Connect with us

8 lucruri despre MACHIAJ pe care NIMENI nu le spune

FASHION & BEAUTY

8 lucruri despre MACHIAJ pe care NIMENI nu le spune

8 lucruri despre MACHIAJ pe care NIMENI nu le spune

Ești pasionată de machiaj? Există anumite lucruri pe care producătorii de cosmetice nu vor ca tu să le știi! Uite care sunt!

Aplicarea machiajului a devenit în ultimul timp o acţiune la fel de comună precum este îmbrăcatul hainelor în fiecare dimineaţă. O mulţime de femei nu îşi pot începe nici măcar ziua înainte să îşi aplice un strat de machiaj. În foarte multe cazuri, machiajul a început să fie folosit pe post de mască, fetele simţindu-se nesigure pe ele atunci când au faţa complet curată.

Există însă un număr foarte mare de lucruri pe care industria machiajului nu le comunică cumpărătoarelor, întrucât acestea ar putea să le afecteze rata câştigului. Dar sunt câteva lucruri pe care, indiferent că eşti o împătimită a machiajului sau îl foloseşti doar la ocazii speciale, ar trebui să le ştii!

1. Nu ai nevoie de machiaj pentru a avea mai multă încredere în tine

Multe dintre femei sunt îngrozite de posibilitata de a fi întâlnite în public de cunoscuţi atunci când sunt complet nemachiate.

Deşi există multe avantaje pe care machiajul le oferă, printre care se numără şi beneficiul unui plus de încredere în sine, există multe alte moduri prin care tu îţi poţi dezvolta această latura a ta. Important este să ajungi să te cunoşti mai bine, să înțelegi care sunt lucrurile pe care le vrei cu adevărat şi care te fac fericită. Îţi garantăm că machiajul nu va fi unul dintre ele!

2. Pielea tânără arată mai bine fără machiaj

smiling-young-woman-without-make-up

Nimic nu se compară cu o piele tânără, fermă şi curată! Aceasta are o strălucire pe care machiajul nu va reuşi să o confere niciodată. Nu lăsa reclamele să te facă să te răzgândesti sau să vrei să îţi acoperi frumuseţea naturală. Dacă eşti tânără, acordă-ţi timp să înveţi să te iubeşti şi fără machiaj.

3. Pielea matură arată mai bine fără machiaj

Dacă eşti mai în vârstă, pielea ta va arăta cu siguranţă mai bine, dacă o vei lăsa naturală. Cu cât îţi pui mai multe produse pe faţă, cu atât pielea ta va părea mai îmbătrânită, întrucât este posibil ca acestea să îţi accentueze ridurile profunde. Crema hidratantă simplă va fi cea mai bună alegere pentru tine.

4. Machiajul poate dăuna pielii

Dermatologii au avertizat de foarte multe ori clienţii în legătură cu potenţialul produselor cosmetice de a irita pielea sau de a cauza acnee. Ar fi foarte util să scoţi pe rând toate produsele din trusa ta de machiaj şi să verifici lista de ingrediente. Cel mai probabil vei găsi o listă de produse chimice şi sintetice care, împreună cu aromele, coloranţii şi agenţii de conservare, pot provoca pielii şi chiar sănătăţii numeroase probleme.

5. Machiajul poate cauza îmbătrânirea mai rapidă a pielii

7-things-that-cause-premature-aging-wrinkles-and-eczema-1

În momentul în care machiajul îţi lasă pielea roşie sau iritată, acesta îţi va provoca o leziune, lucru care va face ca pielea ta să îmbătrânească mai rapid.

6. Machiaj nu este nociv, însă nu trebuie purtat în fiecare zi

Machiajul trebuie utilizat cu moderaţie, iar produsele trebuie folosite doar dacă simţi că ai cu adevărat nevoie de ele. Atunci când ai purtat machiaj, asigură-te că îl îndepărtezi complet de pe faţă. Demachierea este un pas foarte important în rutina de îngrijire a pielii tale. Orice reziduu va putea duce la apariţia unor coşuri sau iritaţii.

7. Produsele de machiaj nu sunt baghete magice

funny-woman-with-curlers-and-bad-makeup-applied-lip-pencil

Multe dintre femei percep machiajul ca fiind o modalitate de a se simţi mai frumoase şi mai încrezătoare. Fardurile ar trebui să îţi ascundă micile imperfecţiuni şi să îţi pună în valoare frumuseţea naturală, nu să îţi schimbe radical trăsăturile. Dacă tu nu crezi despre tine că eşti frumoasă, nicio cantitate de machiaj nu te va face să îţi schimbi părerea.

8. Decât să aplici machiaj, mai bine concentrează-te pe îngrijirea pielii

În general machiajul este folosit pentru a ascunde imperfecţiunile tenului. Dacă ai folosi timpul în care îţi aplici machiajul pentru a te concentra mai mult pe îngrijirea pielii, vei ajuge să nu mai simţi o nevoie la fel de mare de a purta machiaj. Consultă-te cu un dermatolog, curăță-ţi şi igienizează-ţi pielea şi păstreaz-o hidratată şi te vei simţi mult mai bine.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus