Connect with us

Obiceiuri alimentare ce iti pot schimba viata

FASHION & BEAUTY

Obiceiuri alimentare ce iti pot schimba viata

Dintre toate afectiunile, pentru care oamenii cumpara medicamente, cele care tin de digestie sunt cele mai intalnite. In cazuri cronice, tratamentul prescris de medic este obligatoriu, insa atunci cand este vorba doar de balonare, crampe, constipatie, poti remedia problema prin alimentatie.

Iata cele mai importante sfaturi, pentru cei care au probleme cu digetia:

# Mananca des, dar portii mici. Smoothi-urile sunt solutia perfecta pentru orice problema de digestie, deoarece organismul se bucura de o multime de nutrienti si de un plus de hidratare. Digestia se realizeaza mult mai usor, spre deosebire de mancarurile solide, ingerate in cantitati mari, la o singura masa.

# Include in dieta ta lactate, in special kefir-ul si iaurturile. Acestea contin o bacterie care este benefica pentru digestie, sunt bogate in enzime si nu irita stomacul. Pentru cei care resimt un disconfort atunci cand consuma lactate, kefirul este cel mai bine tolerat.

# Mananca avocado. Un fruct de dimensiune medie, contine aproximativ 15 gr de fibre si este foarte usor de digerat. Grasimile trebuie evitate, insa cele care provin din avocado sunt sanatoase si extrem de bine tolerate de catre sistemul digestiv.

# Ai grija la consumul de fructe si legume crude. Desi sunt cele mai sanatoase, pentru persoanele cu un sistem digestiv dezechilibrat, pot fi greu de tolerat. Incearca sa le consumi cu preponderenta gatite, al dente. Chiar si fructele le poti consuma coapte, la cuptor, cu putina scortisoara sau iaurt grecesc.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus