Connect with us

Cea mai tare ILUZIE optică! Pariem că nu vei putea răspunde CORECT!

https://edamagazine.ro/wp-content/uploads/2017/04/ILUZIE-OPTICA.mp4

Cea mai tare ILUZIE optică! Pariem că nu vei putea răspunde CORECT!

Credeai că mintea ta nu poate să fie păcălită!? Se pare că te-ai înșelat!

Ce este o iluzie optică?

Ei bine, iluziile optice sunt prezente la tot pasul, putând fi observate cu ușurință în fiecare zi. Iluziile optice reprezintă o anumită percepție a realității care ajunge sa fie distorsionată, făcându-ne astfel să vedem un lucru care nu este real. Astfel, ne putem afla foarte des în situația în care să privim o imagine de 2-3 ori fără să ne dăm seama exact ce ar trebui să vedem de fapt și ceea ce vedem cu adevărat.

Dacă ar fi să definim într-o manieră simplistă iluzia optică, aceasta reprezintă vederea unui lucru care în realitate nu există. Există mai multe tipuri de iluzii optice. Acestea se clasifică în iluzii optice vizuale, cognitive și iluzii  fiziologice.

Iluziile vizuale sunt create cu ajutorul imaginilor, ajungând să te facă să te întrebi dacă îti mai poți plasa încrederea în ochii tăi sau nu.

Ei bine, haide să aruncăm o privire asupra a câteva dintre cele mai celebre și interesante iluzii optice vizuale și să analizăm modul în care creierul tău le percepe.

Există anumite iluzii pe care le recunoști chiar și atunci când le experimentezi. Astfel, desi îți dai seama că semnalele pe care creierul tău ți le transmite sunt greșite, nu te vei putea controla și vei ține cont de ele. Acesta este cazul clipului de mai sus. Deși creierul tău își va da seama de faptul că este indus în reluare, nu va reuși să se lupte cu ușurință cu semnalele greșite pe care le primește, astfel că este foarte posibil să îți și transmită niște răspunsuri care să te surprindă.

Încearcă să faci acest test și verifică dacă reușești să răspunzi corect de fiecare dată, încă din prima încercare. Foarte puține persoane reușesc. Cu toate acestea, după 2-3 încercări, vei observa cum mintea ta va învăța să recunoască semnalele menite să te inducă în eroare.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus