fie mai presus de dorintele tale, si reciproca.

# Arata-te de la inceput, exact asa cum esti.

Cu totii isi doresc sa fie placuti de catre cei din jur si mai ales de partener. Insa, daca vei cadea in aceasta capcana a disimularii, nu faci decat sa-ti refuzi atat tie, cat si partenerului, dreptul la fericire. La un moment dat, felul tau de a fi va iesi la iveala. Cu cat te ascunzi mai mult, cu atat frustrarile tale se vor accentua, iar uimirea si dezamagirea partenerului va fi mai mare, cand va intelege cum esti cu adevarat. Cel de langa tine trebuie sa te iubeasca, atat pentru calitati, cat si pentru defecte.

# Intelege ca trebuie sa ai rabdare.

Nu te baza pe scenariile din filmele romantice. Daca exista iubire, nu inseamna ca va fi usor, ci ca acest sentiment este cea mai buna motivatie pentru a lupta. Nu te astepta sa mearga totul fara cusur. Este posibil ca unii oameni sa aiba asta de la inceput, insa depinde foarte mult de educatia fiecaruia, de temperament si de intelepciunea cu care trateaza situatiile delicate. Cei mai multi insa, invata din greseli, dupa mai multe certuri. Important este sa simti ca evoluezi, dupa fiecare cearta, nu ca te zbati in zadar.

# Nu este un cliseu, comunicarea chiar este cea mai importanta

Vorbeste, vorbeste, vorbeste! Nu iti cicalii partenerul, nu vorbi numai despre ce simti tu, ci comunica intr-un mod empatic si afectuos. Spune-i partenerului cand simti ceva, pozitiv sau negativ, nu-l face vinovat pentru starea ta ci incearca sa intelegi impreuna cu el, ce puteti face impreuna, pentru a remedia situatia. Daca aveti motive pentru care sunteti impreuna, doar comunicarea va poate ajuta sa si ramaneti asa.

sursa foto: Pinterest

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus